Aktuálně: 2 324 inzerátů269 707 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Daja

Daja
Daja 08.10.2024, 04:39:48 xxx.xxx.121.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 07.10.2024, 21:44:02

Dobré ránko😉,

já beru Melatonin. Měl by být nenávykový, přírodní a dá se koupit bez receptu. Beru ho už dlouho a prozatím mi vyhovuje. 

Dája

Daja
Daja 07.10.2024, 05:12:33 xxx.xxx.121.48
Xerxova:

málokterý z těchto psů má padnoucí košík… ony se na ty krátkotlamy shání špatně a myslím, že na ty XXXL Bully to bude velká potíž. Jasně že to nikoho neomlouvá, ale nevěřila bych ani bullovi s košíkem - ten miničenich snadno z blbě padnoucího košíku vyndá.

Já to chápu, ale pokud chci psa musím mít ho v první řadě pořádně zabezpečeného a základ je vodítko, obojek a padnoucí košík i kdybych ho měla nechat na míru vyrobit u kováře. Ano máte pravdu malý čumák hmm nevěřím a přitom i ty rádoby pitbula já miluji.

U nás ještě ve městě jsme měly taky takového mazlivého piťase, ale u sebe měl debyla panička a mužů říct, že to byl obr debyl. Věčně nalitý, věčně nám s pídi psy vyhrožoval a po nás řval. Až jednou narazil na malého , slušného pána se Zlatým retrívrem a byl klid.

Dája 

Daja
Daja 07.10.2024, 05:03:29 xxx.xxx.121.48

Tak už 14 dní jsem náplava u nás na dědině. Každé ráno venčím moje psy a každé ráno čumím na hvězdy pokud jsou vidět, je to taková nádhera , čumím kolik pak jich je.

Včera jsem už měla trochu klid po stěhováni, tak jsem zašla k našemu potůčky který má za normálních okolností tak 5 cm do hloubky a koryto zpevněné, upravené velkýma kamenem do výška asi 5m  a šířka asi 5m . Dnes má potok hloubka tak při klidovém režimu 1m, koryto vymleté po velkých kamenech ani stopa ( někde odpluly a bylo jich mega) , šířka nového koryta asi 10m a stále upadá břeh. 

Ty cesty , komunikace, břehy a celá ta infrastruktura je na houbelec a opravdu tak poničená příroda s novými  břehy a okolím hmmm opravdu to se jen tak rychle neopraví.  Stále v potoku vidím odplavené mosty😢. V Polsku Prudniku mají to samé, ale u nich vidím, že řeka hlavně se vylila do polí a tam si udělala nový břeh.

Dája  

Daja
Daja 07.10.2024, 04:44:54 xxx.xxx.121.48
N:

Tak dobrou noc všem. 🙂

No a tak zase dnes a každý den “ dobré ránko 😉”.

Dája

Daja
Daja 06.10.2024, 07:08:46 xxx.xxx.121.48
Dublinbarzoj:

Měla jsem  jako prvního psa dalmatina, byl přehnaně hlídací a proto ven bez náhubku  nechodil, bylo to pro něj prostě normální - Danečku jdeme ven, obléct- obojek náhubek a hurá,  vůbec mu nevadil, měl ho rád,  byl synonymem zábavy venku. Dnes lidi náhubky používají málo , dříve psi hodně chodili na volno, s náhubkem a hlavně poslouchali, taky jich bylo míň a nebyli jen módním doplňkem.

Dobré ránko,

nepochopím, nepoberu mozkově co je špatné na nošení košíku? Já měla ovčandu a taky bylo obzvlášť hlídací. Tak, že když se šlo ven opravdu navléct obojek, vodítko a hlavně košík. Věděla jsem, že musím mít oči na šťopkách a hlavně předvídat. Nevadilo mi to, byla moje zlatíčko.

Jen jednou zaútočila u nás u výtahu, napadl nás další pes a byla mela. Pes byl dotlučený i jeho panička.  Košík , byl součásti její výbavy celých 13 let. Nikdy ji nevadil a já byla klidnější. Dnešní móda nenošení košíku mě irituje. Nevidím nic na tom zlého, když má pes košík.

