Všechny zdravím. U mych dvou pejsků obřího plemene byla zjištěna špatná funkce štítné žlázy. Oběma naordinován Fothyron 400, dvě tablety ráno, dvě večer naší veterinářkou dle návodu v létáku. Z počátku byli příliš rozhození, tak jsem snižíla dávku na 1 ráno a 1 večer. Máte někdo zkušenost s dávkováním ? Navíc kardiolog posléze pejskům napsal Euthyron 50, 1 ráno a 1 večer. Což se mi jeví jako podstatně méně v miligramech, bohužel kardiolog je tak zaneprázdněný, ani za týden nepřišla odpověd. Jak tomu rozumět a jak velký je rozdíl v léčebné dávce. Máte prosím někdo zkušenost. Mohu ordinovat sama dle subjektivních potíží svého psa, není dávkováni velmi individuální, nikoli jasně dané dle váhy psa v příbalovém letáku, čímž se veterinářka řídila? Na kontrolní odběry jdeme za měsíc. Ale jeví se mi, že ta tableta Forthyronu 1 ráno a 1 večer zdá dostačující, alespon co do pohody kluků. Děkuji...
Postup léčby štítné žlázy u psa
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jana z 04.02.2026, 18:29:57The recommended starting dosage of levothyroxine sodium is 10 μg/kg body weight orally every 12 hours. Because of variability in absorption and metabolism, the dosage may require alterations before a complete clinical response is observed. The initial dosage and frequency of administration are merely a starting point. Therapy has to be highly individualised and tailored to the requirements of the individual dog, in accordance with monitoring by the veterinarian.
tolik informace od výrobce forthyronu.