Korela chocholatá - chov
Popis a rozlišení pohlavíKorela chocholatá dosahuje délky 32–33 cm (včetně ocasu). Patří k nejčastěji chovaným papouškům současnosti a je vhodná i pro začínající chovatele.Samec (přírodní zbarvení) je šedý,...
Popis a rozlišení pohlavíKorela chocholatá dosahuje délky 32–33 cm (včetně ocasu). Patří k nejčastěji chovaným papouškům současnosti a je vhodná i pro začínající chovatele.Samec (přírodní zbarvení) je šedý,...
Nejprve si řekněme něco málo o chovu této „drobotiny“. Zebřičky se dožívají okolo pěti až devíti let, někteří jedinci se však mohou dožít i dvanácti let. Měří okolo 9 cm.Zebřičky jsou ve střední části...
Burunduci, malí a mrštní hlodavci, fascinující svým jedinečným životním stylem a adaptacemi na různá prostředí.Burunduci patří do řádu hlodavců (Rodentia), což je rozsáhlý řád zahrnující mnoho druhů. V rámci...
Amadina červenohlavá je africkým ptákem. Jako taková má ten největší předpoklad k tomu, aby se stala v klecích evropských chovatelů ptákem velmi vzácným, protože, jak známo, Evropa dovoz ptáků zakázala (v...
Následující text je zaměřen na chov morčat, jednoho z nejoblíbenějších drobných hlodavců vůbec. Péče o morče není složitá a zvládne ji i starší dítě, nicméně některé zásady musí být beze zbytku...
Odkud pochází tippler?Tippler byl vyšlechtěn v Anglii z vysoko a dlouho létajících holubů, které si přivezli námořníci domů z bývalých anglických kolonií v Asii (Indie, Pákistán, apod.), a ze zemí, se kterými...
Belgický obr je největším plemenem králíků na světě. Za zemi původu je považována Belgie (Flandry). Do ČR se dostal z Německa v roce 1882.Chová se v několika barevných rázech, přičemž v ČR jsou tyto: divoce zbarvený,...
Kogny jižní jsem poprvé pozoroval v papouščí ZOO Bošovice asi před šesti lety. I když nejsou, co se zbarvení týče moc atraktivní, zaujaly mě na první pohled. V Bošovicích jsou kogny chovány v hejnu, to...
Aratinga škraboškový obývá hornaté střední části Jižní Ameriky, konkrétně jižní Peru, východ Bolívie a severozápad Argentíny. Popsány byly dva poddruhy: aratinga škraboškový andský a aratinga škraboškový...
Ve volné přírodě se tento nejmenší zástupce čeledi bažantovitých (Phasianidae) vyskytuje od Přední Indie a Srí-Lanky až po jihovýchod Číny a Tchaj-wan. Dále na jihovýchod přes Indonéské souostroví, Novou Guineu,...