Aktuálně: 4 658 inzerátů177 169 diskuzních příspěvků17 792 uživatelů

Komentáře ke zvířeti

Drvodělka fialová

Vaše jméno:
Text komentáře: *
Napsáno je 0 a zbývá 500 znaků.
Dobrý den tak dnes jsem viděl tento druh hmyzu poprvé v životě neměl jsem ponětí že něco takového existuje . Objevila se u nás na zahradě ve Zdibech u Prahy je překrásná bohužel se mi ji nepodařilo vyfotit.
Dobrý den,drvodělky k nám létají každý rok na vistárii,býva jich až 10.Znojmo,přeji hezký den.
Dobrý den, druh má žihadlo, která ale používá jen v nouzi. Já jsem byl na jihu Evropy píchnut dvakrát, jednou mi vlezla do rukávu venku pověšené bundy a podruhů vlezla do ponožky pověšené venku s ostatním vypraným prádlem. Dostat žihadlo není nic příjemného. Tak zdar a sílu PŠ
Tato mrška před chvílí kousla nebo píchla našeho syna.Otok a červený flek na koleni a palci na ruce.Snad z toho nic nebude.Uvidíme
Měli jsme ji ve dřevě, které jsem donesl do krbu a ta mrška mě kousla, nebo nevím zda má žihadlo. Dlaň mi otekla, tak uvidíme zda se ještě v létě ukáže. Bacha
6. 8. pozorována v Úštěku u Litoměřic. Poletovala po květech popínavých fazolí. Pěkný hmyz.
Tak tu drvoděrku máme u nás na zahradě v Rýmařově,, je,krásná ,větší jak čmelák,,
V zahrádkářské kolonii ve Velkém Týnci u Olomouce jich máme více jak deset. Chutná jim vše co čmelákům. Velmi hezcí.
Viděla jsem ji v Újezdě u Uničova v sobotu na nádražíčku a musela jsem se podívat, jak se jmenuje, ještě jsem ji nikdy neviděla takhle... Byla hodně chlupatá :-) moc hezká.
Jsou spíše černé, než fialové, mohutné cca 2,5cm. Usadily se u nás ve špalku na nevhodném místě. Ten špalek tam nemůže trvale zůstat.
Zatím jsem sním nehýbal, abych je nevystrnadil. Poraďí my někdo cos ním mám (můžu) udělat?
Miluju je.Doufám,že i nadále budou naši stálí hosté.Máme je už asi deset let.Líbí se jim naše wistárka.A ani nevím,že milují floxy.Ty mám taky.Naši pučmelounci jsou krásní.Letos nám přibyla kumule motýlí,tak doufám,že se na pastvu s motýlkama přidají.
Jsme od Kroměříže.
Včera jsme dvě pozorovali a jednu z nich i vyfotili u babičky ve Velkém Újezdě u Olomouce. Hloubily si chodbičky ve špalcích dřeva. Hádali jsme se, co to je a dnes jsme je podle atlasu určili.
Včera jsem ji zahlídl a vyfotil na našich Astrách a to poprvé asi se nám uhnízdila v naší ztrouchnivělé vrbě nikdy jindy jsem ji neviděl.Červená Voda Orlické hory
Letošní léto byla u nás na zahradě. Jsme asi nejsevernější výskyt - Šumperk. Mysleli jsme, že je to nějaký čmelák nebo snad dokonce "pučmeloun" jako z Večerníčku. Bylo to hlasitější, než leckterá letadla z místního letiště. Dnes jsme konečně určili pučmelouna jako včelu díky článku nahoře. Asi jim udělám nějaký včelín pro samotářské včely, ať mám co fotit i příští rok. Náramně jim chutnali floxi u sousedů a pak i ty naše.
Uviděla jsem ji letos poprvé u nás na zahradě . Pásla se na floxech. Bydlíme v Koněprusích.
Uz radu let ji pozorujeme v Uherskem Hradisti na zahrade, mame je na dvore ve dreve...
Letos v srpnu v zahradní kolonii "Na Žebrech" v Kralupech n. Vlt. (u hřbitova) - zaujaly ji exinacey (violet), jinou zase afrikány (iris?). Mám fotky.
Přilétá pravidelně již několik let, chutná jí každý květ...a dělá mi krásnější svět.Ve Starém Městě u Uh.Hradiště
Letos ji vidím poprvé na záhonu cínií (Kyjovsko, jižní Morava)
Tak máme ji i na vsetínsku, na fazolích.