Já myslím, že tu první reakci máme každý tak nějak vrozenou. Někdo je vic nastavený na boj, jiný na útěk, třetí zamrzne.
Člověk v tu chvíli moc nepřemýšlí, aspoň já to tak mám. Taky jsem ten typ, co aktivně jedná a rozloží se až expost…
Já myslím, že tu první reakci máme každý tak nějak vrozenou. Někdo je vic nastavený na boj, jiný na útěk, třetí zamrzne.
Člověk v tu chvíli moc nepřemýšlí, aspoň já to tak mám. Taky jsem ten typ, co aktivně jedná a rozloží se až expost…
Tak jsem na to taky mrkla, též z hlavy bez papíru a tužky, oba předměty 8/8. Přišlo mi to snad lehčí, než loňské testy…🤔
Ale snano se to řeší u kafíčka z pohodlí domova, pod stresem a časovým tlakem by to asi vypadalo jinak.
Chápu dobře, že byl pes v dočasce u člověka hledaného policií?
Ten bílý pes má ale fištróna 👍
Tak to je mazec.
Myslela jsem si, že takhle úmyslně bezdůvodně zabít “dokáže” jen člověk, a ono ne…🤔
Pardon, omyl…🤭🫣
Co si o této události myslíte? Zdá se mi divné, že by se pes připlížil ke spícímu dítěti a potichu ho “zakousl”…
https://cnn.iprima.cz/agresivni-pes-zautocil-na-spiciho-kojence-ten-zemrel-468872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
A ten kýbl vody před myčkou je vcelku inspirativní, nezdá se vám? 🤭😂
Mleté už v supermarketech nekupuju vůbec, pořídila jsem si mlýnek na maso a namelu sama, co chci. A zrovna do mletého to chce i trochu tučnějšího masa…
Oživuji téma.
Začala jsem víc sledovat původ vepřového v supermarketech. Jak už jsem psala, v Penny pod značkou ‘Dobré maso’ se prodává vepřové výhradně z českých chovů a je super.
Můžu doporučit i maso z chovů v Belgii a Polsku.
Nejvíc smradlavá byla vepřová kýta původem ze Španělska (chov i porážka), distribuce v ČR firma Maso Jičín.
V pohodě, domyslela jsem si to. Díky!
Druhý odkaz mi nefunguje, můžete na to mrknout?
Tohle patří sem!
Cituji:
Nedávná studie, na kterou upozornil americký zdravotnický regulátor FDA, varuje před vážnými vedlejšími účinky populárního léku proti bolesti pro psy Librela. Podle nových zjištění může ve vzácných případech psy postihovat například letargie, problém s koordinací pohybů, anorexie a v některých případech zaznamenala studie i smrt či nutnost eutanazie u psů po podání Librely…
….Nedávno však rozsáhlá studie na 3637 psech, která vznikla až po schválení přípravku, odhalila některé závažné vedlejší účinky. "Zjištěné a analyzované nežádoucí účinky zahrnují: ataxii, křeče, jiné neurologické příznaky, mimo jiné parézu, lehání, močovou inkontinenci, polyurii (nadměrné močení poz. red) a polydipsii (nadměrný příjem tekutin poz.red). V některých případech bylo jako důsledek těchto nežádoucích účinků hlášeno úmrtí (včetně eutanazie)," uvádí americký FDA ve veřejně přístupném oznámení veterinářům.
https://www.echo24.cz/a/HQCZd/zpravy-domov-psi-librela-vedlejsi-ucinky
Obávám se, že tento fenomén se vyskytuje všude. Narazíte na něj v reálném životě i v internetovém prostředí. Podle mě je naprosto logické, že vůči novému příchozímu panuje určitá ostražitost, je to prostě někdo neznámý.
Tím samozřejmě neschvaluju, že má být dotyčný vyštípán…
Ad zásah moderátorů….kde přesně leží ta hranice, kdy mají jednat? Není to tak jednoznačné. Vůbec jim nezávidím, je obtížné to vybalancovat. Příliš velká cenzura diskuzi zadusí, absence jakékoliv cenzury dává prostor pro vznik toxického prostředí.
Z rodinného soužití…
Povedená scénka 😂
https://www.facebook.com/groups/634127824608096/permalink/1113730173314523/?app=fbl
Tak ještě podobnější máte kurŇa 😉
U nás to samé. Jméno + povel.
A taky jsem musela přestat s klikáním, jinak si oba psi mysleli, že je to na ně. Zkoušela jsem (bez obstojného výsledku) i jednomu kliknout jakoby dvojklik (dvakrát rychle za sebou, jako na myši u počítače), druhému samostatné kliknutí. Nepomohlo.