Aktuálně: 2 337 inzerátů269 118 diskuzních příspěvků19 322 uživatelů

Postup léčby štítné žlázy u psa

Jana (neregistrovaný) 04.02.2026, 18:29:57 xxx.xxx.142.196

Všechny zdravím. U mych dvou pejsků obřího plemene byla zjištěna špatná funkce štítné žlázy. Oběma naordinován Fothyron 400, dvě tablety ráno, dvě večer naší veterinářkou dle návodu v létáku. Z počátku byli příliš rozhození, tak jsem snižíla dávku na 1 ráno a 1 večer. Máte někdo zkušenost s dávkováním ? Navíc kardiolog posléze pejskům napsal Euthyron 50, 1 ráno a 1 večer. Což se mi jeví jako podstatně méně v miligramech, bohužel kardiolog je tak zaneprázdněný, ani za týden nepřišla odpověd. Jak tomu rozumět a jak velký je rozdíl v léčebné dávce. Máte prosím někdo zkušenost. Mohu ordinovat sama dle subjektivních potíží svého psa, není dávkováni velmi individuální, nikoli jasně dané dle váhy psa v příbalovém letáku, čímž se veterinářka řídila? Na kontrolní odběry jdeme za měsíc. Ale jeví se mi, že ta tableta Forthyronu 1 ráno a 1 večer zdá dostačující, alespon co do pohody kluků. Děkuji...

Bodlinka
Bodlinka 04.02.2026, 19:08:13 xxx.xxx.83.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jana z 04.02.2026, 18:29:57

The recommended starting dosage of levothyroxine sodium is 10 μg/kg body weight orally every 12 hours. Because of variability in absorption and metabolism, the dosage may require alterations before a complete clinical response is observed. The initial dosage and frequency of administration are merely a starting point. Therapy has to be highly individualised and tailored to the requirements of the individual dog, in accordance with monitoring by the veterinarian.

tolik informace od výrobce forthyronu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.