Aktuálně: 2 704 inzerátů262 745 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

PumaCZ

PumaCZ
PumaCZ 07.09.2025, 19:52:39 xxx:xxx.47:592
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.09.2025, 21:42:55

Diky moc, to samozrejme dava smysl. Obzvlast, kdyz prisla o cast zaludku ☹️ Hachi v tomhle mel vice stesti (tuk tuk), protoze mel zaludek “jen” prekrveny a bez nekrozy. Asi proto uz se tvari, ze je uplne zdravy. I kdyz sem tam pozoruji, jako by ho bricho bolelo. Chvilkama udela par kroku pomalu a jak kdyby se protahoval. Ale podle me ho tahne ta jizva (bricho ma takhle rozrezane uz potreti na stejnem miste), protoze bricho pri prohmatani bolestive nema, nebo to alespon nedava najevo. 

PumaCZ
PumaCZ 06.09.2025, 21:32:20 xxx:xxx.3a3:13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.09.2025, 20:02:22

A podle ceho jsi ji mela na diete tak dlouho? 

PumaCZ
PumaCZ 06.09.2025, 13:22:31 xxx:xxx.3a4:1c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.09.2025, 11:08:11

Tomu urcite rozumim, ale jaky mas nazor na davani kosti po torzi? Protoze jsem dostala odpoved od osetrujici veterinarky, ze ktere to vyznelo, ze uz kosti nikdy vice. A popripade kdy s nima pomalu zase zacit? 

Jinak Hachi by aktualne sezral klidne i celeho kone, kdyby tu prilezitost mel 😀 Apetit mu fakt nechybi, tvari se, ze bychom mohli hned z fleku na cvicak, bobky ma ukazkove. Tim nechci rizi, ze jeho rekonvalescenci chci uspechat. Porad ho nenechavam ani lezt do/ze schodu a chodi pouze na nutne vencici se kolecko na voditku a hned domu. Ale vidim, ze ma fakt hlad. Navic hrozne zhubnul (nastesti mel zasoby). 

PumaCZ
PumaCZ 06.09.2025, 09:46:53 xxx:xxx.411:29
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.09.2025, 09:11:20

Ma maso, granule ma jako pamlsky. Kongy dostava mrazene, ale pri vylizovani se bojim, ze polyka take dost vzduchu. Kdybych dala jen granule do nejake hracky, tak tady s tim bude litat a nahanet to, coz je spatne - jeste ma tyden uplny klidovy rezim. 

PumaCZ
PumaCZ 06.09.2025, 08:48:38 xxx:xxx.3a3:4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 05.09.2025, 20:38:25

Krmila jsem 5x denne, jenze Hachimu to proste nevyhovuje. Je neustale hladovy. Proste ma potrebu se nazrat dvakrat, ale poradne. Diky tomu, ze je neustale hladovy, je take poradne nervni, coz taky zrovna nepomaha :/ 

PumaCZ
PumaCZ 05.09.2025, 12:16:36 xxx:xxx.3a1:4f

Ahoj, 

zase ja 🙂 

Hachi bul predevcirem na kontrole a vyndani stehu a samozrejme jsem se zapomnela zeptat, jak ted s krmenim. 
Krmim stale 3x denne cistou mletou svalovinu, ale rada bych zacala zase pridavat mlete maso s kostmi (rybi a husu) a vratila se zpet na krmeni 2x denne. 
Na kliniku jsem volala dnes i vcera, ale zatim se zpet nukdo neozval. 
Diky moc a hezky den 🙂 

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 23.08.2025, 19:07:12 xxx:xxx.0:5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.08.2025, 18:35:56

Mockrat dekujeme. 
Jedl asi o pulnoci, v 8:30 byl ok a o pet minut pozdeji najednou apatie nasledovana snahou zvracet (ven neslo ale nic). Mel ale stesti v nestesti, ze u toho byla pritomna i veterinarka, takze se vezl hned na kliniku, kde na nej uz byli nachystani a sel po potvrzeni diagnozy ihned na sal. Proste stesti v nestesti, ze vsichni lide kolem neho fungovali perfektne ❤️ 

