Buggyra:Musheři si pořídí pořádný plot a bude to. Nebo kotce.
???
Buggyra:Musheři si pořídí pořádný plot a bude to. Nebo kotce.
???
???
Buggyra:???
Zeptám se s klasikem “jak se vám líbí?”
Je moc hezkej 🙂
Buggyra:Je moc hezkej 🙂
a hloupej, chytrej by lano dávno překousl a šel na “výzvědy” 😉
To ho máte chudáčka přímo před vchodem do domu?
čeká, až přijdou z návštěvy
na mě pes taky někdy čeká
koukám, že už to nebude možné
megi-the-pes:čeká, až přijdou z návštěvy
na mě pes taky někdy čeká
koukám, že už to nebude možné
Kdyby jen z návštěvy, tráví tam pracovní dobu. Nevypadá moc šťastně a asi tam nemá ležení moc pohodlné. Naštěstí to není u nás před domem, jen chodím dost často okolo.
Orionka:Kdyby jen z návštěvy, tráví tam pracovní dobu. Nevypadá moc šťastně a asi tam nemá ležení moc pohodlné. Naštěstí to není u nás před domem, jen chodím dost často okolo.
Tak to jsem moc zvědavá, jestli už ho tam vídat nebudete. Dejte vědět.
Malamut u stromu - nevím, jak je tam uvázaný dlouho, Orionka píše pracovní dobu… To nechci nijak rozporovat. Ale obecně, dřív naprosto běžná věc - šla jsem nakoupit, pes čekal na vodítku a později bez vodítka odložen tak, aby nezavazel, šla jsem si pro něco ke kamošce, pes čekal na vodítku před domem… Teď se z běžné věci dělá třetí světová.
A ano, dnes bych psa před obchodem nenechala, protože nakoupit nechodím do lokální samoobsluhy, kde to byla relativně rychlá akce, ale do supermarketu, kde se člověk zdrží a kam jede autem. A samoška už dávno neexistuje. Ale třeba na poštu nebo do lékárny s chodkou jdu (velmi sporadicky) a čeká přivázaná venku. Ještě pořád se to u nás tak dá dělat. Záleží na velikosti psa a plemenu, kavkazanku nechat venku nebylo o strach, že by se jí něco stalo, nebo že by ji někdo ukradl. S malým psem bych si to netroufla a chodka je tak na hraně. Ale ta by s cizím nešla a vyváděla by.
Já se bojím, že by mi je někdo ukradl, fakt jo. Pokud nečekají ještě s někým, kdo do obchodu nechce, tak je tam nenechám a radši nákup oželim. Ale většinou jezdím na nákup autem, tak tu chvilku v něm počkají, nezdržuju se tam zbytečně dlouho.
Záleží na tom, kdo se pohybuje v okolí. Samojed mi umřel v roce 2008. Do cca 2007 jsem s ním při ranní vycházce v sobotu vždycky šla do malého obchůdku pro čerstvé rohlíky a tu chvilku, kdy jsem byla uvnitř, jsem ho nechala uvázaného u plotu. Dnes by to nešlo, nejen, že obchůdek neexistuje, na jeho místě se buduje “mrakodrap”, ale kolem chodí a jezdí na kole spousta cizích lidí.
Se psy jsem chodila nakoupit do takového malého krámečku u nás- pultovka a celou dobu jsem na psa přes výlohu viděla… to bylo s ovčandou a chrťákem. S berberama už ne, to by bylo o hubu Sára opravdu nebyla bezpečný pes a člověk fakt neví i tu chvilku, jestli k ní nepřiběhne pes, dítě, člověk… i když má náhubek…teď už je to jedno, krámeček už není ….
Jako jasně u nás před Penny čekají přivázaní psi běžně, ale na takovou věc už jsem hodně paranoidní při představě co všechno by se mohlo stát… navíc Mates je i ukradnutelnej pes.
Prostě já psa nenechám bez dozoru nikdy.
Já chápu ten koncept… jdu nakoupit, na poštu, tak prostě vezmu psa a pofackuju to z jedný vody na čisto… ale já to mám prostě jinak.
Na druhou stranu já třeba nikdy nechodím pěšky, když nemám sebou psy, protože chodit pěšky bez psa pro mě postrádá smysl a je to pro mě naprosto zrracenej čas… takže se mi možná někdo směje, že i třeba tam, kam to mám 10 minut pěšky jedu autem, ale pokud sebou psy vzít nemůžu, tak prostě pěšky nepůjdu.
balu:Záleží na tom, kdo se pohybuje v okolí. Samojed mi umřel v roce 2008. Do cca 2007 jsem s ním při ranní vycházce v sobotu vždycky šla do malého obchůdku pro čerstvé rohlíky a tu chvilku, kdy jsem byla uvnitř, jsem ho nechala uvázaného u plotu. Dnes by to nešlo, nejen, že obchůdek neexistuje, na jeho místě se buduje “mrakodrap”, ale kolem chodí a jezdí na kole spousta cizích lidí.
Tady na vesnici by to asi šlo, ale žádný obchod už tu není, všechno zrušeno. I večerka, která byla ve městě tady odsud kousek cca 1,5 km, už je po kovidu zrušená. Zůstaly jen supermarkety a tam bych fakt psa nenechala, potulují se tam divný existence, bezdomovci a tmavší, kolikrát se bojím i já, natož tam nechat uvázanýho psa.
Tady na vsi psi před obchodem naprosto běžně. Ti, co jsou větší a budí respekt, nestojí přímo uvázaní u bezpečnostní mříže dveří samošky, ale jsou uvázaní ve slepé ulici vedle u železného sloupku plotu. V jiné samošce mají pro psy v meziprostoru mezi otevíracími dveřmi jedněmi a druhými uvazovadlo a misku s vodou. A to mají taky v Tescu. U pekárny moc není kam uvázat, tak jsou psi buď odložení navolno a nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli, co je na ní křídou napsaná denní nabídka (a kterou vítr občas shodí) 🙂
U nás je cvakají na tu kovovou spirálu na kola, protože kola tam nikdo nedává. 😀
Buggyra:Tady na vsi psi před obchodem naprosto běžně. Ti, co jsou větší a budí respekt, nestojí přímo uvázaní u bezpečnostní mříže dveří samošky, ale jsou uvázaní ve slepé ulici vedle u železného sloupku plotu. V jiné samošce mají pro psy v meziprostoru mezi otevíracími dveřmi jedněmi a druhými uvazovadlo a misku s vodou. A to mají taky v Tescu. U pekárny moc není kam uvázat, tak jsou psi buď odložení navolno a nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli, co je na ní křídou napsaná denní nabídka (a kterou vítr občas shodí) 🙂
nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli
No když si vzpomenu na Jacka…to byl takovej mamáneček, že měl problém počkat před obchodem i se zbytkem rodiny a svojí psí sestrou…ten by za mnou přišel dovnitř i s tou cedulí😂
…ten by za mnou přišel dovnitř i s tou cedulí
Zrzavci:…ten by za mnou přišel dovnitř i s tou cedulí
Takhle si známá cvakla jen tak symbolicky před úplě malým obchůdkem psa k popelnici. Když ji převrhnul, vylekal se tak, že s ní běžel celou ulicí a pochopitelně vysypával odpadky….tak nejdřív honila psa a pak šla vrátit popelnici, když před tím do ní ulici uklidila. ( To se vám bude moc hezky malovat 😃)
Tomu říkám výzva!