Aktuálně: 1 857 inzerátů280 759 diskuzních příspěvků20 042 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2024, 08:20:44 xxx.xxx.60.146

Z FB (Bydlím u své kočky, celkem mě to pobavilo, tak třeba někoho z vás taky):

Tak vono jakože nestačí, že mě bacil bacil, von se mi musí i skřípnout nerv na krku. A to jako nepřeju nikomu, obzvlášť ne sama sobě, žejo. A já to jakože mívám často, až moc, na můj vkus. Takže mě bacil bacil, sem zablokována jak D1 v pátek vodpoledne nach Brno, bolí mě hlava, v noci sem se jakože zrovna nevyspala, venku prší a hroudy mě serou. Vocas hned ráno hodil toxickýho bobana, takže k tomu všemu se ještě přidala popálená sliznice, vypadaný chlupy z nosa, vypadaný vobočí, slezlý nehty ze všech prstů a jak sem šla na díru, zlikvidovat toxickýho bobana, tak sem blbě šlápla a mám podvrtnutej kotník. Suma sumárum, sem jak po srážce s Pendolinem. Hroudy se rozhodly, že budou ignorovat moje vysvětlování, že když venku chčije, tak prostě chčije a ven se nejde. Takže místo aby zalehly k postižený matce do postele, tak budou furt votravovat u dveří a bulet. Zkouším uplatit Kouli kusem zadní krávy, což zafunguje, ale jen do doby, než je miska prázdná. Vocas je neúplatnej a vo to víc votravnej. Stojí u dveří, čumí a bulí. Po pátý mu du ukázat, že venku fakt pršet nepřestalo, i když na radaru tvrdili, že v 6:45 déšť ustane. Beztak je za tím Honsová, bo ta co předpoví, tak nikdy nevyjde, rosnička jedna. Takže venku leje, Vocas řve u dveří a Koule blbě čumí. Já potřebuju pohnout se zakázkou, zajet na poštu a k řezníkovi a nevim, jak to jakože zvládnu. Mám takovýho tucha, že to bude hodně plodnej den. Teda spíš neplodnej. Auuu 

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2024, 07:43:52 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.04.2024, 07:38:24

Raduš, řekla bych, že mrzlo. Byla jsem pro Fida o půl paté ráno (píšu v jiném vlákně, že se mu rozhodila cukrovka😟) a na sklech auta jsem měla námrazu!!

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2024, 07:33:20 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele LucieS z 18.04.2024, 00:37:12

Těch 8.1 je pěkných! Lucie, asi bych s dávkou už nijak nehejbala. Jen se zeptám: Také je u Vašeho kočičáka diabetes primární? Vyloučily se jiné příčiny, např. Cushing…?

Jinak jak známo, kočky jsou stresařky a jakýkoli stres u nich může znamenat vyletění glukózy do závratných výšin. Fido je závislý na chození na noc ven; to mu teď chybělo + jsem mu chyběla já.😔

Dnes, i v té kose, nakonec byl venku až nějak do půl paté. A pak po zazvonění klíčemi jsem viděla ohnivou čáru, jak mete domů…tak mi také spadl balvan ze srdce. Teď se vyhřívá a potichu si k tomu přede…😀

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2024, 07:28:19 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 18.04.2024, 05:29:14

Odberryho - ne ne, Fido je na jedné dávce Lantusu denně - večer - a to 6 U.I. Já možná nějak zmatečně psala, že mu to teď vylítlo a byly jsme s vet domluveny, že kdyby toto nastalo, tak by se dal “chvíli” na 2 x denně. Kéž je to zažehnáno! Těch 6.0 v 7h ráno mě potěšilo, a i to odpovídá peaku, jak mi tedy tvrdila naše vetka - že až tak nejdřív za nějakých 10 - 11h, i později.

Jinak Odberryho URČITĚ si sežeňte ampuli s glukózou. Vaše obavy z hypo- jsou opodstatněné. Pro mě je to strašák, a ampule je stále na stole, další v lednici…kdyby něco. Nejnižší hodnotu měl nějak 3.7, a jak jsem už také psala, to se mi fakt svíraly půlky. Ale Fido se tvářil, že je v pohodě!

Jestli jste začínali na hodnotě 18.0, tak to není tragédie. My měli nejvyšší hodnoty až ke 30, a to mi dr. říkala, že NE výjimečně zažila i hodnoty přes 40 mmol/l. Ve Vašem případě věřím, že by se to fakt mohlo dobře upravit. Fido má cukrovku primární - prostě byl fakt hodně tlustej. Ten Váš ji má indukovanou těmi kortikoidy. Snad se vše pošteluje a bude to aspoň trochu dobré. Jinak Caninsulín jsem už z mnoha stran slyšela, že pokud to lze, tak u koček se mu vyhnout, jelikož prý dělá právě nejvýznamnější hypoglykémie.

Jo a Fido je tedy na stejné dávce jako kočičák Lucky, jen jsme tedy měli obrovské štěstí, že to drží těch 24 hodin. 

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2024, 07:18:51 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele LucieS z 18.04.2024, 00:37:12

Jéé, Lucko, moc děkuji za reakci…🌼

Já kvůli tomu mému kočičímu milenci 🙂 vůbec nešla spát a změřila jsem jej znovu teď před malou chvilkou a….6.0 mmol/l!!!👍

Takže je možné, že mu cukr vylítl fakt ze stresu; varianta č. 2 - kamarádka nějak technicky chybně aplikovala inzulín. Ale víc se kloním k té první možnosti.

No a koukám, že tedy se ta cukrovka rozmáhá a i Vám moc držím pěsti!🍀

Ale já tedy budu dnes nepoužitelná…😔

Fikovnice
Fikovnice 18.04.2024, 00:01:29 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.04.2024, 23:24:31

Teda Jani, ten Mates vyrostl do krasavce!!!👍

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 23:42:36 xxx.xxx.60.146
orionka-2:

Tak Fíkovnici určitě napadne reklamu přeskákat a dál už je to velice inspirativní. Pochopitelně nejen pro Fíkovnici, ale vy jste ji zmínila. Já bych si to nedovolila.

Počkejte Orionko, Vy si myslíte, že já nějak žeru tetky z ODS? To fakt nee. 😂

To, že s Vámi politicky nesouhlasím, přece neznamená, že jsem unešená z ODS, notabene z dam z ODS. Černochová a spol. jsou mi k smíchu!

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 23:36:40 xxx.xxx.60.146
Sarah01:

Vím určitě, že toto Fikovnici fakt nepomůže.

😄 Toto fakt ne. Ale je pravda, že jsme se zde odchýlily od Politiky…

Jinak Ali koukni do vlákna Odberryho o Leukeranu…😢

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 23:34:17 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.04.2024, 22:03:21

Ježiš! Ale musíš mít jasně dáno v havarijku i střet se zvěří.

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 23:32:31 xxx.xxx.60.146
Odberryho:

No, jako už mě napadlo, že moje nepřítomnost bude trochu sci-fi. Třídenní výlet na lodích už jsem zrušila, ale máme jet v červenci do Itálie a kdo mi bude chodit po 12ti hodinách píchat kocoura, zatím netuším. Třeba to také půjde převést na jednou denně a pak bych měla adeptku. Ale bydlíme v malé obci kus od Plzně a přímo tady není nikdo, kdo by byl ochotný a já mu dostatečně věřila 🤔

Ale něco vymyslet musím, děti by mi to neodpustily, že zase moře ne. Naposledy jsme byly před covidem. 

Pardon, teď čtu, že jste od Plzně. To si vzájemně bohužel nevypomůžeme…😕

U nás je zas ve hře teď varianta přechodně přejít na Lantus á 12 hodin. Prostě uvidím, jak budou vypadat další hodnoty. A kupodivu teď se mi kapky krve dařily dělat dobře. I tak je to ale jak pro mě, tak pro něj asi ta nejnepříjemnější procedura.

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 23:29:45 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 17.04.2024, 17:56:42

Můžu se zeptat, kterým směrem od HK jste? Spíš směr Praha nebo Morava?

