Aktuálně: 5 061 inzerátů173 242 diskuzních příspěvků17 739 uživatelů

Moskevský strážní pes

Moskevský strážní pes
Ing. Zbyněk Pokorný 01.03.2015, 16:00
6 465 2 minuty čtení

Původem se jedná o poměrně mladé plemeno. Vyšlechtěn byl moskevský strážní pes, jak již napovídá jeho název, v bývalém Sovětském svazu. Ačkoliv je postavou mohutným plemenem psa, je charakteristický nevídanou láskou ke svému pánovi i k dětem. Další kladnou vlastností je ochrana jeho harému. Je tedy vynikajícím hlídačem.

Moskevský strážní pes dosahuje hmotnosti až 80 kilogramů. Přesto je poslušným a oddaným přítelem jeho majitelů. Nikdy svému pánu nevzdoruje. Jeho prvotní užití tkví především v hlídacích schopnostech, nicméně velice se hodí i k dětem.

Moskevský strážní pes

Blízké rodinné příslušníky a lidi, kteří vás navštěvují častěji, si zapamatuje a nečiní jim problémy. Pokud ale u vašeho domu zazvoní někdo cizí, projeví se jeho vrozená vlastnost. Hlídat začínají štěňata kolem osmého měsíce života. To už má toto plemeno vtisknutou pomoc svému majiteli a spolehlivě pozná, kdy je vhodné zasáhnout. Ovšem pozor! Tento pes na cizí lidi neštěká! Respekt si zjedná svoji mohutnou postavou.

Moskevský strážní pes není náročný na chov a pořídit si jej mohou i začátečníci. Pouze je nutností vlastnit větší zahradu a mít dostatek času se psovi věnovat.

Základ krmné dávky tohoto plemene by mělo představovat maso. Doplňkem jsou pak vitamíny a to především u štěňat, kdy dochází k nejrychlejšímu vývinu.

Zbývá poslední otázka, kolik si mám připravit na koupi peněz? Pořízení i samotný chov moskevského strážního psa, není rozhodně nejlevnější záležitostí. Pokud se bavíme o štěněti, seženete jej kolem 15000 Kč. Pořízením však náklady teprve začínají…

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat