Sardullah, nezkoušela jste FB, jestli tam mají lidi osobní zkušenost? Třeba i jako nějakou podporu pro Vás…
Držím palce.
No dopr… Myslím na vás, držím nadále všechny packy a palce, ať nová léčba zabere a Máťova imunita nabere správnej směr. 🍀
O bezbarvém laku na nehty psala ve zkušenostech i paní z odkazu v prvním příspěvku.
Ten lak je na zpevnění drápů a výživu, aby neměly takovou tendenci se třepit a lámat. Zkusila bych i něco od energyvet, případně nějaký mediciální houby,mám s nima dobrou zkušenost. Držím palce, pro útěchu vás můžu ujistit,že to je pořád “sranda”, co se u nás děje a posledních pět šest týdnů, je už na mašli. Hlavně,že je to řešitelné, i když nepříjemné
Známá měla kdysi bPP NO s touto diagnózou. Prý jí pomohlo dodávat MSM. Tak dávám tip.
Ale je to tip 20 let starý, asi už budou lepší postupy.
Sardullah, nezkoušela jste FB, jestli tam mají lidi osobní zkušenost? Třeba i jako nějakou podporu pro Vás…
Držím palce.
No já nevim…nějak to nejdřív potřebuju schroupat a najet na nějakou denní rutinu…
Na ten FB jsem napsat chtěla…ale pro mě to není tak jednoduchý…já jsem strašnej introvert.
Tady vás znám…resp. s většinou se na fóru vídám už několik let a tudíž pro mě nejste cizí, ale napsat na FB, i když třeba do skupiny, kde jsem členem, to už je u mě na úrovni osobního hrdinství. Já na FB nejsem skorem vůbec aktivná. Jo občas písnu nějakou svojí zkušenost, když už mi to nedá a myslím, že to je v zájmu psa, ale jinak se diskuzí nezúčastňuju…
K tomu musím trochu dozrát…
Můžete anonymně😉 ono v těhle případech není nad osobní zkušenost. Jedna věc je teorie,co by mělo nebo nemělo pomáhat, zabírat, druhá věc skutečnost a praxe
Chápu, nemyslela jsem to nějak zle, jakože tady byste podporu neměla. Spíš, že by někdo napsal, co a jak bylo u nich, co čekat, nečekat. Jsem na vyjadřování pako. Ale rozumím a mlčím.
U nás se postupně sloupaly všechny drápy a nové narostly v pořádku, nikdy se to u rotíka neopakovalo.
Když už se takovej shit stal, je třeba najít něco pozitivního. Vidím výhodu v tom, že je léto. Nemusíš řešit sníh, bláto. Dala bych vědět chovateli a taky prvnímu vetovi. Máťovi posílám velepodrbání, pošeptej mu, že je kluk statečnej a že pro něj děláš naprostý maximum. 😘
V klidu…pako jsem já, prostě to se mnou není tak jednoduchý jak se možná tady na první pohled zdá.
No tak jsem skoro o 10 tisíc lehčí a máme teda:
Doxybactin, Agapurin, Apoquel…a pak teda jako doplněk, který mu mám dávat už na furt Dermanorm olej a ještě teda clorexyderm ve spreji, vetka říkala, že to pro tento účel bude lepší než šampon…
Zatím máme teda léky cca na tři týdny a uvidíme, jak to půjde a co dál.
Držím Matýskovi palce, ať léčba zabere. 🍀
Moc držím palce🍀
My si taky držíme palce….když jsem viděla, kolik toho budeme brát, tak jsem jela ještě přikoupit další plátkový sýr, ve kterém Máťovi podáváme léky….tak už mám v lednici 35 balíčků, už si připadám jak v pohádce Včelí medvídci…jak je šel pučmeloud vykrást a furt nahmatával jen sádlo…všude samý sádlo, to je pěkně mazaná rodina… tak u nás je to sýr.🙃 Manžel říkal, že teď by byla sranda, kdyby ty prášky přestal v tom sýru jíst…ale zase nemám strach, že by se to u nás nesnědlo…včera jsem spotřebovala 2 balíčky při česání Giny.