Dnes odpoledne uz chtel okusovat klacek, ktery si nasel na zahrade, a pote, co jsem mu to zatrhla, sel alespon rozbordelit uhli na gril 🙂 Jako je videt, ze neni ok, ale i tak uz zacina vymyslet :)) 

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 23.08.2025, 12:34:46 xxx:xxx.3fd:2b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 23.08.2025, 10:19:18

Tak co jsem cetla ruzne studie, tak pisou, ze prvni 4 dny jsou stale i po uspesne operaci kriticke, ale riziko umrti je relativne vysoke az do sedmeho dne. A je to tak dva tydny zpet, co jaem cetla o ND, kterou druhy den po operaci poslali take domu, vse vypadalo dobre a ctvrty den bohuzel zemrela ☹️ 

Jinak ranu ma obri, ale vypada moc pekne. Je sucha, neni skoro zarudla (jen hned u pindi ma asi modrinu). Dnes rano jsem ji radeji strikla dezinfekci na rany, ale myslim, ze se to hoji zatim hezky (tuk tuk). 

Dnes v noci jsme se teda moc nevyspali, ale ve ctyri rano se Hachi rozhodl, ze do klece uz nechce, a pak teda zbytek noci prospal v klidu az do rana, kdy se i poprve vykadil. Tak snad uz bude jen lepe.. 

Obrázek Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 23.08.2025, 00:34:29 xxx:xxx.3fd:13

Diky vsem za cenne rady i prani, vazime si toho. 

Hachi je teprve treti den po operaci (torze ve stredu rano), dnes (v patek odpoledne) ho pustili domu, ale uvedomuji si, ze je stale riziko, ze se to muze jeste pos*at. Kazdopadne uz od vcerejska zere konzervy v malych  castych davkach a to fakt s chuti. Pry muze klidne i ciate mlete maso bez kosti, ale to tu bohuzel nemam. Nejradeji by sezral i misku. Nastesti se to chytlo vcas, takze tam nebyla jeste nekroza, ale zaludek byl prekrveny, takze je porad riziko, ze tam jeste tkan nekrotizovat muze (dle sona to ale vypada snad na dobre ceste). Plus krvacel do brisni dutiny z pretocene slinivky - zaludek i slinivka pretocene o 360 stupnu. Na veterine mu schody i pohovku zakazali a doporucili pobyt v kleci. Venku na zahrade (na voditku) si to ale straduje statecne 🙂 

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 22.08.2025, 20:17:05 xxx:xxx.3fd:28

Ahoj, 

Nemate tu nekdo zkusenost s rekonvalescenci po torzi zaludku s odebranou slezinou? 
Na veterine rekli dva tydny klidovy rezim, ale tezko pak pujdeme po dvou tydnech treba na obrany, ze.. 

Za ty dva tydny uz by mel mit normalni krmny rezim a asi uz bude pomalu schopny chodit na nejake klidne kratsi prochajdy, ale kdy bude moci zacit zase s nejakymi aktivitami? Kdy bude moci skakat na pohovku a chodit do/ze schodu? 

Urcite se na tohle jeste zeptam na kontrole, ale do te doby bych rada vyslechla zkusenosti ostatnich 🙂 

Diky!

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 22.08.2025, 20:11:29 xxx:xxx.3fd:28
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.08.2025, 15:28:52

Dobryma nuzkama se da ostrihat uplne na kratko jako pri holeni. Take neholim, ale striham uplne u kuze. Mam nuzky z auto lekarnicky. 

Jinak novy poznatek. Betadina jen do vyschnuti, cca den dva, pak je lepsi obyc dezinfekce. Kdyz pokracuju betadinou, tak to Hachiho vic a dele svedi. 

