V hale jsou taky bez peří, doma ti zarostou a žádný vyhřívání pak nepotřebujou.
Já mám plastový plůtek a k tomu plastový sloupky, co jsou na elektrický dráty neb mají pěkný očka na přivázání plůtku a kovová zapichovátka do země.
V hale jsou taky bez peří, doma ti zarostou a žádný vyhřívání pak nepotřebujou.
Já mám plastový plůtek a k tomu plastový sloupky, co jsou na elektrický dráty neb mají pěkný očka na přivázání plůtku a kovová zapichovátka do země.
A u nás už se mluví o tom, že byty se budou stavět z penzijních fondů.
Jo, tak šetřete si na důchod, zaplatíte někomu bydlení.
Já to dělám podobně jako Buggyra a nebo případně pokud to jde, tak ve dvou, kdy jeden drží kočku na rukách na zádech a druhý podává do krku, prášek většinou obalím v želé z kapsičky. Pak na usmířenou dostanou maso do misky.
Kočka s epilepsií se časem naučila brát si prášek sama, ale časem se taky naučila půl hodiny ho někde v tlamě schovat a pak vyplivnout, takže stejně jsme se museli vrátit k podávání do krku.
Tak to mě nenapadlo, takováhle inovativní strategie. 😀
My budeme mít ty grýndýlový elektrický tanky a stíhačky a nikdo nás nepřepere, heč. 😀
Ti nahoře budou mít ostrovní soláry na soukromém ostrově v Karibiku. On zbytek světa pojede normálně, to jen v Evropě budou hlavním artiklem svíčky.
Já to těm mladým nepřeju, aby za pár desítek let skončili někde v jeskyni při svíčkách jenom proto, že dneska si někdo honí triko na GD.
Zkuste podcast Zjisti víc
Celkem se mi líbí i ta naše píseň přihlášená letos na Eurovizi. Teda kromě tý taneční vložky uprostřed co je tam jak pěst na oko. A ten klip k tomu je fakt úplně skvělý.
Tak třeba budeme mít letos štěstí. I když třeba Rakušáci taky super, i když tam zase u písně taneční závěr, nechápu, jestli je tohle nějaká móda současnosti.
To nebylo na vás, ale na ty nahoře, co o tom rozhodují. 🙂
Nic s velkým okamžitým dopadem se nedělá.
Vymejšlet samozřejmě můžeme a musíme, ale nesmíme na těch neexistujících věcech postavit už teď naší existenci.
My se evidentně neshodneme a nemá asi cenu tu o tom dál diskutovat, ale popravdě celkem musím říct, že mě těší, že lidí s vaším názorem není asi moc. 😀
Vymejšlení nefunguje na zmáčknutí knoflíku a založit na tom existenci naší civilizace je idiocie.
Všechny důležité vynálezy přišly víceméně skokově a kdy ten skok přijde nikdo neví, takže kalkulovat s tím v životních plánech může jen debil.
Jakože nikdo nepochybuje, že něco by se dělat mělo, ale měly by se dělat úplně jiný věci a je dost věcí, který realizovat jdou v krátkodobém horizontu a měly by celkem velký dopad, jenže GD ideologie má vize a nerealistický plány a protože to je ideologie, nelze to opustit a vrátit se do reality a začít něco skutečného a realistického dělat.
Soběstačnost je nutná v základních věcech jako potraviny, léky, my jako Evropa jsme se této soběstačnosti zbavily a zatím nevidím nějakou snahu získat ji zpět.
A energetiku vám doporučuju nastudovt u odobrníků, pak byste se dozvěděla, že přečerpávačky, bateriová úložiště a podobný věci v podstatě nefungujou a jsou k ničemu, je to jen takové zatím zkoušení, které nikam nevede. Větrníky a soláry nám rozjebávají síť a ta drží zatím jen díky plynovým a uhelným elektrárnám, až ty nebudou, nebude žádná elektrika.
A spoléhat na to, že do té doby něco vymyslíme, je jen ukázková naivita grídnýlové ideologie.
A kdyby někdo chtěl ještě beletrii ze severu s humorem
https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/les-obesenych-lisek-19697
Takové knihy k zamyšlení jsou od Fredrika Backmana.
Ten název mi připomněl knihy Kde zpívají raci a Když zpívají cvrčci, oboje pěkný.
Dobrá mapka a možná by se přidalo i Mexiko. 😀
Vidím Powerwolf, ty taky můžu, jejich zpěvák je původně operní zpěvák a je to fakt hodně znát, i když ten operní hlas nepoužívá.
Vrtule se zahrabávají do země, ekologie v praxi. A ty mařiče, na ty jsem zapomněla, to je taky ekologický vynález. .😀
Jo doporučuju přečíst třeba tohle a to je jen jedna oblast, v jiných to bude podobný. Jen tahle konkrétní má dost bezprostřední negativní dopad na lidi. Ale hlavně že mají poslanci co dělat.
Dovoz není soběstačnost, ale totální závislost na vůli jiných. Člověk by řekl, že se poučili s Ruskem a neudělají to samé s Čínou, ale ono ne neb ideologie.
Zaměnit drancování přírody kvůli uhlí a ropě za drancování přírody kvůli kovům do baterií a říkat tomu ekologie, to chce celého greendýláka, zas prostě jen ideologie mimo realitu.
A výroba baterií má do ekologie taky hodně daleko.
A recyklace, no ta jde ztuha a za pár let až dojde na ty teď postavené větrníky a solární panely a baterie z aut, tak budeme mít co dělat vymyslet co s tím tady, natož ještě něco dovážet, na to nebude ani pomyšlení. Masově prosazujeme něco, s čím si pak nevíme moc rady, zas opět jen ve jménu ideologie.
Byrokracie u nás je jedna z nejvyšších v Evropě, takže snižovat jí by šlo úplně krásně, ale k čemu by pak byl parlament, kdyby pořád nechrlil nové zákony? Ještě by museli poslanci začít skutečně něco dělat pro stát a pro lidi a to by asi nepřežili. 😀
Jo zrovna dneska jsem četla článek, jak digitálně funguje placení daní z nemovitosti v Domikánské republice, možná by pro začátek stačilo se inspirovat tam a časem bychom mohli dospět až k inspiraci u Estonska třeba. 😀
Ano, ale když se řeší třeba energetická soběstačnost tak, že se zavřou jaderné elektrárny a ta soběstačnost stojí na zboží z druhého konce světa z v podstatě nepřátelské země, tak je to jen ideologie a žádná politika.
Stejně tak je ideologie to, že to celé postavíme na bateriích, díky kterým se drancuje třetí svět a říkáme tomu hospodárné využití přírodních zdrojů.
Atd. atd., o zbytku ani nemá cenu psát, je to skoro celé mimo realitu a to jsou vždy jen ideologie, ne politika.