A čemu to tady vadí? Je to kecací vlákno a je užitečnější probírat výchovu, než rozebírat trolla…
Příspěvky uživatele
Irma19
J5:Nabídnete Irmo19 adekvátní řešení v situaci která nelze neřešit? Hlavně prosím bez emocí.
Vezmu dítě na chirurgii a budu mu při ošetření oporou. Co na tom chcete vymýšlet??
Lékař umrtví, vyčistí, případně zadrénuje a sešije ránu, zkontroluje očkování proti tetanu. Já předem dítěti vysvětlím, co se bude dít, ujistím ho, že ošetření nebude bolet a že budu s ním… případně navrhnu, že si pak spolu doma pustíme oblíbenou pohádku a dáme křupky/zmrzlinu/pohár… ať má i nějaké příjemné vyhlídky 😘
“…vůbec jsem to nebrala jako příkoří a už vůbec ne v dospělosti, kdy jak jsem psala, bych já sama takové dítě nejspíš zahrdlila. Nejsem žádná mírná a chápající, jsem po taťkovi cholerik a dlouho se neudržím. …”
Přesně tohle je ten důsledek. Malé dítě NIKDY neviní rodiče, je na nich plně závislé, přetransformuje si prožité příkoří do pocitů vlastní viny. A potom přenese do dalších podobných vztahů…
lesnizinka:A ještě dodám, i když jsem od Sardullah přečetla zatím jen první odstavec. Ne, neplatí to., co v něm je, ne pro každého. Vím to, se mnou to nešlo. Naši děti milovali a milují, stejný je i můj brácha. Oni se snažili, vysvětlovali, mluvili se mnou hezky atd. jen aby mě dostali třeba k tomu, že to sklo z chodidla mi musí prostě nějak vytáhnout. A já řvala jak satan, mlela sebou, aby na mě ani nešahali, vyškubnula se jim, kopala atd, až to skončilo tím, že mě taťka drapnul a seřezal mi prdel řemenem. Nevím proč, co to změnilo, co se mi odehrávalo v hlavě si už nepamatuju, jestli to byl jen prostý strach, že dostanu znova, ale nechala jsem si už nohu ošetřit. A nebyla jsem capart, měla jsem minimálně 8, když si to já pamatuju.
Jedním slovem… strašné 😱
Je mi moc líto, že jste musela prožívat takové chvíle 🥺
Poraněné malé dítě, bolest, strach z ošetření (že to bude víc bolet)…naprosto legitimní pocit i reakce malého dítěte, žádný “spratek”…jako řešení výprask řemenem🤬
Víte, jak na tohle reaguje dětská psychika? Byla jste v šoku a zážitek z větší části vytlačila do podvědomí. Jenže ono to nikam nezmizí, ale ovlivňuje to budoucí prožívání…
“I prát se s vámi chtěli. No jenom jednou.😄”
…pravil alfa samec 🤭
Viděl jste nejspíš výsledek nedůslednosti. Stačí jednou povolit a dítě získá pocit, že tentokrát by to vyjít mohlo. Co, povolit, ono stačí i viditelně zaváhat…🙃
Tohle se dá řešit s klidem. Ne, tohle nekoupíme. Hotovo. Stačí jednou, dvakrát, pak už dítě ví, že s touto strategií neuspěje.
Bez obecenstva není divadlo…
Jako krajní řešení to akceptuju, ale ne za každou blbost. Všechny moje děti párkrát dostaly na zadek, v mezní situaci za opakované nebezpečné chování.
Třeba s vysvětlením, že kdyby ho při přebíhání silnice srazilo auto, bolelo by to mnohem víc. ….Jedna z těch situací, kdy se mi tříeťák opakovaně vyškubnul z ruky a s řehotem utíkal přes silnici. Nepomohlo vysvětlování, zákazy, nepomohl řev (děsná sranda prý), dostal 3 proutkem (štípne, ale neublíží) a byl klid.
Není potřeba děti bít, dají se vychovávat i jinak. Nejsem sice zastánce úplného zákazu trestů, ale rozdávat pohlavky za nepozdravení je dost úlet.
Jasně, takovou hrůzu si člověk radši ani nepředstavuje… ale upřímně, bolela by vás ztráta dítěte míň, kdyby byla zavražděno, sraženo autem nebo se zabilo samo v psychóze?
Co jsem k tomu případu našla já, tak nějaké psychotické stavy měla už předtím. Možná si maminka v hloubi duše vyčítá, že ji nepřiměla k léčbě…nebo, že ji neodradila od kamarádů feťáků…
Přece jen ta událost začala v Coco baru, tam běžní lidé moc nechodili…
Mamince nejvíc škodí, že už ji nenechala “odejít”
Život dceři tím stejně nevrátí, jen si stále jitří rány…
https://www.penny.cz/produkty/VLZ/Dobre-maso
Penny tvrdí, že prodávané čerstvé maso pochází z českých chovů…
Už to vidím…
Jsem na Messengeru stále, ne teda nonstop, ale několikrát za den určitě…
Myslela jsem, že se zlehýnka vracíš i na CHZ 🍀
Tak to mě mrzí, myslela jsem, že šlo “jen” o chybnou aplikaci inzulínu a potřebuje se znovu stabilizovat…
Na služebně PČR? Co jste tam dělala?😳
Fido je na tom pořád blbě? Nejlepší se?
Díky za faktické postřehy, tímto je snad už všem jasné, že jde o trolla. 👍🍀
Asi není možné prověřit všechny registrované a profily s falešným emailem zrušit?? 🤔
Kůzlata??
Proč ne?