Aktuálně: 2 481 inzerátů • 292 837 diskuzních příspěvků • 21 470 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

⋮
Varaxi
Varaxi 21.10.2024, 15:07:54 xxx:xxx.5ddc:dd09
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.10.2024, 09:58:03

Já myslela uvařenou vynešenku, ne při pitvě. Ale ono to nebude žádná hitparáda ani tak.

Vitamín D - syntetizuje slepice Déčko na slunci? Pokud ano, lze předpokládat, že venkovní slepice ho má dost?

⋮
Varaxi
Varaxi 21.10.2024, 12:01:09 xxx:xxx.5ddc:dd09

Mně přijde, že na mix sušeného mléka, kvasnic a vápníku to je strašně drahé. Sehnala bych si jen ty pivovarské kvasnice a doplňovala je do krmné dávky. Ostatní složky mi přijdou zbytečné u plnohodnotně krmeného psa.

⋮
Varaxi
Varaxi 20.10.2024, 09:44:35 xxx:xxx.5ddc:dd09
megi:

V mateřském. 🙂

V mateřském mléce je vše, co organismus potřebuje, maximálně do 6 měsíců věku toho organismu. Jak se začne robě víc hýbat, mléko nestačí. Nejen množstvím a energeticky, ale ani poměrem živin - chybí minerály, zejména železo. Takže se už půlroční dítko přikrmovat musí minimálně jednou denně, 6 x týdně dostává maso atd.

Mléko je super, o tom žádná, ale i když pomineme alergie, tak je to plnohodnotná strava na méně než půl procenta života člověka.

Pokud se bavíme o výživě kostí, vím, že různé zdroje uvádějí špatnou vstřebatelnost vápníku z mléka. Nevěřím jim - když jsme zabíjeli prase, které dostávalo do krmení jednu polévkovou lžíci sušeného mléka denně pár měsíců před porážkou, tak jeho kosti nešly pořádně ani rozříznout. A to jsme byli zvyklí tenkrát bourat divočáky. Totéž vynešenky v polívce - bez sušeného mléka tu kost zlomíte v ruce, se sušeným mlékem má problém tu kost rozbít i drtič…

U psů teda nevím, těm lze dávat ty kosti přímo, ale lidi, kteří můžou, by měli pít mléko.

⋮
Varaxi
Varaxi 18.10.2024, 19:31:12 xxx:xxx.5ddc:dd09

Až uvidíte slepici s blátivýma kuličkama nalepenýma na nohy tak, že nemůžou pořádně chodit, změníte názor na to, jak moc bláto slepicím nevadí. 

A ono to není jen o pohodlí, zpevněný suchý výběh je prevencí nemocí i úrazů. Sama píšete, že se líp uklízí, a to je v podstatě jádro pudla. 

Jde o to, aby ty slepice měly i jiný povrch než ty dlaždice, aspoň trochu písku nebo popele, ale bláto je z běžných povrchů zdaleka nejhorší. 

⋮
Varaxi
Varaxi 18.10.2024, 19:23:08 xxx:xxx.5ddc:dd09

Pokud neplánujete chovat, pořiďte si hybridy. Těm se v dostupnosti žádné plemeno nevyrovná.

Čistokrevné kuřice se moc neprodávají, to spíš násadová vejce.

⋮
Varaxi
Varaxi 18.10.2024, 11:05:41 xxx:xxx.5ddc:dd09

Obden 2 hodiny na trávu je příjemné zpestření, ale nelze to brát tak, že by měly výběh, kde by si něco našly k snědku.

Krmíte je nedostatečně a nekvalotně, chybí jim nejen ty bílkoviny, ale i minerály. Přenice, šrot a brambory, to budou i zatučnělé. Začněte je pořádně krmit a počítejte, že to potrvá, než se dají dokupy.

Zpevněný výběh chválím, betonové dlaždice jsou lepší než bláto.

