Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.06.2024, 06:48:33
Já třeba homeoffice miluju, za covidu 2 roky doma, teď 2 dny v týdnu a je to úplná paráda a brala bych klidně full HO, ale i u nás taky jsou lidi, kteří to nemusí a i za covidu chodili do práce i když bylo v celým baráku jen pár lidí, každý to má prostě jinak a ideální je, když je na výběr.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.06.2024, 14:35:14
Běžná práce, pokud budu například jaderný odborník, tak je jasný, že pak budu shánět práci jinak než prodavačka nebo člověk, který v kanclu ťuká do pc.
Mě to dělal první pes vlčí špic, zahrabával si housky do záhonů a pak už je tam nechával na věčné časy, takže se obvykle našly v humusoidním podání při pletí.
Myslím, že to bylo zahrabávání na horší časy, které se ovšem nikdy nekonaly. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.06.2024, 11:34:46
Dá se to dohodnout u jednoho dvou pohovorů, ale když člověk hledá práci, absolvuje těch pohovorů desítky, viděla jsem to u známých a tam fakt na nějaký dohady to není.
Pokud tedy člověk hledá nějakou normální práci a ne nějakou odbornost.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.06.2024, 10:39:15
Já nejsem mladá 😀a proto taky už jsem mockrát viděla, že když někoho chtějí vyhodit, tak ho vyhodí a jako bonus toho člověka vystresují a ještě mu na dva nebo tři měsíce v podstatě znemožní najít si novou práci.
Prostě já radši bych dostala prachy na ruku a nazdar.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.06.2024, 10:19:59
Jo takhle, vy máte dojem, že složitost výpovědi od ní zaměstnavatele odradí, no já mám zkušenost jinou, ono na to si zaměstnavatel platí mladý maso v HR oddělení.
A starší lidi mají výhodu delší podpory v nezaměstnanosti a to by zůstalo.
Jako benefit prostě vidím, že člověk by pak měl pro hledání práce více času než teď, kdy musí sedět v původním zaměstnání a má volno jen půl dne za týden.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.06.2024, 09:13:55
Ano, právě že je, člověk by podle toho návrhu dostal úplně stejný prachy jako teď při výpovědi z organizačních důvodů, jediný rozdíl je v tom, že by si hned mohl najít novou práci a ne sedět ještě pár měsíců v původní práci.
Při výpovědi dohodou nebo výpovědi dané zaměstnancem teď člověk žádné odstupné nedostane a to se asi nemění ani v novém návrhu.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.06.2024, 08:56:19
Firmy se těch lidí zbavují dneska taky, jen je to s většíma nervama pro zaměstnance.
Ale i při ofiko výpovědi mě prostě dnes systém chodit ještě pár měsíců po výpovědi do práce + dostat odstupný přijde horší, než jít rovnou pryč a dostat úplně ty stejný prachy výplata + odstupné.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 03.06.2024, 11:40:32
Ano s dovolenou je to teď tak, že se musí vybrat v daném roce a převádět by se mělo jen se zdůvodním zaměstnavatele, že to je nutné, u nás normálně převádějí, ale to je asi zaměstnavatel od zaměstnavatele.
Jo, žraločí zuby, časté je to hlavně u malých psů že ty zuby bez pomoci nevypadnou. Pokud ten původní zub během pár dní nevypadne, tak je nutné ho nechat u veterináře vytrhnout, jinak riskujete, že pes bude mít špatný trvalý chrup a to se pak blbě řeší.
Na kousání nějakou hračku nebo syrovou morkovou kost nebo tak něco.