Fiona.Praha:Na FB je skupina, kde se nabízejí a poptávají mláďata zadarmo…. to je materiál 🙂. Nejčastější reakce jsou: odkut ste a mněl bich zájem
Jj, o tom psávala i Impact… Že nemá o takové zájemce nouzi, děs!👎
Fiona.Praha:Na FB je skupina, kde se nabízejí a poptávají mláďata zadarmo…. to je materiál 🙂. Nejčastější reakce jsou: odkut ste a mněl bich zájem
Jj, o tom psávala i Impact… Že nemá o takové zájemce nouzi, děs!👎
Pumo, myslím, že neděláte chybu, když věříte svému vetovi. Má s Hachim zkušenosti…
Já jsem někde o pár stránek dřív psala, že ta nekróza začne plandat a skončí to ustřižením. Což se teda stalo. Ale co vím odtud nebo z IF, Váš pesan musí mít pořád něco speciálního :-/, tak i tentokrát si to teda “vyžral” strašně moc. Myslím, že je dobře, že nemá celkovou infekci a že se to prostě hojí. Jestli to bude o den dva tři dřív nebo ne, je už teď asi celkem jedno. Hlavně, aby nedostal sepsi nebo něco podobného.
Tady asi všichni se snažili vymyslet co nejlepší postup a nápady. Vy jste věřila svému vetovi…a tak to má i být.
Jo a k té Vaší n.m.: Mám pocit, že zmije vyhledávají vyšší nadmořskou výšku. Nejsem si jistá, jestli ve výšce kolem 400 m.n.m. vůbec žijí.
Díky za odpovědi. 👍 Je to pro mě docela záhada… To bývaly nálety můr…a už druhý rok snad ani jedna.
???😉
Ke mně už druhý rok ne. A to mám na parapetu rozsvícenou lampičku. Letos zatím nepřiletěla ani jediná můra. Už jsem se na to ptala jinde, ale celkem by mě zajímalo, zda je tedy takový úbytek hmyzu…? Jestli je to všude nebo třeba jen místně…?
No, ale je to divný. Furt hlásili pohromu. Já večer musela MHD do města. Cestou zpět mě to chytlo, ale teda žádná tragédie. Obloha byla úplně černá, zase práskaly hromy, ale přímo tam, kde bydlím (jižní část Brna), to fakt nijak velký nebylo.
No a pak zase v noci začalo bušit do oken, takže jsem Fida ani nepustila ven.
Kde konkrétně hlásili zaplavenou dálnici???
Raduš to nee. Stromová je největší u nás žijící. Jedině byste tam měli také stromovou.
Ta “moje” je také obrvelká (ale strach má velké oči😉), nicméně oproti nájemnici Bambule je úplné prdítko…
Plako, Vy jste dávala i odkaz na YT video “Krabice” a já ten příspěvek teď vůbec nemůžu najít…🤔 Jsem slepá nebo jste ten příspěvek stáhla (přeeditovala)?
Já až teď objevila další videa s Gustou!!👍
Počkejte, a on se jej Hery bojí???😄
A reakce Gusty na “Poplaaach!” je nesmrtelná!!!🤣👍
Fikovnice:Děkuji Vám, Semirah…🌹
To nebyl přítel z kategorie nejbližších, přesto jsem jej měla moc ráda a prokecali jsme spolu hodiny a hodiny a hodiny. Byl to nesmírně hodný člověk, sportovec tělem i duší. Bude mi po něm smutno, ale vím, že už se netrápí.
Vracím se ještě k tomuto smutnému tématu. Na parte je popis v 1. os. sg., tudíž “Oznamuji……že odešel můj syn….” Podepsána jen maminka. Šílené!!! Měla jen jeho…😢
Bohužel znám případ paní, která umřela po bodnutí včelou do krku. Šlo o pokladní v obchodě a NIKDO jí nedokázal adekvátně pomoct! Navíc přijeli jen záchranáři; ne lékař v rendez-vous (ten až mnohem později). A ti nedokázali paní nejen, že zaintubovat (což je logické), ale ani zakanylovat žílu… Paní “žila” ještě asi 14 dní na ARO. Opakovaně se stanovovala perfúze mozku, stále byla nějaká zachovaná…až po těch asi 14 dnech nula a nastala mozková smrt. Smutné… Myslím, že jí bylo něco málo přes 50.
