Zkoušela jsem různé materiály, ale umělina psům nebyla příjemná, tak ji vždycky odrabali, takže ve výsledku krok k horšímu 🫣
Příspěvky uživatele
Irma19
Tohle bohužel funguje jen při 1 psu, ve 2 se každý cpe na jeden konec. A ještě si ta místa střídají, takže buď je zachlupatí bígloid, nebo se jeho chlupy obalí druhý pes a přenese je dál…
To mi neříkejte, že se na to křesílko Yoda složí 😲🤭
😂
Proto je pro mě ve hře kompromisní varianta 1.
Že to v naší nepřítomnosti nemáme šanci uhlídat, je mi jasné.🙃
Uvažovala jsem o tom samém s židlemi od jídelního stolu, ale rodinná rada mi to zamítla.
Teď se rozhlížím po nějaé akupresurní rohoži, která by se snadno svinula a mohla mít i jiné využití.
Jen nevím, jestli by se to psům nakonec ještě nelíbilo 🫣
To nejde. Bígloid je továrna na chlupy a i s přehozy a dekami je starý gauč plný nevyčistitelných zapíchaných chlupů.
Odcházejí od nás zachlupacené návštěvy, a to ne každý zvládá. Potřebujeme získat aspoň pár míst v “nepsí” části….
Jdu si sem pro nápady ❤️
Máme 2 psy, kteří jsou zvyklí spávat na gauči. Nyní chceme pořídit nový gauč, na který psy nechceme pouštět. Současně psi budou s námi v naší přítomnosti nadále v obýváku. Napadá vás, jak situaci vyřešit?
Moje nápady:
1. nechat jednu část starého gauče (byla to sestava 2 ks) v obýváku a provozovat ji nadále jako psí - v tom případě potřebuju vyřešit ochranu nového gauče, aby tam v době naší nepřítomnosti nelezlo. Jak??🤔
2. Psí část gauče úplně zrušit a nahradit přenosnými pelíšky, v tom případě by šlo psy na dobu naší nepřítomnosti stěhovat do jiné místnosti.
3. Pelíšky natrvalo umístit do jiné místnosti a psům zřídit v obýváku nějaké nové “ležení” pro dobu naší přítomnosti.
Co se vám zdá jako nejschůdnější řešení s ohledem na psy a nejsnazší vymahatelnost?
Uvítám i jiné nápady a sdílení zkušeností 🙏
Jen se vypovídejte… je to ozdravné ❤️
Nějak jsem úplně nepochytila, zda ten odchod byl “po dlouhé těžké nemoci” nebo “blesk z čistého nebe”
Ta první varianta je o chlup (ale fakt jen o jeden) snazší na vypořádání se. Člověk tak nějak tuší, kam to směřuje…
Veselých drbů moc nemám, maximálně na sebe můžu prásknout, že jsem si večer málem rozsedla psa 🫣. To si takhle vstanu z gauče, abych si odskočila na malou, a když se vrátím a chci si sednout, tak na mém místě pod přehozem je nasoukaný troubelín s čírem. Ještě, že jsem dosedala pomalu, i tak mu chudákovi zapružila žebra, až heknul 😱. A já vyskočila jako zamlada, jak jsem se lekla😂.
Naštěstí je v pořádku, trdlo 🙏
Já jsem na tom teď bohužel podobně, vyplivlo mi dlouhodobě zdraví.
Takže se zatím také uchyluju k držení palců, resp. k modlitební podpoře ❤️🙏
Ochutnávka je super 😁🥰, ale už tradičně dostáváme k Vánocům jiný se zvířecí tématikou, takže se nepřidám.
To mě mrzí, vyvíjelo se to slibně. Držím palce, ať se povede komplikací vyřešit 🙏
Dafi, jezdíte stále na stejném koni nebo vám je střídají?
Protože to by mohla být cesta… jezdit jen na jenom zvířeti, vzájemně se poznat, vybudovat důvěru a pak pomaličku zkusit samostatnou jízdu. Napoprvé třeba jištěná ložní někým ze země. Protože, věřte mi, vést si koně samostatně je ještě o mnoho vyšší zážitek. Dělala jsem to tak s kámoškami, začínaly jezdit v 50 letech, dneska už si s koníkem na vyjížďce zaklušou, jedna i zacválá 🙂
Mně by v představě pomohlo vědět, kolik držitelů stejného ocenění aktuálně v ČR/EU je. Dá se to někde zjistit?
Jinak samozřejmě gratulace 🥳😍🥇
A něco veselého k tématu 😁
Řekla bych, že to berete moc doslovně. Sdělení byla “zkratka”.
Hodně jídla (cukru) = hodně uložené energie (i v podobě tuku) = kromě glykogenu, který tam patří, taky steatóza jater…😉
Mám ze stejného materiálu chladící ručník.
Potvrzuji, že se neohřívá a zapaření nehrozí. Je to nějaký funkční materiál, prodyšný a podporující cirkulaci vzduchu.
Pocitově vnímám velký rozdíl oproti třeba mokrému bavlněnému šátku.
Ne, je to latina.
Ha! To je omyl jako Brno 🫣
Neopravovala jsem Verun domnělou čestinářskou chybu. Pochopila jsem ji tak, že Gynko je skutečný produktový název a nešlo mi do hlavy, proč to tak někdo pojmenoval, když latinský název jinanu je ginkgo…
😂😂
Jen se podivuji nad nesouladem. Je mi jasné, že jste ty názvy nevymýšlela 🤭
Proč, když název rostliny je ginkgo?
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)