Aktuálně: 5 027 inzerátů173 633 diskuzních příspěvků17 746 uživatelů

Stop chlupům – pošlete na ně robota

Reklamní sdělení
Stop chlupům – pošlete na ně robota
Vojtěch Koval 30.09.2014, 08:00
17 480 3 minuty čtení

Mít v bytě nebo domě domácího mazlíčka, to znamená neustále bojovat se všudypřítomnými chlupy. To vám potvrdí kterýkoliv majitel psa nebo kočky – a je jedno, jestli je to zlatý retrívr, bígl anebo angorská kočka. Krátké, dlouhé, tuhé, kudrnaté – chlupy jsou prostě všude. Některým lidem stačí, když své obydlí vyluxují jednou za týden. Pokud ale nechcete mít podlahu pokrytou vrstvou chlupů vašeho čtyřnohého přítele, chce to zvýšit frekvenci a ideálně vysávat alespoň obden. To je samozřejmě časově velmi náročné a ne každému se chce tolik času obětovat. Řešení je snadné - pořiďte si robotický vysavač.

Ne, není to žádná závratná novinka. Na trhu už jsou pěknou řádku let. Výrobci se ale v poslední době čím dál tím víc zaměřují i právě na majitele psů a koček. K dostání tak jsou robotičtí pomocníci, kteří jsou upraveni tak, aby si s otravnými chlupy poradili. Rozdíl oproti základním verzím většinou spočívá v lepších kartáčcích. Ty nemají problém poradit si s většími částicemi, jako jsou kamínky nebo písek, ale zvládnou do čista vysbírat i chlupy z hladké podlahy. Některé vysavače zaměřené na vysávání zvířecích chlupů navíc nabízejí větší zásobníky na odpad, abyste kvůli chlupům nemuseli vysavač vysypávat častěji. Příkladem je řada PET vysavačů značky iRobot. Zkušenosti uživatelů dokazují, že tio roboti zvládnou vyčistit plochu místnosti napoprvé tak, že není třeba vysávání opakovat. A to i v případě, že váš pes má krátké a tuhé chlupy, které je jinak velmi složité z podlahy dostat.

Stop chlupům – pošlete na ně robota

Častým argumentem proti používání robotických vysavačů je, že občas zajedou i tam, kam nechcete. Tomu se dá snadno zabránit používáním virtuálních zdí, které robotovi vyznačí hranici, za kterou nesmí zajet – například pod stůl s kabely. Některé modely od značky iRobot nabízejí kromě těchto virtuálních zdí také systém Virtual Halo. Díky speciálnímu krytu virtuální zdi umí vytvořit zónu o průměru půl metru, kterou robot jednoduše obkrouží. Nestane se vám tak, že vysavač zajede do pelíšku vaše psa nebo nevylije misku s vodou. Vaším největším problémem tak možná bude, že se váš domácí mazlíček může ze začátku vysavače trochu bát. Časem si na něj ale určitě zvykne. A vy doceníte, že chlupy vašeho miláčka zůstávají jen v zásobníku vašeho robotického pomocníka.   

Stop chlupům – pošlete na ně robota

Stále ještě váháte zda si robotický vystavač koupit? navštivte e-shop www.roboticky-vysavac.cz. Naleznete tam řadu dalších iformací, které vám pomohou s rozhodováním.

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Vojtěch Koval

Autorem od: 29.09.2014

Podobné články

Může vás také zajímat