Mají se kde popelit? Aby neměly k tomu všemu ještě parazity…

⋮
Varaxi
Varaxi 18.10.2024, 09:45:24 xxx:xxx.5ddc:dd09
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 17.10.2024, 20:19:43

Megi v tématu o týrání skotu píše o týrání skotu. Pan anonym píše o netýrání skotu. Jeho výpis je mnohem více tendenční a zavádějící než to video. 

Jako kdyby u člověka, který jel po dálnici 400 km za hodinu, tvrdil: Ale na tu dálnici najel devadesátkou!

Třeba najel, ale to přece není protiargument. A navíc je to mimo téma - já tu taky neřeším, jakou kamerou to bylo natočeno, jakou barvu ty kravky maji a jakého pohlaví jdou chovatelé, přestože to s videem souvisí a případně je to na něm zobrazeno. Protože to prostě je mimo téma. 

⋮
Varaxi
Varaxi 11.10.2024, 07:32:13 xxx:xxx.5ddc:dd09

Může. A může přijít i přes den.

Nejvíc záleží, jestli šelmy v okolí máte, jaké to jsou, jak moc jsou oprsklé, jestli mají v okolí dostupnější kořist než Vaši drůbež, jestli mají mladé, jak máte slepice zajištěné… a od toho se odvíjí, jestli je třeba zavírat a kdy.

My měli slepice u psa, 12 let jsme nezavírali vůbec.

⋮
Varaxi
Varaxi 07.10.2024, 08:51:55 xxx.xxx.137.233

Já teda vůbec nevím, o čem se bavíte, sektu a případ neznám… ale kdybych rodila doma, tak je teď můj manžel bezdětný vdovec. A to se mi nestalo vlastně nic dramatického.

Bez lékařského personálu se umírá jedna dvě. Opravdu si myslím, že dobrovolný porod doma je v dnešní době a v našem státě zbytečný hazard. 

⋮
Varaxi
Varaxi 05.10.2024, 19:50:56 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.10.2024, 19:44:20

Mno, nejsem odborník na reprodukční orgány drůbeže, ale u savců je možná urychlená ovulace vlivem stresu. A celkem věřím tomu, že kulhající slepice měla problémy a trpěla nedostatkem všeho a její umístění někam, kde najednou nemusela belhat ke krmítku a spokojit se s tím, co tam na ni zbylo, může působit jako stimulant. Asi jako když necháte přeschnout papriky a pak se jim postaráte o optimální podmínky. Taky začnou kvést jak o život. Pro tu papriku to samozřejmě není dobře, ale plody mít bude. 

⋮
Varaxi
Varaxi 05.10.2024, 19:36:25 xxx.xxx.137.233

Mohla mít rozhozený hormonální systém. Ta slepice pravděpodobně byla ve velkém stresu. Ten má vliv na všechno. 

Naše pipi občas snášejí i dvě vejce denně, když se naráz změní počasí, a to jak k horšímu, tak i k lepšímu. Ono dvě vejce denně, to je jak rodit dvakrát do roka pro člověka, to prostě není nic pozitivního. Pokud to tak bylo, tak chudák slípka. 

⋮
Varaxi
Varaxi 05.10.2024, 09:18:25 xxx.xxx.137.233

Bílý anděl nebo bílá smrt, splést by si to mohl kdokoli.

⋮
Varaxi
Varaxi 03.10.2024, 20:10:59 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.10.2024, 20:04:19

Jestli takto vybaveni odpočívali u rybníka Vaši psi, tak by mě to vyděsilo taky. Čí ruce měli složené jako mrtvola? Patřily tomu chlápkovi? 

A Vy se divíte, že ho to vystrašilo? 

😀 

⋮
Varaxi
Varaxi 03.10.2024, 07:05:55 xxx.xxx.137.233

Já ji nepodezírám z hlouposti. Já ji podezírám z nezodpovědnosti, nevyzrálosti, psychických problémů nebo vyčuranosti, případně z libovolné kombinace výše zmíněných variant.