Aktuálně: 2 364 inzerátů268 765 diskuzních příspěvků19 309 uživatelů

Inkontinence u psa

Fiona.Praha
Fiona.Praha 26.11.2025, 12:27:49 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.11.2025, 09:32:02

Tak to jsem teda zvědavá, co z toho nakonec vyleze. Držím pěsti, ať to není nic děsného.

eva (neregistrovaný) 26.11.2025, 14:16:37 xxx.xxx.162.187
Sarah01:

Tak výsledky mám až dnes ráno, včera byl veterinář u doktora a neordinoval. Všechno je prý v pořádku, jsou jen zvýšené eozinofily. Mám odčervit a zbytek budu konzultovat až zítra odpoledne, protože dnes mi přijedou vyměnit ten bojler. 

Může tam být i nějaká alergie. Teď aktuálně nemá kožního nic, i když v létě trpí na ty hotspoty, nejspíš to tedy s tím bude souviset. Taky trpí dost na psincák, měl ho myslím za život už 3x a dost ošklivý, ale poslední 4 roky ho neměl, zatím se nám úspěšně daří mu vyhýbat, jednou jsem ho nechala očkovat a pravidelně dodávám vitamíny . Myslíte, že by pomohlo posilovat imunitu nějakými doplňky s betaglucanem? V zimě dávám pravidelně multivitamín od Giomu, každý den má v misce červenou řepu, sem tam jabko. Došla mně mořská řasa, tak tu musím koupit a ještě mě napadá ostropestřec.

Že vám do toho vstupuji - červená řepa je močopudná, ale to asi víte..

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:15:35 xxx.xxx.162.253
Vahine:

A co ten urinal akut, pomáhá to už trochu nebo vůbec? Teda, jestli se to dá ta pár dní už hodnotit…

To sono hste říkala, že vet má, nezkusíte? A ta úplavice, co tomu vet říkal?

Ano, dávám ho pořád a zdálo se mi, že snad nějaký účinek to má, než jsem dnes přijela v 11 domů, miska s vodou prázdná a v pokoji louže. ☹️ Přitom už dva dny byl klid. S veterinářem jsme se o tom bavili, takže o této možnosti ví, dnes jsem řešila ten bojler (už je hotovo, jupí, dnes večer bude konečně teplá voda 😄), takže na konzultaci, jak postupovat dál, tam pojedu zítra. Říkal mně, že nechal udělat všechny možný testy, tak uvidíme.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:17:12 xxx.xxx.162.253
eva:

Že vám do toho vstupuji - červená řepa je močopudná, ale to asi víte..

Ano, vím, a petržel údajně taky. Ta řepa už je v masové směsi, tak právě zvažuju přejít na jinou.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:19:15 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

lege artis krokem je analýza moči, minimálně její specifické hustoty.

Takže asi nezbude nic jinýho, než ji nějak nachytat předpokládám. No, to bude výzva. Jinak co se týká barvy, tak je normálně žlutá, takže mi nepřipadá, že by byla nějak moc zředěná, že by tedy pil až moc. 

janaa
janaa 26.11.2025, 15:24:51 xxx:xxx.db76:7983

Ali,kvůli trošce řepy nebo petržele určitě nebude dělat louže doma. Jinak rozbor moči je fakt to naprosto prvotní,co se snad při podobných problémech dělá. Naprostej základ. Pokud by se nic nenašlo ani tam,tak pak podrobný sono

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:35:02 xxx.xxx.162.253
janaa:

Ali,kvůli trošce řepy nebo petržele určitě nebude dělat louže doma. Jinak rozbor moči je fakt to naprosto prvotní,co se snad při podobných problémech dělá. Naprostej základ. Pokud by se nic nenašlo ani tam,tak pak podrobný sono

Dobře, díky, zkusím tu moč ráno nějak chytnout, ať s tím jdu už rovnou zítra.

Verun
Verun 26.11.2025, 17:26:44 xxx.xxx.116.186
Sarah01:

Dobře, díky, zkusím tu moč ráno nějak chytnout, ať s tím jdu už rovnou zítra.

Zkuste naběračku….třeba na delší násadě…

Verun
Verun 26.11.2025, 17:27:38 xxx.xxx.116.186

Nebo psa zkusit na veterině vycévkovat.

Jestli má vet sono.šla bych rovnou s nevyčůraným psem a chtěla ho,třeba si to i telefonicky dopředu domluvila…(jinak budete zase odkázána na jiný den)

kometa
kometa správce
26.11.2025, 21:05:02 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.11.2025, 09:32:02

Všechno je prý v pořádku, jsou jen zvýšené eozinofily. Mám odčervit.

No, asi to v pořádku úplně není, když pes pořád hodně pije a dělá doma louže.

