Pro všechny, kteří se snažili pomoci. Ani jeden se po atb nelepšil, ani nehoršil. Stav zůstal stejný. Ukončila jsem to sekyrkou. Bohužel.
Nemocný kohout a slepice
NN.:Pro všechny, kteří se snažili pomoci. Ani jeden se po atb nelepšil, ani nehoršil. Stav zůstal stejný. Ukončila jsem to sekyrkou. Bohužel.
Udělala jste dobře..jen by se trápili a výsledek stejně uhynutí zvířete..kupte si nová,zdravá zvířata,ze kterých budete mít radost 😇…tak ať se vám daří 🙏😀
Nadužívání antibiotik je(hlavně bude) obrovskej problém nejen u lidí a nechat tím bezhlavě léčit slepice je podle mě ještě o stupínek větší prasárna.. Mě se vždycky strašně líbil přístup pana Josefa (jo012810) a snažím se ho držet.. Zoohygiena, prevence a jakmile jsou zdravotní problémy tak tvrdá selekce.. Podle mě je to jediná cesta, jak mít kvalitní a zdravej chov..
P.S. kdyby nebyl kohout narvanej ATB, tak moh posloužit aspoň jako polívka..
Ale jinak dík za sdělení(byť smutnýho) výsledku..
Přesně tak,jak píšete.. tvrdá selekce..pan Josef měl chov zdravý díky právě té selekci…dělám to stejně...nemá smysl léčit nemocnou slepici nebo kohouta s vykloubeným(zlomeným)křídlem…do letošního chovu je odepsaný a ještě nacpaný ATB..já mám radost že zdravých zvířat…kohout Igor patří k pavlovkám😀
ono hlavně to odporuje zásadám praxe a lege artis postupu. antibiotika se prostě dávají při prokázané bakteriální infekci, nikoliv na “je divnej”.
Možná, že toho kohouta ta antibiotika dorazila, pokud to byla “pouze” zlomenina.
Stále si myslím, že kvůli zlomenině křídla je zbytečné drůbež zabíjet. Zlomenina se hojí 3 - 4 týdny. Musí se to ale zafixovat, ne aby se křídlo vahou peří neustále plandalo a motalo se zvířeti pod nohy. To se pak špatně hojí a každý pohyb bolí. To je pak fakt lepší zvíře utratit.
Tak ten má ale čepejra 😄
Veterinář se mu na křídlo díval. Pohyboval s ním a řekl,že křídlo není zlomené ani vykloubené. Nebyla na něm ani modřina, ani otok, ani žádná boule. Jednalo se o chovné zvířata z výstavy, které mě vyšly na poměrně velké peníze (kontra nosný hybrid), proto jsem se to snažila alespoň zachránit veterinářem. Kdyby to byl nosný hybrid, dávno je uvařený psům. Děkuji za Vaše názory, vlastně s nimi i souhlasím. Jen jsem to prostě vlivem výše uvedených důvodů chtěla zkusit. Poučení pro přístě, rovnou všechno sekera. Přeji všem zdravá zvířata.
To zní jako rozumný zdůvodnění.. Tak ať se daří 👍
26.02.2025, 09:38:13 xxx.xxx.224.101
kohout Igor patří k pavlovkám
To je teda hustej pankáč!
26.02.2025, 09:40:02 xxx.xxx.224.101
Veterinář se mu na křídlo díval
Upřímně, já bych se jenom s pohledem nespokojila. RTG je lepší (můj kotník taky vypadal ze začátku jenom jako zvrtnutý a skončilo to osteosyntézou). Ale chápu, že byste při tomhle požadavku byla za exota.
kometa:kohout Igor patří k pavlovkám
To je teda hustej pankáč!
Díky😊..a povahově je super 👍😀.. pořád běhá,nechodí😀..všude musí být první,nic mu neuteče..o slepičky se vzorně stará 😀