efe:Už jsou na cestě a L jsem taky vybrala. Moc díky! Nehodily by se Vám ty malý?
Nn, ty jsou mu malý, to mám vyzkoušené. Případně se zkuste zeptat u těch jezevčíků v nouzi, jestli nevyužijí.
efe:Už jsou na cestě a L jsem taky vybrala. Moc díky! Nehodily by se Vám ty malý?
Nn, ty jsou mu malý, to mám vyzkoušené. Případně se zkuste zeptat u těch jezevčíků v nouzi, jestli nevyužijí.
efe:Vasil má cca 45 cm, tyhle pásy jsou max. 40.
Tak z Temu by mu měly být elka. Nakupujete tam? Jestli ne a chcete to zkusit, klidně je koupím a pak pošlu.
efe:Jj, já už jim psala a peníze už mám na cestě s tím, že mám taky ty nesedící pásy darovat. Proto se ptám tady, jestli je někdo nepotřebuje.
A kolik má Váš pes obvod pasu?
efe:Dáváte dovnitř ještě nějaké vložky?
Ne, mám jich dost a tak je prostě peru pořád dokola. Já peru furt, tak se to ztratí. 😂
efe:Kdo máte zkušenost s těmi pásy - to jako fakt na tom psovi drží? Popř. klidně doporučení na konkrétní výrobek pls.
Kupuju na Temu, konkrétně tyto. Je potřeba, aby měly ten obšitej čtverec - je to takový tvrdší matroš a pás se neroluje. Mám doma taky takovýho cmrndu, ale on ucvrkává, že je citlivější povahy. Takže je holt nosí furt. Pes je prcek - cca čtyři až pět kilo a nosí emko.
Hele já na vlastní oči viděla PČR u jedné tyranky vykopávat hrob psa, aby ho mohli poslat na pitvu. Takže to určitě jde, pokud je to potřeba a pokud je samozřejmě vůle to použít pro zpřísnění trestu.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-v-karvine-zastrelila-agresivniho-psa-pokousal-dva-muze-jeden-je-v-kritickem-stavu-40532596
Minimálně odkousat se ten pes musí dát…
Nemusí. Fakt ne…
Mě je asi úplně u zadele, co chová nebo nechová. Pořád se tu na diskuzi chová jak obecní blázen a nemám žádný problém s tím ho tady takto nazvat. 🤷♀️
Sarah01:Jo, smazáno.
Vždyť TAP je místní obecní blázen a na ty platí to, co jsme tady už udělali několikrát - prostě nijak nereagovat na jeho slaboduché výkřiky. Nekrmte trolla. 🙃
Zrzavci:Arosku - díky - mám to už připravený, jen tam dosázím seznam zde uvedených útulků, dodělám to a zítra to vyhodím u sebe na stránkách. Plus se ještě zeptám ve Zvířetníku.
AROSKŮŮŮ, PROSÍM JEŠTĚ O ODKAZ NA TEN FAKBŮK A PLUS Č. TOHO ÚČTU, KAM LZE PŘISPÍVAT.
Zrzavci:🤣
Pán vidí největší chybu v tom, že pes nežere pořád to samý! 😀 😀 To je fakt exprt na entou. Dál jsem už nekoukala, páč je to slaboduchý.
On je slaboduchej celej… Ale docela bych se vsadila, že měl i video, kde hrozně kopal za barf. Ještě jsem se divila, že takovej trotl umí natočit i něco normálního. 🙃
Fiona.Praha:Já se snažila, ale diskusí se prolíná několik různých myšlenek a různě se to větví, tak jsem se ztratila v překladu. Chtěla jsem vědět, jak to reálně funguje.
Reálně jsem to dopodrobna popsala v několika komentářích v tomto vlákně. Omlouvám se, ale nebudu to dokola opakovat.
Jakože stát odebere nějaká týraná zvířata a platit to bude útulek ze svých zdrojů, jo? To je zajímavá dedukce. A z druhé strany dostanou bičem po zádech, že žebrají. 😂
Zbytek si dočtěte v diskuzi.
Ph:nemuzete za jednu a tutez sluzbu fakturovat 2x …pokud napr. osetreni veta uhradi ze sbirky, uz nemuzou fakturu chtit uhradit podruhe od statu
Ale tak to je nesmysl. Každý útulek/spolek musí veterináři uhradit fakturu hned. A logicky to zaplatí fyzicky z darů. Pak to vyfakturují státu a ten jim to zpětně uhradí. Peníze se vrátí zpět. Pak se to účetně srovná.
pokud se vybere ve sbírce dost peněz, útulky budou požadovat méně peněz od státu
To zřejmě nikdo z nás nezúčastněných neví, protože jim u toho nesvítíme. Nicméně nemělo by se to tak dít. Pokud jsou sbírky a lidi chtějí pomoci, nemám jediný problém s tím, že se finance využijí na nějaký nadstandard, na zlepšení prostředí v útulku, na dalšího zaměstnance a nebo třeba na vybavení karantény. Protože ti lidi reálně zvedli zadky a jeli pomoct, často v několika desítkách psů. Tak ať jim dary slouží. ❤️
Ale fakturovat by se měla “státu” i ta poslední tableta na odčervení. Jinak je to těžce kontraproduktivní.
Sarah01:Tak faktury asi budou mít ty útulky a soudu je taky můžou poskytnout nebo ne? Nebo je musí dát obci? Asi se ptám blbě, ale v tom papírování se nevyznám a vy zkušenost máte.
Podle mého názoru nemůže obec žádat po chovatelce peníze, které na nápravu stavu zvířat sami nevynaložili. A taky to nikoho z vedení obce nebude tak pálit, jako kdyby to byly obecní peníze a nebudou mít potřebu tlačit na to, aby celé řízení proběhlo co nejrychleji.
😂😂😂😂😂
Vymáhat se to bude o to hůř, o co méně bude mít obec faktur, ze kterých doloží finanční prostředky na nápravu situace… 😔