Jinak také mám přátele, kteří mají z jehel fobii a ti mi narovinu řekli, že kočky obstarají, ale píchat nic nebudou… Nezlobím se a plně je chápu. To nezvládne každý. Ta kamarádka, co teď chodila píchat inzulín, je nezdravotnice. Je extrémně pečlivá a zodpovědná, ale přece jen - poznám na ní, že má z aplikace strach. Navíc asi před měsícem Fido sklopil uši, když mu šla inzulín píchat a naznačil výpad. Nikdy by neublížil, ale ji to vylekalo. Nicméně nemyslím, že by mi lhala - inzulín určo píchla. Ale možná to nebylo technicky OK + ten stres, no… Na všech stranách…

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 23:24:47 xxx.xxx.60.146
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 17.04.2024, 17:54:25

Odberryho, nějak jsme se na sebe teď napojily. TEĎ jsem na Vás myslela. Já jsem zase nešťastná!!! Já totiž MUSÍM teď čerpat D, takže jsem byla podruhé v krátké době na pár dní pryč. Po mém návratu po prvním pobytu měl Fidýtek glymču 6.9!!! Dnes přijedu, píchnu Lantus a za asi 45 min jdu změřit glykémii…a šok!!! 18.4!!!!!!😢 A to mu přátelé inzulín píchali. Netroufám si soudit jak, asi bude hrát extrémní roli psychika. Tak jsem jej pustila ven a za hoďku pro něj šla. No a před malou chviličkou jej znovu měřím a….13.4!!! Není to hitparáda, ale je to za HODINU pokles o 5 mmol/l. Lantus jsem píchala ve 21.35h. Dle naší dr. má peak v plazmě nejdřív za 11h!!! Jsem z toho dost vedle, ale teda ta druhá hodnota mě přece jen trochu uklidnila.

Chudák Fido, ještě teď pár odběrů zažije. Doteď už to bylo jen namátkově a toto je první vysoká glykémie od listopadu! Ale ten pokles o 5 mmol/l mě přece jen trochu uklidnil. Ale beztak nebudu vůbec spát, ach jo.

Jo a pijou už všichni 3 jak duhy!!!😔 Přátelé měli za úkol každý den měnit vodu ve třech nádobách… Tak fakt nevím. Elsa se navíc DOTEĎ ve vodě ráchala, až to hezké nebylo. Ohodila i stěny a dveře… Ale už mi leží na tašce, už je to zas její místečko… Fido je teď doma a kupodivu nechce jít znovu ven. Snad zjistil, že je tam šílená kosa! No a Kuky na mě zamilovaně hledí…😄

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 17:40:42 xxx.xxx.177.249
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 17.04.2024, 14:52:04

Jj, do toho se dostanete. Uvidíte, že to půjde.

Ale je teda pravda, že my budeme pomalu rok na inzulínu a od cizích si Fido nechává inzulín píchnout už jen velmi nerad, a i ode mě si někdy trochu zapláče…😢

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 16:09:06 xxx.xxx.177.249
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 17.04.2024, 15:47:40

Aha. A Kometa logicky profesní riziko má.

Stejně jsem jelen z těch dr. Ví, prosím, někdo, zda teda půjdu jak k PL, tak k ZL…?

Pokud i k závoďákovi, nijak mě neinstruovali, naopak mám datum, kdy mám jít podepsat smlouvu. Rizikovost práce by měla být prakticky nulová.

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 16:06:07 xxx.xxx.177.249
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.04.2024, 14:15:02

Ali, jestli nevadí, že se ptám: Ty děláš “kancelářskou” práci? Tedy také tu třídu 1…?

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 16:04:37 xxx.xxx.177.249
kometa:

Nedělá, ale za komunistů se to dělalo

Já to zažila ještě v roce 1995.

To jsme nastupovaly ve stejný rok…a teda na gyndu mě nehnali. 😲 Dokonce si nepamatuji ani žádnou vstupní prohlídku. Jen teda tehdejší šéfová měla ty blbé řeči, myslím, že dokonce přímo přede mnou řekla:"No, ta nám stejně velmi brzy odejde na mateřskou…" A př. rok už bych tam byla 30 let, bez jakéhokoli vedlejšáku, pokud teda nepočítám nasmlouvané přednášky. A ty mám vždy na DPP.

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 14:48:27 xxx.xxx.177.249
Anet10:

Nějaký čas jsem tu nebyla, ale Sarah moc vám to sluší, jste moc hezká žena,u CHerynky se mi  líbí ten její usměvavý výraz a gratuluju k úspěchu🌹

A hlavně Sarah vypadá nejméně o 20 let mladší!!!👍👌

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2024, 14:47:05 xxx.xxx.177.249
Sarah01:

My jsme prožili s přáteli krásný výstavní víkend v Polsku, Dráček dokončil šampiona PL, Cherrynka bude muset ještě zabojovat, skončila druhá. (Dráčka předváděla kamarádka)

Obrázek Obrázek

Jééé, Ali, nádherné fotky!!!👍👍