Dnes jsem našla ve výběhu mrtvou slepičku - viz foto, (jsem začátečník, slepice mám 2 roky a to je první zkušenost, takže slzička ukápla…) . Prosím o radu od vás zkušenějších, co mi zabilo slípku? Myslela jsem, že dravec si svou kořist odnese, stejně tak liška. Taky si ji mohl vzít celou, aby to alespoň k něčemu bylo…☹️ . Jinak tipuju dravce, který byl vyrušen…
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 24.02.2025, 12:09:29
My mame kohouta, takze tipuju ze se snazil ho zahnat. Co jsem uz videla co on dokaze, mazec chlap 🙂 . My v casti vybehu mame site, ale poustime je do sadu. Je nejaka obrana, napr. panak ? Nebo zkratka pomohou jen ty site ? Moc diky za odpoved, pomohl jste mi!
Odpověď na příspěvek uživatele Katka z 24.02.2025, 11:23:42
“Myslela jsem, že dravec si svou kořist odnese, stejně tak liška.”
Když sem toho jestřába viděl na kameře, jak s ní horkotěžko poposkakoval, aby si ji odnes do pro něj asi přijatelnějšího místa pro hostinu, nevěřím, že by s ní dokázal odletět.. A to u vás bych tipoval češku a ta bude jiná váhově kategorie než moje zdrobnělky..
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 24.02.2025, 12:55:44
Tak nějak. Spousta slepic bude vážit víc než ten jestřáb. Jako, savčí predátor dokáže odvléct kořist i těžší než on sám, ale odletět s ní už není sranda. Si myslím.
My mame kohouta, takze tipuju ze se snazil ho zahnat. Co jsem uz videla co on dokaze, mazec chlap 🙂 . My v casti vybehu mame site, ale poustime je do sadu. Je nejaka obrana, napr. panak ? Nebo zkratka pomohou jen ty site ? Moc diky za odpoved, pomohl jste mi!
V kohouta moc nevěřte, můj třeba zdrhal mezi prvníma 🙂 Já udělal strašáka, ale tuhle sem viděl, jak krahujec vedle něj v habrovým plotě vklidu lovil vrabčáky :) Takže opravdu asi jen síťě, voliéry..
Tak nějak. Spousta slepic bude vážit víc než ten jestřáb. Jako, savčí predátor dokáže odvléct kořist i těžší než on sám, ale odletět s ní už není sranda. Si myslím.
Podle mě si to myslíš správně 😉 Ikdyž, možná po napálení golfovou holí by s ní dokázal plot přeletět 😄
No jo..Katka oplakává svoji první slepičku a my, staří chovatelé,už roky prošlí každoročními radostnými i neradostnými příhodami se zvířátky, už to tak nebereme..trochu si postěžujeme a jede se dál..tak to v chovu chodí..ale také bych ráda uvítala zrzavčiny karikatury 😀vždycky se pobavím😂😂 👍
Pokud se tam nedostane pes, tak to bude dravec. U mamky se jednu dobu řešil dravec, pak se přišlo na to, že po humnech chodí jeden pes ze sousedství. Nějakou slepici pro zábavu prožene, potrhá a zdrhne.
Teď už tam druhý rok zalétá dravec, vidí ho z baráku jen strejda, ale není schopný poznat, co to je. On už letos přišel o jednu slípku, mamka o jednu a shodou okolností včera na jednu mamky zaútočil, ale bratránek ho vyrušil, takže měla jen pár vytržených per. Strejda už svůj výběh celý ověšel CDčkama, nějakýma barevnýma fáborkama(mamka říkala, že je to tam jak u komedošů) přesto další útok hned vedle. Právě jsem jí říkala, ať vyrobí strašáka, že to bude snad účinnější.