tohle nebude viroza…
tenurri -a to gastro vysetreni se mu teda zatim jeste nikdy nedelalo? ani rtg s kontrastem? proc vlastne ne?
jsem se ted dostala ke kompu az, tak si to ctu v klidu, se omlouvam
Jo, žalud, kaštan, balonek, pecka od broskve…… ☹️"
My jednou vypitvali půlku tenisáku. Tři týdny trvající zvracení. Ale majitelům bylo líto peněz za operaci, tak zvolili eutanázii.☹️
Já nebudu radši nic psát 🤮
Mám pocit, že teď něco lítá mezi psy i mezi lidma.
Všichni kluci měli tak před deseti dny průjem ( opravdu smrdutý, pardon ) a Dorouš i zvracel.
Vařila jsem pár dní rozvařenou rýži s mrkví a libovou vepřovou kýtou, to je postavilo na tlapky🙂. Nemocněli postupně, takže na dietní chybu to nevypadalo. Pořád je ještě krmím šetrněji.
tohle nebude viroza…
tenurri -a to gastro vysetreni se mu teda zatim jeste nikdy nedelalo? ani rtg s kontrastem? proc vlastne ne?
jsem se ted dostala ke kompu az, tak si to ctu v klidu, se omlouvam
A na co byste měla podezření? Přeci jenom máte zkušenosti a intuici..
Nemam tuseni. a vim houby - treba s alergiema a pod se moc nepotkavam
Jen premyslim, proc tahle vysetreni neprobehla, ze by to mela byt jedna z prvnich voleb, kdyz laborka je ok, ne az nekdy… btw. nasi veti treba degan nedaji jen tak - kdyz nevylouci cizi predmet.
Prece se musi zjistit, co mu je - nebo taky ne - ano, i to se stava. Ale pak se to, co nezjistili - nemuze vracet porad dokola.
Nekolikrat se stalo, ze jsem nechala psa komplet proklepnout, kdyz mu bylo zle, mel nespecifikovane problemy - a nezjistili nic, pes se treba i naslepo zalecil pres priznaky. Ale uz se to nevratilo. S timhle bych se smirila.
Tady skoro po roce leceni? Jsem si ted znova cetla zacatek -porad je to stejne.
V prubehu casu jsem i premyslela, jestli to neni jen moc sledovany a opecovavany pes ( jen ctu, to je vzdycky zkreslene) , nekteri psi kolem roku mivaji par tydnu potize s travenim -proc se me neptejte, ale deje se to -ale prejde to a nevraci se to.
Ale podle te posledni pohotovosti -je mu fakt zle.
blby, no…bud to fakt nejde najit, nebo se jeste nevyzkousely vsechny moznosti -tam jsem mirila.
aspon vysledovat, po cem mu teda zle neni -a at je to , co je to - pokud by to byla udrzitelna KD -mit ho jen na tom. Tydny -nez neco zmenit.
ale tad ydochazi fantazie -ani diagnoza, ani spoustec, ani udrzovaci krmeni po kterem se nehorsi tak, ze musi na pohotovost
nevim, fakt nevim
kometa:Kus dřeva.pecka.?
Zrovna tohle vidět je. Viz výše.
Radiolucentní materialy. Jestli kontrast pomůže tak leda nepřímo jako třeba že je vidět prekazka v zažívaci trubici.dukaz to ale není.lepsi zobrazení poskytuje ct.
Však takhle jsem to myslela.
Navíc sono a kontrast je dostupnější a levnější než CT.
kometa:Však takhle jsem to myslela.
Navíc sono a kontrast je dostupnější a levnější než CT.
Bezoár..z těch kočičích chlupů nebo rostlinných zbytků.pokud žere trávu (naše buli i dubové listí..) ty bezoary ji jsou na kontrastu rozeznatelné.
Já bych šla do nejaké invazivnejší metody hned,endoskopie nebo i se napřímo podívat do toho žaludku (i když je zrovna klid,o to lépe to pes bude snášet)a rovnou na nějakém specializovaném pracovisti.ti vědí co hledat a kde…..bylo by aspoň jasno a prostor pro jiný směr pátrání.
Bulina měla pecku z broskve a kousky tenisáku(té gumy) oboje minimálně 14dni a bez žádných priznaků…oboje se štěstím vyblila a k mé doposud nevědomosti,netušila jsem že to tam má nebyl priznak nebylo tušení…bulík dokáže sežrat celé ponožky.ručnik. povlečení (nás se to naštěstí netýká) a to je pak mazec.
hele pokud k tomu blití není průjem, tak to bude spíš nějaká čertovina. jakože ne alergie a tak.