Jako dobře, není to žádná sranda, ale mohlo být hůř, mohla na nás skočit rakovina a nebo by pes ochrnul…tohle je proti tomu brnkačka, to zvládnem….pes je veselej, aktuálně to nevypadá, že by ho něco bolelo, takže je to vlastně na pohodu…
Když si vzpomenu na Sáry osteosarkom, tak co bych v té době za nějakou banalitu jako je SLO dala…
Tak nám prostě jen držte palečky, abychom z toho vyšli co nejlíp…a aby se nás ten hnusanec nedržel dlouhá léta.
Já pořád doufám, že díky tomu, že na tuhle nemoc upozornila Plaka, tak že jsme léčbu zahájili poměrně brzo, teda jestli tomu u autoimunity můžu říkat léčba, spíš držení nemoci v nějakých mezích a v rámci možností v přijatelném stavu…i když jasně o první dráp jsme přišli koncem dubna, ale kdyby mě Plaka nenaťukla, tak bych si myslela, že má prostě třeba problém s lámavostí drápů a můj vet mi na to defakto doporučil biotin…ono nakonec bych si našla jinýho doktora, ale bylo by to později.
Sardullah, věř, že palečky i pěstičky držíme 🍀
nic nemůže být jednoduché……😟
Jani, držíme všechny palce i tlapky, co doma máme. 🍀
OT
omáznu prášek v másle nebo sádle i se špičkama prstů, dojdu k psovi a dám mu olízat ty špičky prstů a při tom mu pustím ten prášek a stále držim prsty u huby a jak pes líže a polyká,nekouše, spolkne i prášek.ani o tom neví. Bulina asi ví, ale je ji to jedno. Spolykala už kde co,dneska béčko.
Taky na Máťu moc myslím.❤️
Je to můj oblíbebec 🙂
Ach jo člověk nemůže mít chvíli klid ☹️.
S těmi léky je asi nejlepší naučit otevřít tlamku, šoupnout úplně dozadu do krku a na pár vteřin zdvihnout bradičku než polkne a dát něco až za odměnu.
Sardullah, mačkám pěsti i palce, ať léky brzo pomohou, zblázněná imunita se dostane do normálu a je zase brzy dobře🍀 máš můj obdiv za příkladný pozitivní přístup a odhodlanost bojovat! Matýsek má štěstí, že Tě má ❤️ Nemáš to kolem dokola lehké a tak kdybych Matýskův a Tvůj boj mohla nějak podpořit, dej vědět, ráda pomůžu. Klidně se ozvi do SZ🌷
Je to tak, jsou horší záležitosti, se kterými se jen těžko bojuje…rakovina atd.
Sardullah - no to je teda děs! Taky budu držet palce a supr, že se na to takhle, díky upozornění Plaky, přišlo včas.
máš můj obdiv za příkladný pozitivní přístup
No jsem vycvičená už 28 let bojujeme s autoimunitní nemocí syna a pořád se to zhoršuje, ale tak zaplať pánbůh, chodí, tak cajk…člověk si prostě nemůže sednout a plakat, prostě život jde dál a jsou i horší věci. No tak teď mám v rodině autoimunitní kluky dva…syna a Máťu…
Hele hlavně já musím být v cajku, abych se o ty svý pacoše postarala a na psího pacoše vydělala…😇
Momentálně je náš nej problém starost o packy, o drápy…to se Máťovi nelíbí a to mu přitom člověk nic nedělá, nezpůsobuje bolest…to vždycky tak útrpně vydrží….chudák, jak vidí, že jdu s proprietama, tak se snaží zmizet. To je mi ho líto, ale na druhou stranu, je to chlap, tak musí něco vydržet, i když chápu, že prohlídka drápů a stříkání sprejíku je pro chlapa strašný asi jako rýmečka…😄