Aktuálně: 1 954 inzerátů277 500 diskuzních příspěvků19 739 uživatelů

Umělá inteligence

assil
assil 09.03.2026, 10:32:51 xxx:xxx.aafb:be01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.03.2026, 08:44:08

Jsou na to kurzy, já loni absolvovala jeden od googlu zdarma v rámci digitálního Česka, bylo to zajímavý, ale nebylo to o agentech. 

Lidi co používají agenty tvrdí, že to chce nejnovější placenou verzi AI, aby to dobře fungovalo.

Jinak prej i pro laika je schůdný napsat si dobrý prompt na návod a podle toho návodu si stvořit agenta.

Na FB je přímo na AI skupina a co jsem tam viděla, není problém sehnat tam někoho třeba na online konzultace nebo na psaní promptů.

Buggyra
Buggyra 09.03.2026, 11:10:14 xxx.xxx.198.226

Kdovíjakej pokyn sepsat neumím, ale nakonec se vždycky dostanu k tomu, co od nich potřebuji, je-li to v jejich schopnostech. Už si umějí pamatovat hodně dozadu, tak se ten pokyn dá zpřesňovat… No FB skupina mi nějaká vyskakuje, mohla bych to tam zkusit.

Buggyra
Buggyra 11.03.2026, 13:48:30 xxx.xxx.198.226

chá, to je dobré, gemini je fakt ve střehu a nenechá člověka udělat nic nebezpečného

Obrázek
assil
assil 11.03.2026, 16:11:01 xxx:xxx.aafb:be01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.03.2026, 13:48:30

To je dobrý, to mi umělák ještě nikdy nenapsal. 😀

Mě baví s ním zkoušet ty vtipný věci, co proběhnou na fb. Mořský koník byl hodně vtipnej a celýho uměláka zacyklil.

Teď frčí dotaz Chci si umýt auto v myčce 200 m od baráku, mám jet autem nebo jít pěšky? 😀

Buggyra
Buggyra 12.03.2026, 06:45:47 xxx.xxx.198.226

Mně to včera při zjišťování nejvýhodnější ceny na kočičí krmení napsal několikrát. Asi mají strach, že se těmi granulemi zalknu.

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 12:07:18 xxx.xxx.198.226

Ha, skámošila jsem se s ChatGPT obrázky a při troše štěstí a cviku si budu moct dělat vlastní plakátky na akce a bude to k něčemu vypadat! Gemini prý obrázky upravovat neumí, ani přebírat styly existujících obrázků, a jejich knihovny na letáky se mi nelíbí, tak tudy cesta nevedla. Ale zase Gemini mi poradila na zpracování videí CapCut, a to je fakt funkční záležitost, to se mi líbí, dneska jsem si udělala dva sestřihy z tréninků, netuším, zda má ta hudba nějaký copyright, ale vzhledem k tomu, že to AI v CapCutu upravila, aby to sedlo k těm videím, tak hádám, že teď už je to bez něj 🤩 Tak snad se tím nějak úspěšně prokoušu a budu si tu prezentaci aktivit našeho “souboru písní a tanců” moct dělat nezávisle na komkoli jiném a trochu koukatelně.

S agentováním to bude trochu náročnější, asi nemám čas se učit programovat, tedy kontrolovat práci těch agentů, tak zatím budu tou rukou boží muset být já…

assil
assil 26.03.2026, 14:07:58 xxx:xxx.387d:c101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 12:07:18

Gemini nově umí skládat poslechovou hudbu, takže si jí tam můžete i k videu udělat. Ale jinak je spousta AI generátorů hudby, já používám aisonggenerator nebo tak nějak se to jmenuje. Na prezentace a plakáty a podobný věci je nejlepší Canva.

Ale jinak jo, chatgpt umí obrázky líp než gemini.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 15:20:51 xxx.xxx.198.226

Na Canvu jsem taky v nějakém podcastu slyšela chválu. Ten CapCut tam má nějakou databázi generické hudby, to mi bude stačit bohatě 🙂 Mi jde jen o to, něčím přeplácnout (vyměnit) audio z videa. Díky

Zrzavci
Zrzavci 02.04.2026, 13:43:59 xxx.xxx.226.6

😂

pomoct. Zeptala jsem se AI proč odpoví jen na deset otázek. Odpovědělo mi to. blablabla efektivita. Odpověděla jsem tomu Tak si ten jedenáctý dotaz narvi do trenek. a vono to napsalo:

Omlouvám se, ale s tímto Vám nemohu pomoci.😂

tak ne všecho evidentně ta umělotina zvládne 😀

assil
assil 02.04.2026, 14:16:28 xxx:xxx.1cbe:d601
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.04.2026, 13:43:59

Tobě to odpovidá jen na 10 otázek? Ono jako často ta verze zdarma akorát vyhodí hlášku, že přechází na starší model když nezaplatíš, ale to se zavře a normálně to jede dál. Kolikrát diskutujeme dlouho na nějaký zajímavý téma.

