Kdovíjakej pokyn sepsat neumím, ale nakonec se vždycky dostanu k tomu, co od nich potřebuji, je-li to v jejich schopnostech. Už si umějí pamatovat hodně dozadu, tak se ten pokyn dá zpřesňovat… No FB skupina mi nějaká vyskakuje, mohla bych to tam zkusit.
Ha, skámošila jsem se s ChatGPT obrázky a při troše štěstí a cviku si budu moct dělat vlastní plakátky na akce a bude to k něčemu vypadat! Gemini prý obrázky upravovat neumí, ani přebírat styly existujících obrázků, a jejich knihovny na letáky se mi nelíbí, tak tudy cesta nevedla. Ale zase Gemini mi poradila na zpracování videí CapCut, a to je fakt funkční záležitost, to se mi líbí, dneska jsem si udělala dva sestřihy z tréninků, netuším, zda má ta hudba nějaký copyright, ale vzhledem k tomu, že to AI v CapCutu upravila, aby to sedlo k těm videím, tak hádám, že teď už je to bez něj 🤩 Tak snad se tím nějak úspěšně prokoušu a budu si tu prezentaci aktivit našeho “souboru písní a tanců” moct dělat nezávisle na komkoli jiném a trochu koukatelně.
S agentováním to bude trochu náročnější, asi nemám čas se učit programovat, tedy kontrolovat práci těch agentů, tak zatím budu tou rukou boží muset být já…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 12:07:18
Gemini nově umí skládat poslechovou hudbu, takže si jí tam můžete i k videu udělat. Ale jinak je spousta AI generátorů hudby, já používám aisonggenerator nebo tak nějak se to jmenuje. Na prezentace a plakáty a podobný věci je nejlepší Canva.
Na Canvu jsem taky v nějakém podcastu slyšela chválu. Ten CapCut tam má nějakou databázi generické hudby, to mi bude stačit bohatě 🙂 Mi jde jen o to, něčím přeplácnout (vyměnit) audio z videa. Díky
pomoct. Zeptala jsem se AI proč odpoví jen na deset otázek. Odpovědělo mi to. blablabla efektivita. Odpověděla jsem tomu Tak si ten jedenáctý dotaz narvi do trenek. a vono to napsalo:
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.04.2026, 13:43:59
Tobě to odpovidá jen na 10 otázek? Ono jako často ta verze zdarma akorát vyhodí hlášku, že přechází na starší model když nezaplatíš, ale to se zavře a normálně to jede dál. Kolikrát diskutujeme dlouho na nějaký zajímavý téma.
Mě nejvíc baví chatgpt, protože umí pěkně lichotit. 😀
Já vůbec nevím, s kým jsem se to bavila. Vono samo mi to na seznamu na něco odpovědělo, tak jsem se začala ptát na vyložený krávoviny, jako jestli možu chovat doma slepice 😀 , to bylo! Pak koňa, krávu, slona… pak to napsalo, že jen deset, zeptala jsem se proč, odpovědělo to, tak jsem mu to nandala 😀, řekla jsem, ať si to narve do trenek a to teda neumí 😀 . Já se s tím jinak bavit nechci.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.04.2026, 14:16:28
Jo, chatgpt je s tím úplně otravný. Já si chci přečíst fakta a ne kudrlinky okolo. To se mi líbí na gemini, že mi nevykládá, jaký je to skvělý nápad, co jsem jí napsala a nebo že je dobře že se ptám a že se na to hned podíváme. Rovnou mi začne odpovídat. Já s nimi většinou řeším funkcionality nějakých programů, kde najdu nějaké funkce v excelu, posledně jsem se ptala na online čtečku a pokoušeli jsme se rozběhat čtení nahlas v Edgi (nepovedlo se), to bych tady s tím GPT byla ještě teď….
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.04.2026, 14:45:44
Já používám jenom ChatGPT (programování a jiné věci), musí se hodně usměrnit a hlavně správně a přesně nadefinovat výstup. Jinak právě dojde k tomu, že buď dává omáčku kolem nebo se zacyklí (už se mi stalo) a nedá tu odpověď kterou člověk chce.
Když si dělám nějaký VBA script pro excel tak mi je schopen docela slušně pak kód přepsat a zrychlit. U MS Accessu je to už horší, ale při AI úpravách jsem se párkrát něco i naučil (že se jedna věc dá napsat několika způsoby) jenže taky se stalo i to, že mi kód upravil nešťastně, že by mi to nefungovalo. Proto i upravené skripty si kontroluju než to vložím. 😀 Jenže většinou ta nefunkčnost je způsobená tím, že AI nezná celou funkcionalitu scriptu když už to mám hotové.
Třeba v Accessu dělám s velkými databázemi a potřebuji si propočítávat kombinace. Jeden script na milión kombinací běžel přes hodinu, ale po menší úpravě od AI už mám za hodinu několik miliard kombinací včetně zapsaných v DT a exportu do Excelu. Což je sakra rozdíl.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.04.2026, 14:45:44
Mě to zas vyhovuje, já s ním nejvíc konverzuju na zajímavý témata než řešila nějaký důležitý věci. Ale občas mi to vyhodí dvě odpovědi, jednu takhle neformální a jednu formální, že si mám vybrat, která se mi líbí víc, tak si vždycky vyberu tu neformální. Asi když si člověk vybere tu druhou, tak to pak jen normálně odpovídá.
Když chci něco spešl, tak perplexity a nebo gemini, ale obecně na pokec je to oboje nudný.