Ovečka je hubená,žere normálně.Má oteklé pysky, a bouli zespoda na čelisti.Včera jsem si všimla,že žrala hlínu i s kamínkama.Odčervena aldifalem před 14 dny,včera jsem dostala od veta ještě noromectin.Nemáte někdo zkušenost,co by ještě pomohlo?
Ovečka je hubená,žere normálně.Má oteklé pysky, a bouli zespoda na čelisti.Včera jsem si všimla,že žrala hlínu i s kamínkama.Odčervena aldifalem před 14 dny,včera jsem dostala od veta ještě noromectin.Nemáte někdo zkušenost,co by ještě pomohlo?
Hubnutí a tahle boule by ukazovala na vlasovku slezovou (Haemonchus). Jak vypadá spojivka? Byla koprologie? Noromectin injekčně?
Jednorázové odčervení nemusí stačit.
Edit.
Nebo je parazit na účinnou látku už rezistentní. Nebo došlo k poddávkování.
Nebo je to těžce začervená ovce odčervená před dvěma týdny a pacient není na baterky podáním léčiva zázračně okamžitě zdráv.
Ano injekčně.Na vlasovku je vhodné odčervit čím?
Poddávkování určitě nebylo.Já vím,že se nezlepší ze dne na den,ale po odčervení se spíš zhoršuje. Odčervujeme pravidelně celé stádo,ostatní ovce jsou ve skvělé kondici,letos krásná velká jehňata,tahle porodila malá dvojčátka,ale neměla ani mléko.Také hodně pije.
Viz výše.
To vám nikdo neřekne, protože může být rezistence. Takže se odčerví, často dvakrát a pak se udělá koprologie, jak a jestli vůbec to zabralo.
Obecně de dává ten endazol (Aldifal) a noromectin. Nevím, jak je to u ovcí s levamisolem.
Ale podle vašeho popisu to vypadá holt na slabý kus. Který má možná i další přidružený problém.
A co ta spojivka?
Spojivka bílá.
kolik dostala toho albendazolu?
marsab:Spojivka bílá.
Tak to není dobré.
8 ml, dávkování 1 ml na 10 kg.
já bych jí odporazila a pak se můžete s vetem podívat, kde byl problém.
marsab:8 ml, dávkování 1 ml na 10 kg.
Proč? Uvádí se dávkování 2 ml/10 kg. 8 ml je na 40 kg a ovce má asi víc. Vidím dobře sufolka?