Sice to nepatří přímo sem, ale musím se taky pochválit…putující los šel u nás přes vesnici, na FB jsou prý fotky, jak šlape po hlavní kolem sámošky. Bohužel nemám FB, jen mi to říkal soused.
Copa se nám to dobývalo do maštale? Foto je z první půlky léta, kdy sedal saharský písek, nyní je okno umyto. Okno ve výšce cca 2 metry a nevede k němu žádný žebřík ani jiná cesta, jen hladká omítka. Opodál (150 cm šikmo) je plaňkový plot.
Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 29.12.2025, 23:51:11
Tak zrovna u vás mě to překvapuje, většinou máte odpověď na všechno😉
Vidím čtyři buclaté prstíky, dva metry vysoko, rovná plocha, vedle plot… Jednou jsem viděl kunu lézt po omítnuté stěně do třetího patra. Nedivil bych se, kdyby to byla ona😉
U nás tedy na okně takovýhle blátivý čáry dělá kocour a to skáče na parapet šikmo z kovového zábradlí na balkóně vzdáleného asi 1,5m od okna a asi o 0,5m níže než je okno.Je to v prvním patře a ještě nespadl.
Takové jasné stopy se poznají krásně.Škoda,že u nás není sníh nafotila bych vám stopy kuny,máme je ve stodole,lišek,mají nory asi 400m od domu a i jezevce ty máme asi 1 km.
Já mám lišky i jezevce 150 vzdušnou - proto nemám slepice. Sněhu dost, ale prašan, do toho se každá stopa propadne a jezevec asi nevyleze.
Co se týče stop…včera jsem šla zahradou a vidím stopy, jako třeba od lišky (či psa) jenže snožmo, jak zajda. Na rozdíl od zajdy nikde nebyla obtisknutá ta delší zadní tlapka, jak je u zajíců běžné, vždycky tak v zahradě jsou. Čuměla jsem na to jak puk, bylo to vyšlapané i v kompostu nevím, jestli by tam zajíc šel ňurkat, fakt nevím, co to bylo😲V kapse mobil myslíte, že mě napadlo to vyfotit?!?👎Prostě packy jak od mainské kočky či středního psa😉a jde to přískokama s packama u sebe, jako u zajíce. Chodí tak ještě nějaké zvíře?
Jo, jo, nad tou kunou jsem taky uvažovala, protože v létě chodí po zahradě, to vím. Ale bylo mi divné, nepravděpodobné, že bych ji v zimě viděla teprve poprvé? Pak mi ty tlapky připadly na kunu i dost velké, ale naživo jsem otisk jejích pacek nikdy neviděla, takže nemám srovnání. U nás jsou tři centimetry, moc sněhu není🙄
Na prvních dvou fotografích kuna, jednou jak mířila do chléva (je to tam cítit jak v šelminci) a jednou jak vylézala z odvodňovací trubky (máme dvůr v mírném svahu). Na třetí fotce pro porovnání stopy kočky. Všechny stopy překryté omrzlicí.