Jo a syn se musí už v neděli vrátit do Beskyd, tak že vše nějak budu muset s manželem zvládnout sama neboli oba dva.
Jo a syn se musí už v neděli vrátit do Beskyd, tak že vše nějak budu muset s manželem zvládnout sama neboli oba dva.
No asi ne nemám dovoleno jen na 25%, ale když jsem byla v úterý na stehy tak lékaře ( ač vynikající i mě operoval) tak ho nic nezajímalo jen ohnutí kolene a udělal na mně ty ty ty za tři měsíce musí být ohnuté jinak znova narkóza a to mě dost vyděsil, tak cvičím sama ,ledují , jak bláznivá a bojím, bojím 😉.
Jojo máte naprostou pravdu, kdyby bolelo tak se tak neženu🤣.
Máte pravdu, ale na tak zpomalenou chůzí nejsem zvyklá 🐢
Jo a vnitřní opuch bude trvat aspoň měsíc a celkově noha se bude léčit rok🤨.
Tak jsem trochu tak s toho zklamaná, ale je pravda, že žiju bez bolesti.
Bobi děkuji za optimální, kolínko stále nebolí což nikdo nevěří ani doktor u vytahování stehů, ale cítím jak mi tvrdnou svaly, tak jsem se hnala na rehabilitace a ukecaná je, že musím co nejdříve tak že začínám v pátek a pak 3x týdně. Musím do třech měsíců ohnout nohu pod sebe jinak hrozí narkóza a pak rozcvičování.
Před stehy jsem necítila takový tlak a tuhnutí a to cvičím pravidelně 2x denně. Se stehy jsem už létala jak šus a po vytáhnutí jsem s toho zklamaná, ale je pravda, že dokážu už chodit i bez berlí, že koleno zatěžují dost, ale pro mě je to pomalu a pomalý proces. Mám i nahrávky na mobilu co mi poslala moje známá fyzioterapeutka jak mám cvičit a už jsem se jí stěžovala na to tvrdnutí a ona, že ať se dám do klidu, že to byl velký zásah a mám být trpělivá. No jo, ale já s ADHD to neumím a ke všemu syn s rodinou přijel a týden mi skáčou kolem dupy😉.
Se stydím a děkuji za pochvalu, jojo je mi fakt 65 let. Stehu jsem napočítala 19 kusů, tak, že tam jsou. Dnes už během i na těch berlích musí mě krotít🫣. Jojo to je Karvinská nemocnice jsou Šikulová, opuch ještě je, ale fakt nic moc a to stále cvičím a chodím.
Polštář mezi kolena aby nevypadl je nejlépe tenhle s gumou.
Mám už další převaz, ohyb na motodláze mám 78%, chodím oberlích, cvičím a ve čtvrtek domů.
Pane jo to je fakt tak smutné, ach jo😭.
No teda Bobi tohle mě fakt dostalo😭.
Operace trvá 2, 5 hod. S nástupem v nemocnici 8 dní, hned po operaci na JIP , tam tě stavějí na berle, za dvě noci přesun na pokoji , cvičí se hned druhý den po operaci. Hlavní věc nedělat hrdinku a nechávat si pichat od bolesti injekce. Já jsem tady za egzota protože mi nikdo nevěří, že mě to nebolí protože já měla už takové bolesti, že tyhle po operaci jsou brnkačka. Hlavně ať si pořídi ten polštářek mezi kolena, ale lepší s gumičkou, hned jsem ho začala používat a paráda, mužů se přetáčet a nejsem jen na zádech. 2x příjde cvičitelka za den na cvičení, pak tak za 4 dny jsem de na motodláhu tam se ukáže na kolik se ohně noha, mělo a ideál je 90° což se dá. Hned po operaci jsem sama zkoušela jestli a kolik ohnu a bylo tam -+20-30°. Stále odebírají krev, je drenáž na odvod krve s kolena, mě nateklo 75ml, každý den injekce do břicha proti srážlivosti krve. Vše se dá vydržet jen ať už je dobře. Sanitku dostanu domů i na odebrání stehů. Jsem hlídana pro že sestry si předávají hlášku “že jsem moc divoká”Tak to prozatím vše.
Náš pišišvor Chuli byl na canisce , byly jsme v areálu parku který je oplocený, najednou koukám a za plotem se prochází bílý Kanadský ovčák. Chuli si našel díru pod a dávají za ním, oba neskutečně šťastni, že si můžou s pólu po běhat a já volám na paní, že ho potřebují dostat přes plot nazpět odpověď myši uděláme kolečko a pak Vám ho vrátím a já zase že žádne kolečko, že chci psát. No nakonec to dopadlo tak, že se Chuli vzpamatoval přiletěl k díře a já ho už stáhla nazpět.
Tak už mám vše vytáhle mimo stehu 3x kanyly, dren s bandaskou v noze na odtok krve, pytlík na moč. Ještě dostávam do břicha injekce, každé ráno odběry a už mužů sama na záchod i našlapovat na opětovanou nohu. Jsou zde že mě vysmátý, že létám jak čamrda, že musím ubrat plyn😆.
Holčičky zlaté tak už to mám za sebou. Operace trvala 2,5 hod. na konci jsem už byla vzhůru protože říkaly, že mě nešlo uspat a musely dát nějakou koňskou dávku. Zatím jsem na JIP, ale tím, že mě nic neboli a jsem prý šikula tak mě dopoledne převezou na pokoji. Zatím nebolí protože dostávam do páteře opiáty, dnes ráno snížily. Tak uvidíme jak to na mně způsoby, fakt ani nevím, že mám náhradní koleno 😉 prozatím. Jinak je tady sama Klíma což při těch teplopech fajn. Sestra co mě měla včera byla za celý den v šoku a to, že ještě neměli pacienta s kolenem aby ho to nebolelo. No uvidíme jak to bude dál.
No právě už se na tohle těším.
Děkuji 😉.
Žíňko ano dnes v 9 hod. jednu na sál a ano bude totálka. Jako nerada, že jdu, ale fakt jsem bolestivá, ach jo.
Bobi a na tu LDN si se ptala? Víš co jasně, že tě bude chtít vidět po operaci několikrát, ale vše se dá domluvit , poradit vysvětlit co a jak. Já taky měla mít lázně ( sama víš) no a domluvená jsem, že bude tady v Albrechticích ambulantní rehábka. Víš co mě teď frnklo v mozku, že jak bys dojížděla na kontroly bez sanitky 200km , když ty si po operaci páteře nesmíš sednout a to dost dlouho?
Jinak holky zlaté děkuji za podporu🙏.
Mamograf no to kapitola sama , můžu potvrdit, že hodně záleží na sestře přístupem k pacientce. taky chodím pravidelně a můžu říct jak která sestřička , opravdu u některé to dost bolí, že syčím a některá super. Vždy se vymlouvají, že musí prso hooodně zmáčknout😟no a taky mám ty kozí pomenší.
No rapotačko to snad néééé😢. Soucítím s Vámi.