Aktuálně: 4 839 inzerátů175 169 diskuzních příspěvků17 760 uživatelů

Komentáře uživatele Zdeněk Gajdoš (gazd)

Zobrazeno 96 komentářů

gazd
Velká turaka se objevují ve velkých chovech našich velkých chovatelů, takže i v chovu Čestmíra Drozdka je možno spatřit tyto impozantní ptáky.
gazd
Dobrý den Vladímíre, Vaše otázka je směřována na turaka všeobecně, nebo na turako bělokorunkaté ( Tauraco leucolophus), které je znázorněno na fotografii.

gazd
Omlouvám se, ale opoměl jsem se přihlásit a také podepsat.


Ten mlsoun na koláče je - G.Z.
gazd
Ahoj Adame.

Uvedená jména jsou jména chovatelů turak o kterých vím, a že nevím o všech, je více jak jisté. Co se týče toho zapomenutého jména, tak je pravda, že je mi ten týpek nějak povědomý.
gazd
Dobrý den Vladimíre,

Pan Kohout vytápí své zálety elektrickými přímotopy a teplota u něj neklesá pod pět stupňů.

gazd
Ahoj Jardo, díky za pochvalná slova. Co se týče krasek, tak ty se nacházely samozřejmě ve voliéře a i v záletu samostatně, takže to s tím mým vyjadřováním nebude moc slavné. Venkovní voliéry byly u Jiřího Kohouta hluboké cca 5 metrů a šířka byla tak kolem čtyřt metrů. Je to pouze můj odhad, takže to ber s rezervou. Více jsem se soustředil na ptáky. Jakmile jsem uviděl překrásné turaka Fischerovi, tak jsem moc nad rozměry nepřemýšlel. Určitě to znáš, máš takové ty klapky na očích. S tou infekcí se nesnaž nic dělat. Nic nezabírá.

gazd
Jedná se o vlhovce červenohlavého - Amblyramphus holosericeus
gazd
A poslední krasavec. Určí zde někdo o jaký druh se jedná ?
gazd
V popředí překrásný tukan bělolící.
gazd
arasari zalatolící - samice
gazd
arasari zlatolící - samec
gazd
Pohled z očí do očí od překrásného dvojzoborožce hnědavého (Buceros hydrocorax), který chovateli slušně devastuje pletivo.

gazd
Ono to totiž není tak jednoduché a jen při pouhém pokusu o záběr vnitřní voliéry, si to chtělo se mnou vyříkat několik ptáků, a jasně mi bylo dáno najevo, že si nepřejí, aby bylo rušeno jejich soukromí.
gazd
Zdravím Vás pane Folbrechte. Asi Vás zklamu, ale více jsem se soustředil na pořízení snímků ptáků, než na záběry z interiéru. Něco však vložím. G.Z.
gazd
Pan Čestmír Drozdek před svým dílem, na které může být právem hrdý.
gazd
Ještě jeden snímek nad uličkou, kde je patrný mohutný dutý kmen vyroben samotným chovatelem a snímek je pořízen u dvojzoborožců žlutozobých za ochrany pana Drozdka.
gazd
Zde je vyfocen prostor nad návštěvní uličkou, který slouží ptákům např. k hnízdění.
gazd
Deponovaný samec dvojzoborožce žlutozobého byl mohutného vzrůstu a budil respekt. Setkání s takovým ptákem může být životu nebezpečné a samička pana Drozdka strpí jen a pouze

jeho a každého jiného bere jako vetřelce, kterému dá najevo, že jej ve svém teritoriu nesnese a nikoho jiného k sobě nepustí.
gazd
Jedna z fotek pořízená přímo ve voliéře pod samičkou dvojzoborožce žlutozobého. Tato fotka mohla být pořízena pouze za přítomnosti chovatele, který mě svou přítomností jistil.
gazd
Délka voliér je 8 metrů a šířka je zvolena u každé voliéry dle požadavku na daný druh, který voliéru obývá.