Odčervit - koprologie proběhla? I když ty zvýšené eosinofily by ukazovaly na začervení. Ale, že by s tím souvisela PU/PD, se mi nezdá.

Dělalo se z krve i něco jiného než KO? Biochemie - glukóza, kreatinin, ACTH?

Jenom, co mě tak napadá.

Vahine
Vahine 27.11.2025, 08:16:48 xxx:xxx.997b:cb01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.11.2025, 08:06:15

Držím palce! 🍀

Bělouš zatím nic dalšího neudělal. To, že vylemtal misku bylo asi stresíkem, jak mu vyschlo v hrdle, když ráno pokníkává a jazyk má na vestě….tak to pak muselo ven. 

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 09:49:09 xxx.xxx.11.197
Vahine:

Držím palce! 🍀

Bělouš zatím nic dalšího neudělal. To, že vylemtal misku bylo asi stresíkem, jak mu vyschlo v hrdle, když ráno pokníkává a jazyk má na vestě….tak to pak muselo ven. 

Dráček o půlnoci štěkal a škrábal na dveře do předsíňky, naštěstí mě to probudilo, tak jsem ho pustila. Předtím byl naposled cca v 21:30. Do rána louže nebyla.

Anonymní (neregistrovaný) 27.11.2025, 10:50:13 xxx.xxx.220.9

Hele možná může mít nějakou překážku v močáku a nevyprázdní se celý….sledujete proud a množství močí? (třeba kolikrát  zvedne nohu aby už pak nic neteklo/kapalo, jestli to jen kapká už ze startu…) 

Já to docela sleduju, i když momentálně nemáme žádný problém(snad se nerouhám, vite jak to je , jen na to pomyslíte a je to tam) bulíci s ledvinami mají docela problémy. 

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 11:20:45 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Hele možná může mít nějakou překážku v močáku a nevyprázdní se celý….sledujete proud a množství močí? (třeba kolikrát  zvedne nohu aby už pak nic neteklo/kapalo, jestli to jen kapká už ze startu…) 

Já to docela sleduju, i když momentálně nemáme žádný problém(snad se nerouhám, vite jak to je , jen na to pomyslíte a je to tam) bulíci s ledvinami mají docela problémy. 

Popravdě ve tmě nic nevidím, to právě když chodí ven v rozmezí 22:00 - 24:00, tak ho jen vypustím na zahradu a ven nejdu, většinou napůl spím. Jasně, vím, že bych ho asi měla sledovat pořád, ale já bych ráno v 5 potom nevstala. A co se týká čůrání na venčení, mám pocit, že mu to občas trvá dost dlouho a proud je úplně normální. Pak už jen značkuje tak, jak každý pes, aspoň myslím, že to tak má vypadat. Určitě mu nic neukapává, to bych našla kapky i doma na linu třeba během víkendu, a to jsem nikdy nenašla. 

Verun
Verun 27.11.2025, 11:30:18 xxx.xxx.220.9

myslím neukapkává , jako že to nemůže téct, sice ze začátku odčurává  normálně, ale aniž by několikrát normálně  proudem odčural se to zastaví a jen kape nebo se staví na čurání a nic…( nebo je vyprázdněný po několika odčuráních  a jen ždíme) , ne že by to netěsnilo… 

Ještě mám v podvědomí, jsem to řešila u mojí maminky, noční chození na wc z důvodu “srdeční nedostatečnosti” . 

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 11:38:16 xxx.xxx.11.197
Verun:

myslím neukapkává , jako že to nemůže téct, sice ze začátku odčurává  normálně, ale aniž by několikrát normálně  proudem odčural se to zastaví a jen kape nebo se staví na čurání a nic…( nebo je vyprázdněný po několika odčuráních  a jen ždíme) , ne že by to netěsnilo… 

Ještě mám v podvědomí, jsem to řešila u mojí maminky, noční chození na wc z důvodu “srdeční nedostatečnosti” . 

Já musím dnes kouknout podrobně na ty výsledky z krve a od toho se odrazíme, mám zatím jen stručnou zprávu na mobilu.

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 18:09:06 xxx.xxx.162.253

Dávám sem ty výsledky, myslíte teda, že je to dost podrobný nebo se mělo udělat ještě něco?

Moč se mně dnes ráno odchytit nepovedlo, ale zítra mám volno, tak na to budu mít půl dne, do 17 ji musím dopravit na veterinu.

Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 27.11.2025, 19:03:19 xxx:xxx.f18:7b13

moč u psa jsem chytala do ustřižené vymyté plastové lahve. Hned ráno (kdy napoprvé čůrá déle) jsem ho nechala na vodítku v klidu začít čůrat a pak rychle vsunula lahev do proudu moči. Přelila a hotovo… šlo to dobře. U jezevčíka by to asi nešlo, ale zlaťák je poměrně vysoký pes…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.