Clark (neregistrovaný)24.06.2026, 20:34:57xxx.xxx.1.132
Dobrý den, zajímalo by mě jaký je váš názor na krmení granulemi Primordial. Krmím s nimi NO několik let. Nyní má 7 let, je sám o sobě dost aktivní. Chodíme téměř denně procházky, občas běháme, celodenně na zahradě. Jsou to jediné granulky, na kterých ni pejsek konečně nabral a zmohutněl… vždy byl šíleně pažravý a tady na těch granulích se to o dost zlepšilo.
Přesto mi nedávno řekl známý že by vůbec můj pes neměl granule (z důvodu vysokých tuků a malé aktivity psa - dle něj).
Názor někoho kdo s nimi krmí ideálně starší NO? Případně jsem našla od stejného výrobce alternativu od značky Vivere. Má někdo zkušenost?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.06.2026, 20:49:12
Je to reklama, e-shop provozuje fyzická osoba, která má od 11/25 rozšířený ŽL o maloobchod, do té doby měla administrativní činnosti. Obchodní podmínky jsou platné od 18.06.2026.
Tyto obchodní podmínky (dále také jen „obchodní podmínky“) obchodní společnosti Tomáš Vondrovic se sídlem Krátká 943 IČO 01278592 DIČ CZ9208191817 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u okresního soudu Plzeň-Jih………Tyto obchodní podmínky jsou platné a účinné od 18.6.2026.
Takže zajisté zadavatel krmí 7 let krmivem z e-shopu, na který poslal odkaz.
clark (neregistrovaný)24.06.2026, 21:17:29xxx.xxx.1.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 24.06.2026, 21:03:27
Nejedná se o reklamu 🙂 pouze jsem poslala odkaz na granulky (nepřijdou mi tady v čr uplně v podvědomí) a vyrala jsem odkaz kde jsem našla popis granulí (ještě jsem mohla poslat odkaz přes heureku pravda). Jde mi pouze o radu jestli pro pomalu stárnoucího psa jsou Primordial opravdu moc, nebo naopak jimi někdo krmí i starší pejsky.
Já bych ani staršího psa granulemi nikdy nekrmila. Pardon. A je úplně jedno, jaká je to značka. Zkušenost z dřívější doby, kdy jsme seniorce měnili co měsíc granule, protože ze všech tloustla, mě dostatečně poučila.
Navíc se z takových příspěvků vyklube z 90 % zakuklená reklama. Pokud patříte k těm zbývajícím 10 %, dopředu se omlouvám.
Já jo. Zrovna dneska mu ty jeho granulky přišly. Běloušek na nich prospívá a jsou pro seniory, vhodné i pro slinivkáře a ledvináře. On je jen senior, ale vyhovují mu už přes rok. Rád asistuje při uskladňování, když přijdou, jak jsou čerstvé a voňavé. Mají speciální požadavky na to uskladnění, a to v papírové krabici, která nesmí zůstávat na dlažbě a musí se s nimi nejpozději obden zatřást, aby se provzdušnily. Na vůni granclí v bytě jsme si už zvykli 😃 musí je zbaštit do 3-4 měsíců, déle by nevydržely, jsou bez konzervantů. Jsou tvrdé a přesto, že bělouš vepředu už nemá 13 zubů, pěkně je chroupe.
Měnit vyhovující krmení jen proto, že někdo něco řekl… považuji za blbost. Pokud je pes v dobré kondici, je aktivní, nemá zažívací problémy… tak bych mu v tomto věku nic neměnila. Změnu bych dělala, když hodně nabere… Jasně že je lepší přihodit místo granulí maso se zeleninou (třeba můj pes miluje syrové zelí)… ale ne každému se do normálního krmení chce. Každou změnu je třeba dělat rozumně - některý pes (a zvlášť pokud je na jednom typu granulí celý život) bude špatně zvládat přechod na jinou stravu. Jinému je to jedno - jeho kvalitní zažívání přejde z jedné potravy na jinou ihned…
Když na seznamu zadám di vyhledávače název granulí, tak eshop, na který byl dán odkaz, mi vyjede na prvním místě.
