Aktuálně: 5 592 inzerátů168 286 diskuzních příspěvků17 658 uživatelů

Belinka a Ben

Dana Knížová

Belinka a Ben
Kamila Ševčíková 17.07.2008, 19:20
3 382 3 minuty čtení

Můj bývalý manžel si pořídil nejdříve Bena, jako štěňátko od lidí, kteří ho nechtěli, vlastně hned jak si ho pořídili, ani nevím proč. Měli malou holčičku, která z toho byla moc nešťastná. Manžel byl alkoholik, proto jsme se také rozvedli. On se odstěhoval na chatu a protože měl rád zvířata, pořídil si Bena, německého ovčáka. O necelé 2 roky později našel někdo z jeho známých na nádraží štěně a manželovi ho přinesl, to byla Belinka, belgický ovčák tervuren.

Naštěstí, přesto, že jsme byli rozvedeni, jsem za ním jezdila a fenku jsem nechala vykastrovat. Manžel rád vařil a pejskové nikdy neměli hlad, měl je moc rád, ale to ostatní, jako vyčesání apod. to už za nutné nepovažoval. Jednou mi telefonoval, že Belinka má vykousanou srst, abych je vzala k veterináři. Veterinář zjistil, že má blechy. Od té doby jsem jim pravidelně vozila antiparazitní obojky. Ale i tak se měli pejskové dobře, měli volný přístup na zahradu a spali uvnitř v teple.

Útulek Lary v Hovorčovicích, Útulek Lary v Hovorčovicích,

Manžel zemřel 19.6. 2008 ve čtvrtek někdy v noci, ve spánku. Bohužel soused, který ho v pátek ráno hledal, si myslel, že manžel zapomněl na jejich domluvu a někam odešel. Až v neděli odpoledne bylo sousedům divné, že manžel nevychází, tak zavolali policii a odchytovou službu. Až když se dostali dovnitř, našli můj telefon a mohli mi zavolat. Pejskové ve čtvrtek určitě dostali jídlo, ale od pátku do neděle byli bez jídla. Naštěstí dveře do chaty byly otevřené, tak se mohli jít alespoň ven napít. Sousedi říkali, že v pátek běhali venku, ale pak už byli skoro pořád uvnitř. Když je soused při příjezdu policie chtěl chytit, Ben, přestože je moc hodný, na něj začal vrčet a svého páníčka hlídat. Museli proto zavolat odchytovou službu Lary. Pejsky odvezli do útulku v Hovorčovicích.

Je to pro ně obrovská změna. Přestože v útulku jsou na ně moc hodní, nemohou volně běhat jak byli zvyklí, chybí jim páníček, a v neposlední řadě vařené jídlo. Manžel jim vařil kolínka nebo rýži s kousky masa, apod. Zařídila jsem, aby dostávali alespoň konzervy, ale stejně jsou smutní. Snesou se s ostatními nekonfliktními pejsky, jsou zvyklí na slepice, rádi se mazlí, chtějí být v kontaktu s lidmi. Když si sednete, hned přiběhnou a sednou si k vám. Jsou šťastní, když je hladíte. Jsou zdraví a aktivní.

Hledají hodné páníčky, aby mohli zase běhat na zahrádce a mohli být spolu. Pomůže jim někdo? Rozhodně bych je ráda občas navštěvovala. Mám je moc ráda, ale bohužel si je vzít nemohu. Nejsou zvyklí v paneláku a mám své dva psy. Ovčačku a neapol. mastina, který jiného psa nesnese a navíc je nemocný, takže potřebuje klid. Jestli o ně máte zájem, kontaktujte útulek Lary v Hovorčovicích, nebo mě na email: knizova.dana@email.cz, tel. 603 36 70 14.

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Kamila Ševčíková

Autorem od: 01.01.2014

Podobné články

Může vás také zajímat