PumaCZ
PumaCZ 31.12.2024, 09:53:32 xxx:xxx.3c30:9a35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Nutrie z 31.12.2024, 09:40:14

Nervicky? 

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 10:34:11 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.11.2024, 10:20:58

Jo, Hachi si taky vylizuje rad slabiny. A tim, ze je tam jemna kuze, tak tim spis si tam vyrobi “bebicko”. Ale davam jiz vyse zminenou penu a je to podle me o chlup lepsi. Ne, ze by se tam vubec nelizal, ale prijde mi, ze je ta kuze ted “vice odolna”. Resp. tim, ze pena pusobi proti kvasinkam a bakteriim, si tam zatim nevyrobil zadnou infekci (a zadnou ranku, protoze ho neustale hlidam a okrikuji, pokud se tam lize dele nez 5 vterin).  

edit: Jakmile se vic lize, tak pokud musi doma zustat sam, tak jedine s limcem. 

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 10:29:55 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 14.11.2024, 09:48:20

My zacinaly na kurecim a jahlech. Dietu je pak treba striktne (tj. zadne pamlsky, nic od stolu, atd.) dodrzet po minimalne sest tydnu, ale osm je lepsich. Kazdopadne pokud krmite granule + maso, tak bych postupovala tak, ze bych osm tydnu davala jen granule. A pokud nedojde ke zlepseni, je problem v nich. Pak zkusit to same bud s jinymi, nebo s masem. Dulezite je dodrzet jeden druh proteinu a jeden druh prilohy. Ona i ta samotna priloha muze byt problem. 

Myslim, ze jak protein, tak priloha by melo byt neco, s cim se pes do te doby nejlepe nikdy nesetkal, nebo jen malicko. U nas to byla jen konina, do ktere se mi vubec nechtelo, ale nakonec to bylo s rybami to jedine, po cem nemel zadnou reakci. 

A ano, i bobky mohou byt problem, pokud krmite kralika nejakym zrnim, ve kterem muze byt napriklad psenice, na kterou muze mit pes alergii. Pokud krmit jen senem a kvalitnimi granulemi bez obilovin (obsahujici jen lisovanou vojtesku a jine travy a bylinky), tak bych v tom pak ale problem nevidela. 

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 09:31:30 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.11.2024, 22:54:44

Hachi Apoquel mel jen jednou, hned na zacatku. Mezi tim jsem zjistila, co to je za sajrajt, a nasledne uz byl jen na Cytopointu. 

PumaCZ
PumaCZ 14.11.2024, 09:30:02 xxx:xxx.83ce:4574
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 13.11.2024, 12:31:07

Neustale si ji lize, tak ma rukav, aby si nevylizal ranu :/ Uz to vypadalo, ze o ni ztratil zajem, tak jsem mu rukav pres den sundala, vubec si nevzpomnel, ze nejakou nohu ma, cimz me ukolebal a druhy den, kdy jsem ho uz nehlidala tak pozorne, si nohu znovu vylizal do krve.. 
Ma to tak uz urcite dva mesice. Napred jsem myslela, ze si tam zapichnul osinu, ale to se nepotvrdilo. Kazdopadne jemu staci vazne malinky stroupek, skrabanec, hmyzi kousnuti, nebo treba vyholena srst, aby se prehnane “opecovaval”, dokud si nevyrobi ranu nebo hotspot :/ 
Na prilozene fotce je videt strup a vyholena srst. Ted uz to ma zase skoro zahojene, ale preventivne bude mit rukav jeste alespon dva tydny, aby to nedopadlo jako minule :/ S nim vzdy vsechno na dlouho.. 

edit: Jinak jeste k tomu drbani. U nej je to krasne videt, kdyz musi mit kornout. Jakmile se mu sunda, tak se muze ulizat k smrti. Uplne vsude a vsechno. Ono lizani totiz uklidnuje nervicky a jak se vylizovat s limcem nemuze, tak si to pak “vynahrazuje”. Postupne se to zase uklidni, ale po sundani limce je to vzdy stejne. A samozrejme cim dele ho ma, tim je to intenzivnejsi.  

