Máme maloměstského doktora, přístroj na analýzu krve má. Dělá jednoduchý screening. Doktorka ke které jezdím na kontroly diabetu, už má o poznání lepší stroj. Nás doktor udělá i jednoduché sono, ale sám přiznal, že složitější věci nedělá a odesílá na větší kliniku ( například ten náš diabetes). Jinak vzorky na cushinguv syndrom odesílal do laboratoře (moč).
A jinak k tomu zánětu, já trpím na záněty močáku a ledvin. Musím na sebe dávat opravdu pozor, stačí prochladnout a už to jede. Už se mi stalo, že v krvi se zánět vůbec neukázal, ale v moči byl nález obrovský. Mám vždycky po ruce Urinal Akut a brusinkový sirup, urologický čaj.
Sarah, doufám, že už se v brzku něco dozvíte, proč dělá Dráček louže. Zdá se, že bělouš drží s Vaším chlupáčem basu….
Bělouš nemá chuť k jídlu, nechá se přemlouvat, což nebývalo a včera vypil misku s vodou a načůral nám velkou louži pod postel, když jsme byli v práci. Našla jsem dnes ráno další podlouhlou malou bouličku zase pod druhou přední nohou a ještě nemáme výsledky z biopsie té první. Ach jo! Tak v neděli vyrazíme s poznatky k vet…nemám z toho dobrý pocit…
Takhle elegantně u všech keřů a trav zanechává bělouš pachovou stopu nebo na sebe bere tu cizí. Celou procházku sem tam pohazuje zadelí, někdy s vyšší razancí ze strany na stranu a s přibývajícími lety se to zintenzivňuje. Vypadá to sice pro kolemjdoucí vtipně, jako by radostně, ale myslím si osobně, že to může být po deganu, který užívá už skoro 6 let. Vypadá trochu jako parkinsonik….ale jo taky během procházky běží nebo jde rovně…njn, degan baštit musí…fotky dnes ráno….
Já vám to děvčata nerozhoduju. Má nemá, veta věc, se Sarah jsme tam nebyly,je to co kdyby ….já bych třeba druhý den přijít nemohla,kdyz mám směny, někdo zase nemá auto.aby se přemístil na druhý konec města se vzorkem.(Myslím že i laboratoř má do kdy ty vzorky může přijmout a zpracovat)
No a upřímně vyšetreni krve a šáhnutí na psa mě stálo na klinice ,kde ten analyzator mají,5tisíc.a nebyl to vikend .a nikdo mi neřekl co to bude stát.Ne každý na to má rozpočet…a zase,co kdyby…
Mám auto, takže krev bych si do laboratoře klidně odvezla. Jen se musí až do Krnova a o víkendu to stejně nikdo neudělá. Zítra jdu na ten odběr a nadhodím možnost toho diabetu insipidus a podle toho, jak bude vet postupovat, se zařídím. Možná pojedu úplně jinam. Možností tady v pohraničí ale moc není. Takže buď Opava, nebo směr Olomouc. Tady ten veterinář není špatnej, ale spíš tak na očkování a podobný jednoduchý věci. Třeba ten otohematom nám vyléčil neinvazivní metodou. Ale…rád si povídá a tím všechno protahuje, u štěňat mně samým kecáním zaměnil čipy. Takže musím být vždycky obezřetná a dávat na všechno pozor víc než on. Zase je ochotnej přijet je mně domů, to spousta vetu vůbec nedělá a třeba při očkování nebo čipování štěňat prostě já na veterinu jezdit nechci. Ovšem na kastraci a podobný operace si musím najít někoho jinýho. A ani nemá přístroj na vyhodnocení progesteronu z krve, to se u něj člověk dozví až druhý den, což je k prdu. Rtg taky nemá, jen přenosný sono. Tady jsou všude pastviny, takže primárně jezdí ke kravám. Finance jsou u mě právě teď, asi tušíte, dost problém. Ale zase mám psy pojištěný, tak by se to hradilo z toho plus spoluúčast 500.
Nevím co se to děje, ale co si vzpomínám tak podzim a zima je nejhorší čas na všelijaké choroby.
Tak hele dobrý! Z biopsie vyšel lipom a na druhý straně předpokládám ta nová boulička je taky lipom. Budu sledovat případnou změnu stejně tak, jako sobě případnou změnu na palci u nohy, tam zase nevím, jestli nemám už v pořadí druhý melanom po x letech… pod nehtem…
Tak hele dobrý! Z biopsie vyšel lipom a na druhý straně předpokládám ta nová boulička je taky lipom. Budu sledovat případnou změnu stejně tak, jako sobě případnou změnu na palci u nohy, tam zase nevím, jestli nemám už v pořadí druhý melanom po x letech… pod nehtem…
Takže běloušek v pořádku a vy se hlídejte. 🍀 Nebylo by lepší s tím hned jít?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 12:11:25
Byla jsem a dr. říkala, že by to měla být spíš stinka, ale nebyla si 100% jistá. Já jsem se neuhodila, nevím, jak to vzniklo. Mám v palci horší citlivost teda no, je to ten zoperovanej.
Měla jsem to vyfotit, to jsem udělala a za měsíc zkontrolovat. Když bude odrost nehtu, tak je to stinka. Když ne, bude se trhat nehet a řezat.
Tak výsledky mám až dnes ráno, včera byl veterinář u doktora a neordinoval. Všechno je prý v pořádku, jsou jen zvýšené eozinofily. Mám odčervit a zbytek budu konzultovat až zítra odpoledne, protože dnes mi přijedou vyměnit ten bojler.
Může tam být i nějaká alergie. Teď aktuálně nemá kožního nic, i když v létě trpí na ty hotspoty, nejspíš to tedy s tím bude souviset. Taky trpí dost na psincák, měl ho myslím za život už 3x a dost ošklivý, ale poslední 4 roky ho neměl, zatím se nám úspěšně daří mu vyhýbat, jednou jsem ho nechala očkovat a pravidelně dodávám vitamíny . Myslíte, že by pomohlo posilovat imunitu nějakými doplňky s betaglucanem? V zimě dávám pravidelně multivitamín od Giomu, každý den má v misce červenou řepu, sem tam jabko. Došla mně mořská řasa, tak tu musím koupit a ještě mě napadá ostropestřec.