Aktuálně: 2 336 inzerátů290 243 diskuzních příspěvků20 994 uživatelů

Kurník - který?

Zrzavci
Zrzavci 29.08.2026, 11:12:06 xxx:xxx.e84e:b585
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 28.08.2026, 18:30:47

Jo, v kurníku taky bude pítko - a vlastně asi, to proč jsem to nejvíc řešila, je úplně zbytečný, protože - ty co přivezu, tak ty vlastně jakou dobu ven nepůjdou.  Otázka ale je, zda to nezamrzne , ani když má ten kurník otevřený vrátka? /podlaha odizolovaná pod betonem tlustým polystyrenem/ . A taky jestli na to ty Ajnštajnky přijdou. 

Varaxi
Varaxi 29.08.2026, 11:24:30 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.08.2026, 11:12:06

Mně to nezamrzá.

Nevím, na co mají přijít, ale jestli na to, jak se napít z napáječky, tak ano, prijdou. Ještě jsem neměla slepice, které by na to nepřišly. 

acher (neregistrovaný) 29.08.2026, 11:40:22 xxx.xxx.222.196

Když vezmu za ta desetiletí slepice doma, které tedy mají, jak už jsem několikrát psala, možnost velkého pohybu, tak ty zrovna moc nepijí. Napijí a nažerou se ráno ,když vylezou z kurníku, pak jsou většinou na zahradě, na hnoji, domů přijdou jen snášet.Pak se přijdou napít, nažrat okolo poledne a pak před spaním. V zimě pijí méně a velice často zobají i sníh či krystalky ledu, ikdyž vodu mají.Pokud hodně mrzne, více než - 15°C, tak mají vodu ve chlívě na polysterénu a dolije si jim tam teplá. Často stačí dát do misky s vodou klacek a voda hned nezamrzá, případně si slabý led slepice rozklovnou. Ikdyž u nás mrzne dlouho, tak ty mrazy už jsou málokdy pod -15. Doby, kdy bývalo i -28, jsou dávno pryč a i tehdá to slepicím nijak nevadilo.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.