Dobře, já si taky říkala, že to ještě je tam krátce na to, aby to šlo fuč. díky.
Dobře, já si taky říkala, že to ještě je tam krátce na to, aby to šlo fuč. díky.
Já ten výběh, kde to jde, jednou za rok dva zryju. Tou křemelinou se dají vysypat hliněné či zpevněné části výběhu. Jinak slunce, mráz a přiměřená vlhkost (co nejmenší, pokud tam neroste tráva) jsou na prevenci fajn a v naprosté většině případů i dostatečné.
No a pokud dojde na skutečnou nutnost dezinfekce, tak povápnit, zrýt, osít, nechat pár let bez přístupu drůbeže - nic jiného nefunguje.
Dík - tak to nechám být. chtěla jsem říct, vysbírám případný slepičince, který uvidím, ale oni tam tak hrabošej, že nenajdu nic 😀 .
Ad to hrabošení - zajímavý bylo, že dokud Maruška kuřátka vodila, tak to zelený, co tam bylo - maliny, divizna, jahody, kopřivy. To tam celou dobu bylo. Ale pak přišel den, kdy si Máňa uvědomila, že jich má plnej zobák a přesně v ten den - možná ji popadnul amok ?? 😀 , to tam tak dodrbala - asi vzteky, nebo co, že tam nezvostalo stéblo.
dávám jim tam drny s trávou. každý ráno- odpoledne už tam nejni nic.