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 13.11.2024, 12:31:07 xxx:xxx.31d2:c4eb
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.11.2024, 10:36:31

Hachi je na diete uz nejake 4 roky. Napred mel klasickou selekcni dietu, aby se zjistilo, co mu vadi, z cehoz vyslo, ze muze jen ryby a koninu. I na striktni diete pouze o techto dvou proteinech ale mel obdobi, kdy se proste drbal vic. Ted mu davam i jine druhy masa, vc. kureciho, protoze vim, ze v malem mnozstvi mu to vetsinou problem nezpusobi (ani hovezi, na ktere mel druhou nejvetsi reakci). 
U Hachiho je ale i problem v tom, ze to ma dano psychikou. Kdyz je na tom hur, zacne se vylizovat a uz to jede. Zlepsilo se to az pote, co zacal brat antidepresiva (fluoxetin). Je to proste labil a stresuje ho uz jen to, kdyz potkame na prochajde ciziho psa, nebo kdyz musime projit kolem baraku se smeckou, ktera ho  jako mladocha napadla. Stresuje ho i cekani na cvicaku a dalsi bezne veci. Prasky ted bude brat v lednu rok a je tam neskutecna zmena nejen v chovani, ale prave i intenzite drbani. U nej to je proste vsechno se vsim, ale Cytopoint mu vetsinou ulevi a je na tom pak lepe. 

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 19.10.2024, 16:19:09 xxx:xxx.d7e2:ebd7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.10.2024, 16:05:14

Rado se stalo :) 
A ano, cytopoint je drazsi, ale v podstate nema vedlejsi ucinky a na rozdil od Apoquelu ho pes muze bez rizik uzivat i dlouhodobe. Apoquel je presnym opakem. 
My davame Cytopoint uz nekolik let, vzdy jednou za par mesicu. Ze zacatku casteji, ale ted davame tak jednou za pul roku (zhruba, nevim presne). 
Pokud se potykate se svedenim, tak jsou jeste super vyrobky od Douxo S3 - maji primo radu Calm, ktera pomaha zmirnit svedeni :) 

Jinak nasvalovani jde pomalu, ale uz ten nas spekacek trochu shodil, tak jsme snad na dobre ceste :) Na cvicak jsme vsak zatim chodit nezacali, protoze ted jsem pro zmenu marod ja :D 

Obrázek
PumaCZ
PumaCZ 19.10.2024, 15:30:51 xxx:xxx.d7e2:ebd7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.10.2024, 13:12:10

Jednoznacne Cytopoint. Apoquel je imunosupresor, zatimco Cytopoint je monoklonalni protilatka cilici pouze na cytokin IL-31 zodpovedny za svedeni pri alergii. 

PumaCZ
PumaCZ 03.09.2024, 14:20:22 xxx:xxx.2b8:68
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.09.2024, 12:25:53

My strasne dlouho bojovali s tim, ze byl jak z koncentraku. Pritom zral za tri. Na BARFu pak teda konecne zacal nabirat a zastavilo se to na 37 kg, coz bylo stale docela na hrane (nebo mi to tak alespon prislo). Tak jsem ho futrovala tukem a prilohou, az nabral na 42 kg a to byla podle me pri jeho 64 cm idealni vaha. Nebyl spekaty, ale nasvaleny. Jenze ted ma pres 46 kg a za ty tri mesice nicnedelani to svaly fakt nebudou 😀 A s jeho operovanyma prednima (leva loket, prava OCD) budu rada, kdyz se vrati zase na tech 42 kg  🙂 

Ale budme uprimni, je z rodiny tloustiku, takze to ma tezky 😀 

Na fotce ma tech idealnich 41-42 kg 

Obrázek