Jsem stará škola,spousta našich psů vyrostla v době kdy žádné granule nebyly.Asi i proto krmím psy podle toho, jak vypadají,jak se mně jeví a vůbec nějaké složení neřeším.Všichni naši psi vážili + - 50 kg.Feny trochu méně, psi více, tibeťák měl 68 kg, Alan má 55 kg a přesto všichni vyrostli na mase,dříve vařeném,pak syrovém,trochu zeleniny,přílohy,vejce,kozí mléko,tvaroh,ale i sem tam nějaký zbytek polívky,tvrdý rohlík,chleba,plus to co kde sežrali od slepic,koz,králíků.Alan třeba miluje kukuřici a celkem pravidelně na ni slepicím chodí.Přesto všichni vyrostli bez jakýchkoliv růstových,zažívacích problémů a i bez dysplazie. Nikdy jsem ani neřešila množství,když chtělo štěně žrát dostalo,když nechtělo nenutila jsem. V granulové době byla většina štěńat od chovatele na nějakých granulích,ale když přišli k nám a ostatní psi dostali maso, bylo po granulích.Jestli je u nás žrali jeden jen,tak je to hodně.
Granule sice máme vždy trochu doma,ale pes je dostává jen když nemám rozmrazené maso nebo ho krmí manžel.Pár jsme jich vyzkoušeli.Třeba Yoggies nechtěl vůbec,Brit jsme taky zkoušeli,moc o něj nestál. Některé mu neseděly.Takže mám doma většinou Petkult nebo Essential ty mu sedí a i je sežere.
Mně přijde,že dnes se to krmení strašně řeší.
Dala jsem sem fotku prvního berňáka,je to ofocená stará fotka,takže kvalita nic moc,ale tento pes vyrostl na asi tak 30 dkg předního hovězího,které jsme tenkrát kupovali v masně a přílohách.Od půl roku běhal 3km u kola na cvičák a po cvičáku domu.Neměl dysplazii byl úspěšný výstavně i jako chovný pes.