Tak se ze štěnátek přesunu sem🙂
Dotaz jsem dala se zajímavosti,protože mě zajímalo-uuuááá-bože to je věta toto brrr
takže -chtěla jsem vědět jak kdo učíte přinášet štěnátka-hračku
-protože vím,že i Alan nosí…🙂
-aportuje Kiliánek,a Růžice od Plaky,a další pejsci,
a tak jste chtěla vědět kdo a jak-to učíte-jen tak pro inspiraci🙂
Plaka-vím,že co platilo na předchozí psy,nemusí platit na štěně…
ptalas ses proč nosím…
protože když jdu ze všema,mám strach,aby to na ni nebylo moc…,takže ji prostě chvíli nesu
nebo když jde jen za barák,mezi polama,kde to mám pidi kousek,ale za barákem jezdí auta a rychle-tak ji tam radši přenesu,protože když ze zaráčky vyjede auto,hrne si to kolem zahrad,tak na to nemám nervy,rychle chytat štěně a dávat psy,případně Žeryka na bok…
takže to ji nosím,čistě kvůli bezpečnosti…
jinak-hračky má-pletence s rukávů od triček s dlouhým rukávem a flísových mikin,pak plyšový pletence ze zverimexu,kolečka gumový,plyšáky,fusky vyplněný zauzlovaný…
venku se s ní přetahuju,,,
doma se hodně přetahujem a moc neházím,hraje si hodně i sama…
vím,že bych s ní měla chodit víc samotnou,což se snažím,ale jak už jsem psala v podstatě mám 3 psy,kdykoliv vezmu vodítka je u mě Max a rve se ven taky….
učím přivolání,socializuji kousek po dědině,ale pojedem do města…
chodíme les,pole,pouštím na volno i stopovačce…at si zvyká na oboje,+u focení učím čekej…
sedni/lehni atd neučím..
ale vím,že třeba sportovkáři od pidi štěnat učí chůzi u nohy a polohy…,
úplně nevím,kolk toho s ní můžu ujít…
blbý je,že v nepřítomnosti se s ní zabývají máti a muž..
a muž se třeba vůůbdec nevzrušuje s pochvalama…
řekne,že Jessy zlobí,že není za co chváliit…
třeba příklad,jsme doma a jen slyším-Jessy,Jessynooooo!!!-a za chvíli ke mě běží štěně-a já-no tak co zas je ??
na muže-a on-zlobí šlaŽerykovi do boudy….
já-hmmm-a proč ji nepochválíš??-a on-není za co…
uuuufff-muž je hodnej,ale výchova štěněte jde hoodně mimo něj,
máti taky-jsem přijela před chvili z práce a máti-Jessyna je hrozně divoká,líce tady jako splašená-tak říkám,že to je dobře,že je aspon vidět,že je to živý štěně,,,
ted je po jídle,spí pod stolem,jak se prospí,vezmu ji chvilku ven…