Dája

Daja
Daja 02.10.2024, 05:52:44 xxx.xxx.121.48
Fikovnice:

Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…

Dobré ránko 😉,

i mému manželovi přišla SMS, že udělal přestupek za 4 body a má klikat, klikli jsme, ale stránky se nenačetly. Tak jsem vyhledávali   googlu tel. číslo a tam všude už psaly o podvodu.

Dája

Daja
Daja 02.10.2024, 05:44:08 xxx.xxx.121.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 01.10.2024, 08:56:55

Tak v tenhle moment myslím 🤔 na nějakou televizi. Asi jak znám manžela , ten by vše co by mohl zabezpečil. Já jsem flegmoš, mě by v tu chvíli na nějaké televizi ani mysl nepřišla. Hlavně zabezpečit u mě doklady a jestli mám peníze tak šup do podprdy a hned mám větší cecky🤫.

Dája

Daja
Daja 02.10.2024, 05:38:25 xxx.xxx.121.48
drvodelkafialova:

Já v tomhle a teď to nemyslím jako ironii, obdivuju schopnost improvizace cikánů. Včera ve zprávách říkala nějaká paní, jak nemohou dům vysoušet, nejde ply a elektrika a myslím že zmiňovala i to že  jaksi v rámci modernizace není komín. Být to cikáni, vezme první staré petry, do okna místo tabule skla, kus plechu s dírou na rouru a topení stylem - hoří to? šup do kamen. 

No přesně tak, dokonce jsem včera viděla lidičky jak asi objíždějí místa kde voda naplavila dřevo a berou si ho na přívěsný vozík a věřte, toho dřeva je fakt hafu. Jak tekla voda, kde byly nějaké zábrany (  ploty, sloupy, baráky, mosty ) tak toho dřeva a bordelu já opravdu hodně. Hlavně čeho jsem si všimla byly kolem do kola obrovské stromové kořeny. 

Dája

Daja
Daja 02.10.2024, 05:29:58 xxx.xxx.121.48
LK:

Odpad = čím dlhšie na kope, tým viac potkanov a inej hávede

Dobré ránko 😉,

no a už je to tady ano potkani, na tohle jsem zapomněla 👍.

Dája

Daja
Daja 01.10.2024, 05:20:34 xxx.xxx.121.48
Zrzavci:

Ad komix - dámy moje, já bych ráda, ale prostě mám jen omezený čas, chodím do prasé, mám ohaře, muže, domácnost, stavbu, ………… to nejde 🙂 jednou třeba, ale tetkonc ne. protože největší potíž je v ymyslet ten příběh, kdy nepřijde, nezlomíte to v sobě.

No a máme tady novou objevenou větu “ chodím do PRASÉ” 🤣🤣🤣se mi to líbí.

Dája .

Daja
Daja 01.10.2024, 05:16:08 xxx.xxx.121.48

Dobré ránko 😉,

včera jsem zase projížděla trasu Mosty u Jablunkova až k nám do Jindřichova což je trasa -+3hod. Musím říct, že je to dost hrůza. Začíná se koupit hory odpadu po povodních za městem, nevím jak to budou likvidovat. Cesty, pole, ploty, jsou stále v dezolátním stavu a kdy tohle se opravy se fakt neví. Tak se řvalo, že peníze nejsou a teď je třeba na komunikace, mosty atd…. Je tady už zima a baráky nevysušené. Lituji je fakt a co jedu jen koukám ach jo.

Co se týče pomocníků napíšu jen jednu větu a to, že kdyby se tohle stalo mě jsem hooodně ráda za partu lidiček i třeba jen v těch holinkách a rukavicích co nastoupí a pomůžou i kdyby byly neregistrovaní. Já se jen teď stěhovala a moje tělo i mysl vypínají a to ještě k tomu odjíždím za práci.

Jak bych já řekla “ seru Vám na registraci, potřebují honem pomoct, zima se blíží”

Hezké ráno 😉jedu pracovat.

