Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.07.2026, 11:33:31
V tomhle punktu jsem mluvila zrovna spíš o volnočasovém životě. Když přestane ve virtuálu být poznat, co je real a co fake. A když vám bude moci fejková kamarádka napsat o peníze, o přeposlání mailu, o fotku vaší dcery, no nebo úplně klidně i jen o identifikaci osoby na veřejně přístupné fotce… Už teď se na whatsappových skupinách mezi náctiletými dějí úžasnosti, co až se tam připojí nějaká AI a začne sbírat data…
Profesně bude mít výhodu ten, kdo bude umět AI programovat.
Zase na druhou stranu pokud se všichni kancelářští naučí programovat AI, stejně jim to nepomůže, protože prostě těch pracovních míst nebude potřeba. I kdyby se všichni kancelářští tuhle kompetenci naučili, mají smůlu, zaměstnaný bude ten, kdo nebude potřebovat třeba příspěvek na dopravu, komu bude stačit menší mzda, kdo nemá děti a tak dále.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.07.2026, 11:39:45
Péct rohlíky rozhodně ano. Dneska už vám autonomní pekárna upeče chleba. Rohlík je jen smotané těsto, přidá se mezikrok s motáním (to u nás v pekárně dělal taky stroj, nějaký z roku skoč na mě zboku, mechanický, žádná čidla, jen elektromotor… tak ten automat naváží dávky těsta, naháže je do takového stroje, odebere namotané rohlíky, vyskládá na plech…).
Kydat koně… i kdyby ne, kdo za tohle zaplatí tak, abych si udržela svůj životní standard? Vždyť to dělám ve volném čase zadarmo. Právě proto mám kancelářskou práci, abych se nemusela živit bobkama. Ale i to bych samozřejmě byla ochotná dělat.
Jsem přesvědčená, že na úklid psích exkrementů v parcích se již automatická “sekačka” vyvíjí. Doteď chodil dědek a vysával to vysavačem, MŮJ nedávno prohlásil, že se určitě dělají i vysavače většího kalibru, které by pojaly ty bobky z pastviny i z vzrostlé trávy… A má určitě pravdu. Takže je jen otázka času, kdy se po pastvině (ne u mě teda) bude pohybovat robot, který ji bude průběžně uklízet. Technologie na to jsou, teď už jen najít někoho, kdo to zaplatí, aby se vyvinul a odzkoušel prototyp 🙂
souhlasím.A ftip v budoucnu bude, až jim to někdo hackne, nebo se to rozbije a lidi nebudou vědět už, jak na to. Bez rohlíku se žít dá - a taky spíš má, protože lepek, ale když se to vezme obecně, nejen na rohlík, tak…………budou prostě v loji.