Mě nejvíc baví chatgpt, protože umí pěkně lichotit. 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.04.2026, 14:28:03 xxx.xxx.226.6

Já vůbec nevím, s kým jsem se to bavila. Vono samo mi to na seznamu na něco odpovědělo, tak jsem se začala ptát na vyložený krávoviny, jako jestli možu chovat doma slepice 😀 , to bylo! Pak koňa, krávu, slona… pak to napsalo, že jen deset, zeptala jsem se proč, odpovědělo to, tak jsem mu to nandala 😀, řekla jsem, ať si to narve do trenek a to teda neumí 😀 . Já se s tím jinak bavit nechci.

Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 14:45:44 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.04.2026, 14:16:28

Jo, chatgpt je s tím úplně otravný. Já si chci přečíst fakta a ne kudrlinky okolo. To se mi líbí na gemini, že mi nevykládá, jaký je to skvělý nápad, co jsem jí napsala a nebo že je dobře že se ptám a že se na to hned podíváme. Rovnou mi začne odpovídat. Já s nimi většinou řeším funkcionality nějakých programů, kde najdu nějaké funkce v excelu, posledně jsem se ptala na online čtečku a pokoušeli jsme se rozběhat čtení nahlas v Edgi (nepovedlo se), to bych tady s tím GPT byla ještě teď….

Zrzavci
Zrzavci 02.04.2026, 14:49:10 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.04.2026, 14:45:44

dneska bych asi výjimečně uvítala, kdyby mi někdo zalichotil 😀 ale jinak by mě to taky otravovalo. Já nepotřebuju slyšet že jsem geniální. Já to vim 🤣

trojAAAcko
trojAAAcko 02.04.2026, 15:24:34 xxx.xxx.253.36
»

Já používám jenom ChatGPT (programování a jiné věci), musí se hodně usměrnit a hlavně správně a přesně nadefinovat výstup. Jinak právě dojde k tomu, že buď dává omáčku kolem nebo se zacyklí (už se mi stalo) a nedá tu odpověď kterou člověk chce.

Když si dělám nějaký VBA script pro excel tak mi je schopen docela slušně pak kód přepsat a zrychlit. U MS Accessu je to už horší, ale při AI úpravách jsem se párkrát něco i naučil (že se jedna věc dá napsat několika způsoby) jenže taky se stalo i to, že mi kód upravil nešťastně, že by mi to nefungovalo. Proto i upravené skripty si kontroluju než to vložím. 😀 Jenže většinou ta nefunkčnost je způsobená tím, že AI nezná celou funkcionalitu scriptu když už to mám hotové.

Třeba v Accessu dělám s velkými databázemi a potřebuji si propočítávat kombinace. Jeden script na milión kombinací běžel přes hodinu, ale po menší úpravě od AI už mám za hodinu několik miliard kombinací včetně zapsaných v DT a exportu do Excelu. Což je sakra rozdíl.

assil
assil 02.04.2026, 22:52:32 xxx.xxx.121.3
»

Mě to zas vyhovuje, já s ním nejvíc konverzuju na zajímavý témata než řešila nějaký důležitý věci. Ale občas mi to vyhodí dvě odpovědi, jednu takhle neformální a jednu formální, že si mám vybrat, která se mi líbí víc, tak si vždycky vyberu tu neformální. Asi když si člověk vybere tu druhou, tak to pak jen normálně odpovídá.

Když chci něco spešl, tak perplexity a nebo gemini, ale obecně na pokec je to oboje nudný.

assil
assil 07.04.2026, 09:51:35 xxx:xxx.1cbe:d601
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.04.2026, 07:30:38

Tak tady si třeba o starých mapách nebo černých dírách moc nepokecám a chatgpt mi to naservíruje i s obrázkama. 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.