Nebyla jste slepice. Byla jste zneužívaná. V tom je rozdíl přímo nadpřirozených rozměrů.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Super, už jste pochozí. 🙂 👍
Tak Vy jste neměla doma muže, ale lempla. Bohužel.
No já žasnu. Taková krásná příležitost řìct, že když to pan manžel umí asi líp než já, ať se do toho s radostí pustí sám, já si mezi tím udělám kávu a přečtu kapitolu v knížce… a Vy, dámy, stejně jako paní choť J5, to promarníte!
Jak to ti mužové mají dělat? Nemůžou říct, že vypadáme unaveně, to by dostali, že nejsme dost krásné. Nemůžou jen tak nabídnout pomoc, to by naznačili, že nejsme dost dobré. Tak na to jdou od lesa prostou nevinnou radou - a dostanou világoš.
To samé, když po muži něco chci. Můžu mu říct, co chci, nebo jak to chci, ale ne obojí. A k větě Já to dneska udělám je třeba přičíst tolik dní, kolikrát jsem to připomínala, plus konstantu tři. Pokud je třeba náhodou něco udělat nějakým specifickým způsobem, nedej bože ještě hned, je třeba použít výjimečně účinný vyjednávací manévr: Miláčku, víš, co by mi udělalo radost? Kdybys vytřel v koupelně. Ale muselo by to být mopem, všude po celé podlaze a pak by musel být ten mop uklizený a všechno naskládané zpátky. A navúc by to muselo být hned. To bych byla opravdu šťastná.
Co se to teď ve školách učí, že to moderní ženy neví?
Nikdo nikoho nevyhazoval. Pokud Fíkovnice chce odejít, je dobře, když půjde. Třeba se vrátí, třeba ne. Možnost má.
Přeju jí jen to nejlepší.
A Leithian též. Jsem přesvědčena, že ji motivovaly dobré úmysly a že se to holt všechno zvrtlo.
😀
To se mi u této fotky ještě nestalo, že bych je viděla modro-černé! A ve zmenšeném je tak vidím. Jak si to zvětším, vidím bílo-zlaté.
Jsou i fotky s botama, které mají různé barvy podle toho, kdo se kouká. I zvukové záznamy, které dělí populaci na dvě skupiny, z nichž každá slyší něco jiného.
Nevím, co máte za plemeno, ale jako klidné slepice jsme měli hempšírky. Až tak velké nebyly a byly to opravdu knedle. A daly se snadno sehnat.
Piracetam se dá koupit, i když v příbaláku je napsáno, že se bez porady s lékařem nemá užívat, protože ovluvňuje srážlivost.
Ohnutá značka s W.
Jelen
Žlutý pes
Morčata na útěku
Wohnout
Kabát
Tři sestry
Visací zámek (nebo tak nějak)
Dinisauři
Orlík
Rybičky 48
Možná se někde v tom bordelu válí Vypsaná fixa, myslím, že je i skupina Katapult.
Víc asi nedám.
Takhle, když jste šikovná:
Ale vnímám. Jenže to o testovacím chovu jste psal Vy, já reagovala na PETROSMORAVICUM.
Nemám pocit, že zadavatel se pokouší o testovací chov, aby objevil skryté vady. Spíš se bude snažit vadám vyhnout.
Edit: Aha, už chápu, na co narážíte. To tvrzení, že F1 po příbuzných nevadí, psal Petrosmotavicum, je mi jasné, že Vy jste to myslel jinak.
Moje Vánoce obnášejí tři druhy cukroví (čokoládové rohlíčky, malinové stromečky a pomeranč s čokoládou), umytou podlahu a načesat se. Vařím denně, tak štědrovečerní sváteční večeři nepočítám jako práci navíc. Jo, a ještě nazdobit stromeček. Máme živý, měří asi ke kolenům a nejpozději na Štěpána jde z domu, aby chudák nepošel. Takže s ním bude práce na půl hodiny, když u toho budu hlídat zvíře.
Takže já plánuju uvařit svařák a hodit nohy na stůl. 🙂
Proti zkušenosti nemám nic, ač těžko předpokládat, že se u jiného chovatele, jiného druhu a v jiných podmínkách bude opakovat.
Ale padlo tu tvrzení, které Vaše zkušenost přímo vyvrací, a sice že u F1 příbuzenská nevadí, kdežto u dalších generací ano. A není to poprvé, co něco takového čtu. Kde se to vzalo? Je na tom aspoň zrnko pravdy? Fakt ráda bych posoudila hodnověrnost zdroje.
Jasně. Ale kdo chová a má běžné ambice, což u hejna slepic na dvorku předpokládám, chce odchovat co největší počet životaschopných zvířat. Tam lze říci, že bez nadstandardní znalosti genetiky a původu je i u F1 potomků příbuzných zbytečné riziko snížení životaschopnosti, kondice a produkce.
Předpokládám, že se jedná o užitkový chov typu babička to tak dělala taky.
Tak tohle je jasné.
Jde mi o to, že u F1 příbuznost rodičů nevadí, u F2 už ano.
Konkrétně ta část, že u F1 to nevadí. S tím mám problém a zajímalo by mě, kde se to vzalo. Toto tvrzení znám tak, že u F1 příbuznost nevadí, protože F1 je jatečná a k F2 vůbec nedojde, navíc se F1 často nedožije zdravotních problémů, a i kdyby ano, nebude to taková ztráta.
Prosím o zdroj Vašeho tvrzení. Vím, že se to říká, ale zatím jsem neviděla jediný podklad pro toto tvrzení.
Krom věcí, co na mobilu byly, když jsem ho kupovala, jsem na něj nic neinstalovala. Nemám staženou jedinou aplikaci, nemám google účet, počítač má účet a přihlašovací údaje na manžela, nemám internetové bankovnictví.
Když mi vypršela platnost u platební karty, poslali mi novou s čipem, a dost mi to vadí. Do října jsem měla pěkně po staru zašupávací. Kdybych ji ztratila, nikdo si nenakoupí bez pinu ani za kačku.
Na Seznam a podobné stránky nechodím, platit to nebudu a nechci poskytovat souhlas s ukládáním údajů.
Na tikťoku jsem v životě nebyla, na Instagram občas vede nějaký odkaz, na který jsem asi klikla, jinak taky ne. Ovládám WhatsApp.
Takže mně se žije dobře.
Reagujete na komentář z roku 2018.
Slepice, co mají pastvu, jsou vybíravější. A slepice, které vidí tykev poprvé v životě, nemusejí ani chápat, že je to jídlo. Chce to čas, ale v zimě, kdy je zeleného nedostatek, je předpoklad, že se tykve, cukety a patizony žrát naučí.