nikdo to nedela jinak, protoze nemusi. Vsak ty argumenty, proc je to lepsi - jsou, slusne receno - slabe? Muzou hrabat? Vidi jine psy? Jsou otuzilejsi 🙂 Jinde to muze byt jeste horsi? 😂 A to v ramci politicke korektnosti vynechali v clanku hlavni argument - ze pitbul se na tom uvaze sam i trenuje 😔
Je to proste zvyk, takhle je mit. A to je vzdycky tezke, opustet tradice. A kdyz je nikdo nenuti, obhaji si to vzdycky…
Článek jsem přečetla. To tam zrovna mohli dát tlustým napsané: Proč něco měnit, když psům (ale hlavně mě!!!) to tak vyhovuje. Dva metry řetězu mi prostě stačí.
Chápu, že ten nejlepší chovatel musí mít tři sta psů,
takže teď je z toho na prášky, že musí kupovat kotce. Nebo se zbavit psů. Jenže to už pak nebude chovatel těch pravých pitbullů.
Hehehe.
Se jim směju, no, bavili jsme se o tom milionkrát, že tahle tradice je ubohá a patří 150 let zpět, když to plemeno formovali chudí přistěhovalci, dělníci v docích, ti si luxusní kotce, jako máme dnes, dovolit opravdu nemohli, měli i padesátku psů, každá rodina nějaké.
A současnost - už štěňata, nedorostlí psi jsou na těžkých řetězech, to, co tihle chovatelé produkují, nejsou hezcí psi ani trvanlivost nemají. Kdyby si přečetli, jak se ti psi krmili a trénovali, aby byli nejlepší zápasníci, takoví psi se platili zlatem, a ne že je strčím na úvaz od štěněte a zničím jim nohy. Jsou škaredí, protože s těmi psy na pořádné nebo časté procházky nikdo nechodí. Neznají normální pohyb. Na tohle by totiž byl potřeba tým lidí.
Su zvědavá, jak to dopadne, co budou tihleti dělat.
Zaniká… chovateli z Brna, co má ty chudáky na slunci na dešti na řetězu, už psy zabavili? Když se veřejně přiznal k zápasům. Čí je to brácha? Tak teď teda by mohli, když řetěz bude zakázaný. No su fakt zvědavá, jak rychle kdo to vyřeší, zkontroluje.
V podstatě na hranici Frýdlantu taky onehdá takoví psi byli. V rozpadlém statku žila ženština, která se snad nazývala výcvikářkou, a měla na louce poházené boudy a k nim přiřetězované psy, nějak pět deset jich tam bylo. Jsem to viděla někde na FB. Bylo to u cesty, lidi si stěžovali, tak asi taky zmizela.
Koukněte. Normální kotec a prej slavná chovka v odkaze fb. Mám teorii. To, co je na úvaze, produkuje psy na zápasy. Jsou děsivě pokousaní, ale to už se opakuju hodně hodně. Zajímavé je, že znám chovatele, kteří mají psy v kotcích, přesto jsou ti psi schopní vyhrát GR CH (v zápase, ne ve skákání na přiblbý pešek). Takovéhle boudičky, co jsou na fb, mají množky v USA… a dělají se na to zátahy úřadů. Jediný, kdo se toho drží, jsou Češi a dobytci na východ ocaď. Kdyby chtěl někdo hodit argument, že pak bude úzká chov. základna, když to budou muset rozpustit, nene, nebude, produkuje se šílené množství… zmetků. Pardon, nazývám věci pravými jmény.
N (neregistrovaný)06.02.2025, 16:31:18xxx.xxx.242.38
Tak hlavně doufám, že výkonná moc bude mít trochu zdravého rozumu při provádění dotčeného zákona. A aby co nejdříve a řádně potrestala ty evidentní nejkřiklavější případy. Ne že paní co nechá deset minut před obchodem pejska dostane co proto a na “chlíváka” co psy uvazuje a zjevně tím trpí zase nedosáhnou, protože známe vymáhací schopnost pokud jde o lidi co nic neplní a prostě je pošlou “tam”.😐