Nechci nikoho obhajovat, ale pokud budu chtít dát jen odkaz na konkrétní granule, kvůlivá složení, tak bych taky dala to první, co na mě vykoukne.
Jasně může to být celé reklama, eshop může mít zaplacenýho zlatýho bludišťáka, aby ho robot vyplivnul na prvním místě… ale přeci jen díky tomu, že “ skryté” reklamy jsou tady časté, tak není potřeba hned tazateli nasazovat psí hned na začátku. Můžem normálně reagovat.
Takže za mě jsou všechny granule fujky fujky.
A pokud už granulemi krmím a není to nějakej šrot jako marketovky, pokud chci krmit granule a na stávajících mi pes prospívá a vyhovují, tak bych je neměnila.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.06.2026, 08:51:27
Jasně, že má eshop zaplacenou Heureku a Seznam. To mají skoro všichni, aby se o nich vůbec někdo dozvěděl. Mají i zaplacený FB a Google. Mám kamaráda s eshopem na granule. Kdybych chtěla být stejně nenápadná jako anonym clark, napíši mezi řečí název eshopu nebo hodím odkaz.
Mně nevadí, že se někdo snaží o reklamu na psí diskusi (vím, jak to měl ten kamarád těžké), mně vadí, když se někdo snaží z někoho dalšího dělat blbce. Anonym vleze na diskusi, kde založí téma s pro něho nevinným dotazem, jaký je názor na granule neznámé (možná nové) značky, kterými krmí 7 let. A přihodí odkaz na eshop, který je v běhu pár dní? Jako vážně? To jsou mi náhodičky 🤣
Jasně, že má eshop zaplacenou Heureku a Seznam. To mají skoro všichni, aby se o nich vůbec někdo dozvěděl. Mají i zaplacený FB a Google. Mám kamaráda s eshopem na granule. Kdybych chtěla být stejně nenápadná jako anonym clark, napíši mezi řečí název eshopu nebo hodím odkaz.
Mně nevadí, že se někdo snaží o reklamu na psí diskusi (vím, jak to měl ten kamarád těžké), mně vadí, když se někdo snaží z někoho dalšího dělat blbce. Anonym vleze na diskusi, kde založí téma s pro něho nevinným dotazem, jaký je názor na granule neznámé (možná nové) značky, kterými krmí 7 let. A přihodí odkaz na eshop, který je v běhu pár dní? Jako vážně? To jsou mi náhodičky 🤣
Jen taková poznámka, ta pro Vás neznámá značka je na českém trhu už minimálně 10 let, samotná historie je ještě delší - výrobce Mister Pet, Itálie a krmí tím docela dost lidí, i chovatelů.
Obecně problém s dotazy na granule… dle mého… je ten, že spousta z nás krmí masem a tak nějak se v granulích neorientuje, další skupina nějakými granulemi krmí, ale já bych je neoznačila za nějaké odborníky. Prostě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí vybrali.. možná po poradě s někým.. granule, které psu sedí…
Jediná, kdo tady granule umí tak nějak rozebrat, je Megí. Resp. alespoň mně to tak přijde, ale to taky nevím jistě, protože tomu jejímu rozboru vůbec nerozumím… aneb zlatej barf… grancle jsou vyšší dívčí.
Takže pokud se tady někdo zeptá, jaký máme názor na granule… teda o těch z tohoto vlákna jsem v životě neslyšela, tak se ani nedivím, že nedostane uspokojivou odpověď.
Odpověď na příspěvek uživatele libuko z 25.06.2026, 11:12:30
Tak ještě jednou a pomalu.
Mně nevadí reklama na známé/neznámé granule, mně vadí pokus dělat z lidí blbce. Granule jsou mi úplně ukradené, kupuji takové, které vyhovují mým pesám. Pochopeno?
Odpověď na příspěvek uživatele libuko z 25.06.2026, 11:24:57
A? Je to tady holčičí drbárna. Pokud ji nechcete číst, nečtěte. Nebo si založte vlastní vlákno, kde se budete snažit udržet diskusi tak, aby měla nějakou přijatou hodnotu.