Ne.
Je obvyklé a normální, že mléko teče, i když ho má matka málo na to, aby nasytila své dítě. Není to časté, ale vyskytuje se to běžně.
Takže máte matku, která má tento typ problému, ale musí dítě dokrmovat sunarem. Mleziva teda obvykle bývá dost, když ne, tak bývá už vážnější problém, ale i to se vyskytuje.
Vaše teorie je stejná jako bohemia.gall, prostě nevíte, o čem mluvíte.
To nevadí, neplánujete být matkou, tak jsou pro Vás tyto informace naprosto irelevantní, a je v pořádku, že nevíte. Nebudete to pravděpodobně potřebovat, a i kdyby ano, můžete to snadno včas dostudovat, a i kdybyste nedostudovala, ten problém se Vás stejně vůbec nemusí týkat.
Ale na základě jednoho jupí článku o kojení dětí dělat závěry ohledně zasušení krávy, no, to je hodně velký úlet. Vycházíte z mylných a nepravděpodobných informací jiného živočišného druhu… Pokud se nepletu, krávy se běžně připouštějí na první říji po porodu - dovedete si to představit, mít sex v šestinedělí? Protože jsou ženy, které ovulují poprvé po porodu třeba 4 týdny poté, co povily potomka. To fakt není něco, co by ženy měly dělat, a už vůbec ne hromadně.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Jako fakt nutrie? Ty domácí, přeštické, vždyť to je plemeno, to není nutrie říční. Nebo jo?
Já myslela, že domácí chov nutrií na maso je povolen.
Tak jdu googlit, to si zas užiju.
Tak to je pravda - rýt se slepicemi se de facto nedá. Máchnu rýčem, slepice mám pod nohama, všude strkají zobák nebo celou hlavu, to bych jich měla za chvíli půlku dekapitovaných. Na rytí je fakt zavírám. 🙂
Ale z falešného trávníku si nic nevezmou. Je to zas další kus zbytečného plastu. Nedělala bych to, pokud pro to nemáte nějaké speciální důvody. Můžou ho zašlapat do bláta a co s tím pak budete dělat?
Pokud se bojíte, že tam bude bláto, tak garantuju, že bude. Proto se hodí tam dát něco, aby ty slepičky nešlapaly v tom nejhorším, buďto částečně vyskládat tvárnicemi nebo něčím podobným, nebo tam hodit na zimu náruč listí, zkrátka to nějak alternativně zpevnit. Pokud půjdete tou dočasnou cestou s listím a slámou, tak si holky do zimy užijí víc trávy, pokud tam budete chtít dát nějaké rohože/tvárnice/cokoli, je fajn to tam dát, než to zabydlíte. Pak už se to blbě dělá, když Vám budou asistovat čtyři kusy zvědavé, všetečné a čumivé drůbeže.
Takové střednědobé řešení je vrstva písku, tak uvažte, co je pro Vás nejlepší řešení.
Taky je fajn mít zastřešené popeliště na trošku vyvýšeném místě, je-li tam takové. Pak tam během dešťů nezatíká a slepičky se stále můžou popelit bez ohledu na počasí. Do popeliště dejte jemný písek anebo dřevěný popel a trošku křemeliny.
Myslím, že za těch okolností je 16 metrů úplně adekvátní rozměr pro výběh i pro více slepic než čtyři. Pokud je pustíte ven párkrát do týdne, aby si nazobaly a protáhly žíly, bude to v pohodě.
Koupila bych ty čtyři, a až nebudou nést, koupila bych k nim další čtyři. Osm se jich tam vleze, nové se naučí od starých, Vy nebudete zcela bez vajec. Když je plánujete mít na dožití, myslím, že to by mohl být funkční kompromis.
Má to své nevýhody, jasně, ale fungovat by to mohlo a mělo.
Je to krmivo ze skvělých surovin a zbytečných přísad. Není tam to BEZ zbytečných přísad. Vlasně to je doznání, že tam je nasypaná tuna nesmyslů. 🙂
Já si teda myslím, že 16 metrů čtverečních padne za oběť čtyřem slepicím stejně jako dvaceti, akorát že snad těm čtyřem o něco později. Přes zimu ale z toho stejně udělají tankondrom.
Jaterním zánětům, kolikám a infekcím houby rozumím, ale na piškotech rozmělněných ve vývaru jsem rozkrmila zatím všechno od slepice přes kotě po psy.
