Aktuálně: 2 576 inzerátů242 601 diskuzních příspěvků18 764 uživatelů

Dávkování Supervit D

Anonymní (neregistrovaný) 08.06.2025, 11:12:19 xxx.xxx.25.108

Omlouvám se jestli už se ti tu řešilo ale nedohledal jsem, tak asi ne. Jak je to s dávkováním Supervitu D ? Zakoupil jsem slepicím a přijde mi to zvláštní. Je uvedeno dávkování v gramech na 10 kusů různé drůbeže. Nemělo by ti být ale spíš v dávce na litry? Dám příklad…míchám 10 l vody pro 10 slípek tak je voda bílá se slabým nádechem zelené ale když míchám stejné množství vody pro 50 slepic tak je voda zbarvená úplně žlutě. Přece může dojít k předávkování? Kdo mi to vysvětlí jak to teda je ?

Bodlinka
Bodlinka 08.06.2025, 11:26:58 xxx.xxx.27.32

je to dávkování na 10 KG ŽIVÉ HMOTNOSTI, to zaprvé

no a slepice pije nějaký konstantní objem vody denně, je to asi 220-250 ml nebo i 300 když bude velké vedro, takže 10 l vody pro deset slepic znamená, že ta voda tam bude několik dní stát, udělá se tam biofilm a ty vitamíny zvětrají uv zářením a bakteriálním rozkladem.

Deset litrů pro padesát slepic už je příčetnější. Spočítáte si hmotnost slepic, to je asi 2 kg (u hybridky), takže dávkujete na 100 kg hmotnosti: 12-20 g přípravku.

Osobně mám dávkování na gramy na kila radši než dávkování na litry. U dávkování na litry musíte vědět, kolik vody drůbež vypije a to se v závislosti na teplotě může docela měnit, takže pro mě třeba je jednodušší kouknout do sešitu kolik je v hale drůbeže x 2 než v tom sešitě průměrovat spotřebu vody a přemýšlet, jestli je stejné počasí jako včera.

Anonymní (neregistrovaný) 09.06.2025, 08:23:21 xxx.xxx.25.108

Tak už sem myslel že jsem slepý ale ne. Opravdu je to jak píšu na 10 ks bez ohledu na množství vody.

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.