Ježkovy zraky!!!!!
Vy jste z oblasti Žítkovských bohyní??? Urgentně už několik let sháním nějakou potomkyni žítkovských “čarodějnic”. Žije ještě nějaká, prosím?
No já taky tehdy zamrzla na zbytek dovolené. 😄 Naši už mě nedostali na žádnou túru…
Já byla ale už v tom věku “zamrzávací”. Nicméně po setkání s touto zmijí a mém zamrznutí jsem po asi 5 - 10min začala ječet tak, že se seběhli i okolní chataři. Měli jsme tehdy vypůjčenou chatu v Podbanském… A ti chataři následně sdělili, že jsem ječela víc, než kluk, kterého den před mým setkáním zmije opravdu uštkla. Vezli jej narychlo do L. Mikuláše. Byl to “hostinný” kraj!!! 😂 Majitelé chaty nám podrobně vyprávěli, jak je přímo u ohniště navštívil medvěd! Nastala panika, všichni do chaty, židličky, stolky, vše popřevraceli. A když byli uvnitř, zjistili, že venku zůstala babička! 😂 Nevím, jak teď, ale tehdy tam medvědů bylo hodně, no a zmijí jak vidno, také. Pak tam byla na dovolené kolegyně. Byli i se psem a chodili na podvečerní vycházky na jakousi asfaltku a prý přímo před nima se z té asfaltky odplazovaly zmije, které se tam vyhřívaly. Měli prý strach jen o psa.
Dostala!!!🤣
Na stranu druhou já už ty fotky Bambule viděla… Aby “anakonda” ale nedostala zálusk na Bambuli (psíka myslím)…😉
Pumo, pro zajímavost, v jaké nadmořské výšce žijete??? Jestli tam vůbec zmije máte…?
No, klidně můžete mít pravdu…já se určitě nehádám.
Jen mi teda přijde, že hojící vlastnosti Hachiho by byly výrazně horší než třeba Fida (s diabetem). Ten měl kousance asi tři nebo čtyři (od kocoura), stále nemůžu bohužel najít foto s ranami po oholení. Vznikla ta mnou mnohokrát popisovaná kapsa plná hnisu. Ten páchl šíleně a po otevření kapsy se řinul v hojném množství. Ale třeba jsme to tenkrát tak dobře zvládli rychlým všitím drénu, pravidelnými proplachy, celkovými ATB, atd.
Já setkání se zmijí popisovala již mockrát. Teda moje jediné setkání mám na mysli.
Tatry, já jako asi 13letá dřepěla a sbírala borůvky…když v tom mém podřepu se mi přímo mezi nohama proplazila ukázková zmije s klikaticí a výýýrazným syčením. To bylo něco pro mě, dovolená mi tím skončila!!!😄😛
Se vším souhlasím, jen nerozumím tomu výrazu, že by zmije dokázala kousnout “plošně”…? Já si to představit umím - z malé ranky postupnou nekrotizací vznikla rána velká. Ale vše jsou to spekulace, no…
Já si u “mého” hada byla jistá, že jde o obojkovku. Jenže nikdy se nepodařilo vyfotit ani pořádně vidět hlavu. Takže mi hadaři ještě na IF psali, že by to mohla být i Coronella (hladká), a to přesto, že na vyfoceném hřbetě neměla žádnou kresbu.
Jo a slovy Radky, šlo teda také o “matku rodu”. Mám za zahradou desetiletí kompost, tak tam se jí asi žilo/žije naprosto suprově. Navíc klid, blízko je potok…
To zvýšené pití může mít klidně k zánětu a právě ke ztrátám tekutin při exsudaci.
Čímž samozřejmě nepopírám, že může zvýšeně pít i jako důsledek otravy hadím jedem.
To by museli vyloženě jít po hadím jedu/toxinu. Oni dělali bakterku - klasickou.