Romana:Za mě doporučím jedině značku Marp! Jde o české krmivo ze skvělých surovin a zbytečných přísad.
Tomuto musím dát like. To je tak kouzelně napsané, že to ani moc nelže. 😀
Protože to přesně tak, jak jste popsala, vůbec není. Většině žen teče z prsou před porodem, i když třeba jen pár dní. Ale jsou i ženy, které mají přelepené bradavky od třetího měsíce těhotenství, protože jinak by měly fleky na tričku.
Neříkám, že Ivus nemá pravdu a že to není možné, ale je to rozhodně statisticky spíše vyjímka než pravidlo.
Fikovnice:Jj, za slovo ležák se omlouvám.
A jaké je tedy politicky korektní pojmenování pro ležáka?
Jako neříkám, třeba to fakt urážlivé objektivně je. U nás se to používá jako nespisovný, ale nijak handlivý termín.
Lze to, zkuste, jak Vám to budou slepice žrát. Mně to přijímaly jen naklíčené nebo povařené, jinak je peluška dost hořká.
Ale třeba nebudete mít takové rozmazlence jako my. 🙂
Jako žena vím, že se mléko mění s věkem dítěte a časem cca od dvou, dvou a půl roku opravdu ztrácí na kvalitě.
Ale ženy obvykle nekojí, když jsou zároveň těhotné.
Můj život tedy soutěž je.
Momentálně soutěžíme s kolegyňkou, která z nás zvedne teleon vícekrát. Zatím to je remíza.
Též soutěžím se synovci, kdo sní dřív tvaroh s čokoládou. Základem je to, aby vyhráli oni, takže se snažím, aby to vypadalo, že spěchám, ale zároveň musím jíst pomalu.
Soutěžím se svým močovým měchýřem prakticky každou cestu vlakem. Zatím si zuby nehty udržuju čisté konto, neb jsem si vědoma toho, že jakýkoli počet vítězství je irelevantní v porovnání s jednou jedinou prohrou.
Soutěžím sama se sebou o co nejhloupější heslo na pracovní notebook. Pokaždé se snažím trumfnout sebe sama, ale uznávám, že horší heslo než Nepovím už mít nemůžu. Naprostá debilita onoho hesla vyplavala na povrch ve chvíli, když se kolegyně potřebovala na můj notebook přihlásit:
Jaké máš heslo?
Nepovím.
Hm…
Atakuji svá hesla jinými, jako třeba feministickým prohlášením ženaJEvíc, heslem, které potěší mnoho mužů 20-cm-je-až-moc, hesly vzniklými aktuální inspirací MámHlad, ChciČokoládu a NUDAnudaNUDA, ale Nepovím je prostě nedostižné.
On celý ten popis nedává smysl.
Kalimero nebo také selská slepice je nově vyšlechtěný kuřecí hybrid nesoucí vejce v odstíhech zelené až hnědé barvy - vždy záleží na počtu příbuzných kohoutů.
Takže když si pořídím víc příbuzných kohoutů, tím víc mám kterých vajíček, zelených, nebo hnědých?
Já ty papriky pěstuju v květináčích jako letněné trvalky. Letos v zimě mi jich pár patrně umřelo, tak jsem si vysela náhradu. I když u paprik kdo ví - ony dokážou obrazit třeba po měsíci a tvářit se, že je chuť do života neopustila. 🙂
Necháme inpact její fenku?
Magická koule říká: ANO
https://www.vestirna.com/koule/?ukaz
Tak jo, můžete si ji nechat. 🙂
Grilovací papričky Shishito z Dobrých semen. Měla jsem i padronky, ale na mě jsou moc pálivé. Shishito většinou nepálí vůbec, jedí je i děti.
A opečené na pánvi na másle nebo olivovém oleji s maličkou špetičkou soli, mňam, mňam. V sezoně samozřejmě děláme na grilu, to jsou nejlepší. 🙂
Máme syrského, dáváme cca jednou týdně. Hmyz zkrmujeme slepicím, takže ho máme k dispozici.
Nutné to asi není, ale rozhodně to je žádoucí. Nahradit občas sýrem asi není na škodu, ale pestrá strava je pestrá strava. Maso bych mu z krmné dávky nevylučovala úplně.
Páni, krásná výbava. 🙂 Co všechno a kolik plánujete líhnout?