Nemám se psy zrovna zkušenosti s nějakými zažívacími problémy,jelikož u nás psi žerou všechno a pokud mají pocit,že jim něco chybí, tak to na dvoře a u jiných zvířat doplní.Ale Alan když žral trávu a pak zvracel pěnu, tak nejspíš z hladu.A hlavně když měl jen granule nebo jsem mu snížila dávku,že se mně zdál tlustší. Pak se naučil,když něco, chodit na kukuřici slepicím,ale občas nepohrdne ani máčenými řepnými řízky s vojtěškou a kukuřičným šrotem,ale i mu stačí když dostane kolem poledne tvaroh,jogurt prostě trochu něčeho malýho. Pokud má maso s kostmi a přílohou,tak to většinou v poledne nevymetá. Ale zase on není pes,který by sežral něco nejedlého.
🤔Blije šťávy, proč se dělají šťávy, že to až psa dráždí k blití ? , fyziologicky s jídlem nebo prostě má nadprodukci (s jídlem- třeba moc bílkovin, diskuse s Efe, jestli je pes překyselený 😉, ubrala maso ) … z jiné příčiny: třeba zánět žaludku (z podráždění cizím předmětem) a další a další , žaludek jsem si vybrala, protože tenuri uvádí u psa bolest … dáte famosan na snížení produkce kyseliny-příznaky, pes neblije, ale příčinu stále neznáte…buď časem úspěšně zaléčíte příčinu nebo ne.
zánět by se ukázal z krve ne?
Nebo alespoň vetka říkala něco v tom smyslu, že na slinivku ani zánět to nevypadá dle výsledků, stejně tak ne na bakteriální infekci.
K PH výše, proč se nějaké vyšetření dělalo nebo nedělalo, já nevím? Nejsem veterinář. Dělala se ta kultivace, sono, 3x krev, která byla čistá.
Kultivace bude příští týden. Endoskopie se bude dělat, pokud to bude pokračovat. Tak jsme se domlouvali s veterinářkou. Viděli ho už 3 veti. Máme ještě v záloze další dva na doporučení.
Z Calibry jsem ho musela dát zpátky na hills i/d konzervy, protože má po té gastrointestinal & pancreas průjem (bez jakýchkoliv jiných příznaků jako bolestivost nebo zvracení). Na konzervách má pevnou stolici bez jakéhokoliv problému.
Je nějaké maso co bych mu mohla vařit s tou rejzi a mrkví?
Vim, že mu nedělá dobře vepřové. Hovězí bych zase musela vařit půl dne a kuřecí prso se mu teď uvařit docela bojím. Tak vlastně vůbec nevím co mu můžu dát kromě těch i/d konzerv, které vychází měsíčně cca na 7,5k kdybych krmila jen tím.
A to nemůže ani krůtu,králíka,jehně,kachnu. A proč hovězí vařit půl dne.Mletý máte ovařené za chvilku.
Já nejčastěji vařím vepřovou kýtu, je libová. Divný, že mu nedělá dobře, vepřové je hypoalergenní..
Jajé vepřové jste dávala ?
No takhle, po vepřovém měl brutální průjem a zvracel tenkrát, ale je pravda, že to bylo v době kdy jsme ještě zkoušeli syrové. Ja ho po této reakci už pak nekupovala a ani jsem ho nezkoušela vařit.
Navíc jsem si myslela, že vepřové je docela tučné (?).
Takhle…my doma pro sebe vaříme jen kureci, případně vepřové do boloňské nebo lososa. Obecně se v druzích masa zase tolik nevyznám.
Ta krůta by mohla být bezpečná ? Dnes večer zajdeme do Makra tak přemýšlím co koupit.
Taky mě napadlo, že by mu prostě dlouhodobě nedělaly dobře teda jakékoliv granule, kdyz aktuálně už nezvládá ani ty gastro veterinární…jako, že nemá intoleranci na konkrétní složku, ale na ten způsob zpracování granulí ?
Nevim jestli je to možné
vepřové je docela tučné
Ano, vepřové je tučné - i když dneska už taky tolik ne. Kuřecí zase bývá častý alergen.
To krůtí by mohlo projít. Nebo králík, Nebo nutrie.
Je to patálie - snažíte se, nic jste nezanedbala a nějak jo to pořád na pytel.
Vepřové je všechno od špeku po karé. Špek je tlustý, karé libové. Pokud vadí tuk, nekupujte mleté - tam bývá tuku docela dost. Na praseti najdete kousky, kde je ho málo. V řeznictví by Vám měli namlet, co si řeknete. A když reknete, že nechcete tučné, že je to na dietu, měla byste být spokojená.
Tenuri - a ty konzervy , tam je jaký maso?