jj. proto se na to ptam, jak to je.
Horsana tu nekde pise, ze se na SK ta zvirata strileji, nic o omracovani a vykrveni. Drobnochovatele potvrzuji myslivce.
Protože zvíře se střelí jateční pistolí pouze do bezvědomí a pro usmrcení musí dojít ještě k vykrvácení. Pokud se zastřelí smrtící zbraní nebo třeba uspí, vykrvení není potřeba, pokud se maso zvířete dále nezpracovává (přičemž po veterinárním uspání se zpracovávat nesmí).
jj. proto se na to ptam, jak to je.
Horsana tu nekde pise, ze se na SK ta zvirata strileji, nic o omracovani a vykrveni. Drobnochovatele potvrzuji myslivce.
tak slovensko je divná země, nevím, jestli vůbec (už) mají nějaký zákon na ochranu zvířat proti týrání, ale u nás by teda nějaké použití myslivců bylo zcela nepřípustné. že má někdo flintu neznamená, že má odbornou způsobilost k usmrcování, konec, tečka.
👍👍
ančovička:Bodlinko, děkuji.. aspoň méně stresujici postup.. 😥…
Asi lepší než jatka, ale takhle jsme z chléva vyváděli ( já teda ne, já byla daleko, daleko…),ale manžel, známý a řezník čtyři jehňata zhruba třictvrtě roku stará. Postupně, po jednom z chléva, ala ta zvířata to stejně poznala, první šlo v klidu, ale zbytek byl nápor na nervy, protože šílela hrůzou.
Přesně to si myslím , že to cítí , i když jde jedna za druhou, nejsou to hloupá zvířata...😭...je to hrozné….je mi zle, jen si to představím …doufám, že se to zastaví 🙏🙏🙏…
Já teda nevím - když jsme ještě poráželi prasata na zabíjačky, málokdy to bylo jedno prase za den. A to druhé, případně i třetí, nevědělo nic. Poslušně si stouplo na váhu a zvědavě čumákovalo, ani když vešlo do místnosti, kde mohlo vidět svého spolunájemníka viset na háku, nijak se nebálo. Spíš to vypadalo, že by si z něj samo kouslo.
Takže pokud každé další zvíře ví, co ho čeká, je někde něco špatně.
Prasata taky nejsou blbá a očůrat se dala vlastně úplně snadno.
V našem případě si myslím, že to bylo tím, jak to šlo rychle za sebou. Určitě byla cítit čerstvá krev, stres, možná bylo i něco slyšet, co lidi nezaslechli. Nevím, ale už tohle nikdy bezopakujeme.