“ Kefka” je kartáček a nebo můj říká, že je to “ Kur-a” , jako muž to musí vědět i já to tak znala😉.
Dája
“ Kefka” je kartáček a nebo můj říká, že je to “ Kur-a” , jako muž to musí vědět i já to tak znala😉.
Dája
Jojo canisky i s Chulim to je naše, já fakt nemůžu opustit ty moje babičky a dědečky.
Musela jsem nějaké canisky pustit a 2 měsíce už je nemám a stále je mi po nich smutno. Dokonce připravili pro mě rozloučení na Slunovratu a všichni byly s toho smutní, že už tam nebudu docházet😉 i já.
Dája
Přesně tak😉.
Lesní žíňko to není ani polský to je fakt šlonzky jako nářečí. To je tak jak by na mě Brňák začal mluvit hantécem🤪.
Dája
No jasně, ale takhle je to vulgární🤭, ale pěkné, že jo?
Dája
No já vím a znám jak, co bylo a kdo co.
Jasně, že Balu má pravdu . Příklad tady s okolí, Vítkovice museli jet na 130% ne na 100% a to proto, že se stavěly další Vítkovice v Košicích, no a co nám kdo vrátí, když my jsme do nich tolik cpaly?
Mám tam zbytek celé rodiny, pak zbytek Maďarské hranice. Vím jak jsme jim cpaly vrchem , spodkem a vděk žáden, ale i tak si myslím, že jsme se neměly dělit. Prostě něco odešlo a mě to nebylo po vůli.
Dája
NO podle mě je to přehnané a podle Vás píšete ze své zkušenosti a máte k tomu důvod.
Beru, že máte svůj názor, ale tolik negativismu v páru řádcích? No nic já Vás chápu a beru Váš názor.
A tady asi na tohle téma nebudeme spolu polemizovat😉.
Dája
No Balu🙄to snad ne? Než jsem to dočetla tak se mi převrátily panenky. Chápu Vás, ale až tak negativně?
Dája
Super👍až jsem jsem se fat rozesmála 👍. Všemu popsanému jsem rozuměla a co naše děvčata s Čech? Taky rozumí?
Dája
Házím na to nočník- to je kakáč nebo WC😉 ta velká bílá mísa.
Dája
Bezdačka bych já řekla bezďáček a to je bezdomovec😉, nevím jestli je to správně, ale takhle bychom tady mluvily.
Dája
No spíš ne jsou to kalhotky - majťasy, majtky ,gaťky vše se mluví u nás.
https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000045890/polaci-zijici-v-karvine-si-pripomneli-den-nezavislosti-polska-sportovnim-trojbojem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Neví jestli se zobrazí, ale takhle je to tady všude.
Jeje zase jsem nedopsala má tam být “, ale když si uvědomím na náš mladiství jazyk,” 😉
Dája
Majtky a ještě lepší výraz majťasy.
Jojo jak píše Coudas ve všem potvrzují. PL všude názvy, mě to nevadí, ale vím, že se lidičky rozčilovaly, že dvoj jazyčné ne. Neprošlo a tak máme tady slátaninu.
Já jsem človíček pohodář tak že mě to néva a dokonce se všeho si udělám prdel. Můj nesnáší řeč po našemu, tak ho štengruji. Moje ho manžela rodiče byly Slováci, já měla rodiče Maďary, oba jsme se narodily ve Slezsku v 60 letech a to Vám řeknu, to je nářez🤪.
Dája
Dobre ranko😉,
ty vado já 3/10 a to fakt jsem hádala😜ani náhodou to nedám.
No to je slovník, ale když si uvědomím na náš, tak se ani nedivím a fakt jsem stará konzerva. Každé pokolení má svoje😉.
Dája
Dobre ranko😉,
tak co jak pak to vypadá?
Já neporadím, ale i já laik si myslím, že to bude tak trochu hnisat. Pokud to půjde nešla bych, sama bych ten hnis mačkala a léčila tak jak holky radí a hlavně dobry nápad Orinoka ustřihnout co nejvíce i ten roh nehtů.
Takových 14dní máte zaděláno a určitě prst bude bolet a trhat v tom jak samo léčení tak od doktora, tak že si nevyberete. Držím zdravých deset prstů ať prst není horší👍.
Dája
Pane jo , vau👍.
Bohu žel já jsem ta jedna s mála co bojkotuje FB.
Dája
Dobre ranko😉,
no Dája ta je v prasé😂furt, ale velká pro Vás holky zase pochvala, jste dušičky zlaté😍.
Dája