Dája

Dája

Daja
Daja 28.09.2024, 18:44:03 xxx:xxx.e072:a7b4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.09.2024, 18:24:29

Dobrý podvečer 😉,

takhle vypadá cesta od Opavy směrem na Krnov a pak směr Albrechtice až PL Prudnik. Ty vesničky mezi městy jsou úplně v prdeli. U nás v Jindřichově to taky tak vypadá.

Já dnes v Prudniku šla koukat na tu jejich vodu, no napáchala i jim hooodně škody, ale pro ně dobrá zpráva, dnes jim tam přijelo vojsko a hodně vojenské pomocné techniky. Sama jsem to vydělá na vlastní oči 👀.

Dája

Daja
Daja 27.09.2024, 05:09:28 xxx:xxx.e072:a7b4

Dobré ránko 😉,

jojo máte všechny co jste sem napsali absolutní pravdu😉. 

No a teď babo raď🤔.

Dája

Daja
Daja 26.09.2024, 07:46:24 xxx:xxx.8b13:3824
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 26.09.2024, 07:39:15

Protože znám a vím o hooodně takových případů ( obě strany )můžu si dovolit soudit.

Hau domluvila jsem na toto téma.

Daja
Daja 26.09.2024, 05:34:01 xxx:xxx.8b13:3824
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 26.09.2024, 02:30:03

Dobré ránko 😉,

a ty velká srandystko🤣!!! 

Prý vypla internet🤫.

Já Cu taky diář 🙏.

Dája

Daja
Daja 26.09.2024, 05:19:36 xxx:xxx.8b13:3824
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 25.09.2024, 23:17:22

Dobré ránko 😉,

ano moc smutné a jak píšete velký barát a pomoc nikde😡. 

Hmm mamince asi začíná pomalu hrabat a nebo už se pomalu plíží ten němec ( alzhajmr) .

Dája

Daja
Daja 25.09.2024, 12:30:27 xxx:xxx.8b13:3824
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.09.2024, 11:34:30

Co jsem se bavila na náměstí s prodavačkami tak nic od vlády nefunguje, všichni jsou zoufalí a pomalu rezignují , ale co budou dělat nikdo neví. Přichází zima je třeba vysoušet, ale jak ele. nejede a agregátů se nedostáva. Paní co má v Krnově obchod komplet zatopený a říká, že nějak ho musí s provozním protože se lidem už v Krnově nedostáva potravy, pití a základní lidské potřeby 😡. Tak to funguje z naší vládou, do prdele🖕a to se snažím být tady slušná.

Dája

Daja
Daja 25.09.2024, 11:49:02 xxx:xxx.8b13:3824
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.09.2024, 11:19:16

Jojo my jsme tak trochu na kopečku, k nám až ta voda nedošla, ale pod náma celá řada zaplavena. Potůček cirka 5cm a zbytek v korytu tráva tak měl 10- 15m. Na jedné straně nejsou mosty, břehy které byly zpevněné kamením, dokonce chybí cesty, alej náš je strana jen záhrady, garáže a sklepy. Vedle vesnici co patří k nám Arnultovice museli celé evakuovat. 

My ujely na poslední chvíli a za týden až opadla voda e se stěhovaly. No a u nás v pohodě.

Dája

Daja
Daja 25.09.2024, 11:16:05 xxx:xxx.8b13:3824

No my se už nastěhovali od Jindřichova a cesta s Opavy dobrá okruh, pak okruh Krnov dá se bez problému přejet. Přeji jedu až do Jindřichova, ale to co vidíte po cestě je děs a hrůza. Krnov , Opava , Jeseník jsou v popředí, ale ty malé vesničky za těma města jsou bez vody, elektřiny a hlavně pomoci. Vše se jen koordinuje na větší města protože jsou v popředí a co ty vesničky za nima? Holky šílenost. 

Teď jsem byla v Albrechticích které byly na 90% zatopené a jde mi hlava kolem. Na náměstí stále bahno, nedá se jen tak umýt.

🥺Dája