Já teda Laufera jako herce neznám vůbec a z písniček si tak nějak trochu vybavuju jednu a ta asi nebyla o Svobodný Evropě, já už od svých nízkých nácti poslouchala Iron Maiden, Judas Priest a spol. a připadně naše místní rockové zábavové kapely, tenhle mainstream šel úplně mimo mě. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 22.04.2024, 14:21:49
Neznám, tak koukám na databaziknih a hodnoceni nic moc, jakože námět OK, ale zpracování nudný, takže asi nudné a jako ja tyhle eko agitky moc nemusím (jako Avatar, to byl děs), takže že bych si to asi cíleně pořídila, to ne, ale když se k tomu někde dostanu, tak alespoň už o tom budu vědět.
Jinak podobná kniha orientovaná ale spíš na feminismus, je Jádro slunce od Sinisalo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.04.2024, 09:25:46
No jo, on má skoro všechno bichle. 😀
Z těch klasik jsem ještě četla Cormacovu Cestu, ale nevím, jako celkem pěkná kniha, ale do nějakých top bych to nezařadila.
Z českých nic moc nečtu, Listopád, to mě zas moc nezaujalo, Klevisovou, ta mi přijde strašně rozváčná, to už se mi víc líbily detektivky od Goffy. Zlatý Exner. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 22.04.2024, 09:52:28
No jenže je rozdíl pokrejvač a normální mrňavej pes, kterej je valný většině jako štěně naučen doma na podložku a pak prostě doma značkuje, tam je to jen o výchově a ti lidi pak kastrací spláčou nad výdělkem.
No ale to značkování doma je spíš o výchově a kastrací se to nevyřeší, takových lidí, kteří to zkusili a nikam to nevedlo, znám dost. Obecně to bývá problém právě u malých psů, protože u velkých to holt lidi nenechají dojít do tohohle stavu.
Knihy já teď už hodně i poslouchám, nejen čtu a oblíbených hodně z různých žánrů, historie Follet a Pilíře země a i jeho další knihy, scifi Heinlein Dveře do léta, detektivka May Muž z ostrova Lewis a vůbec celá ta trilogie
pak čtu ráda takový obskurnosti jako hororové Vrby od Blackwooda a pak mám ráda finskou literaturu, je taky taková obskurní jako třeba Stará dáma vaří jed, Les oběšených lišek a nebo nejlepší Než natáhnu brka. A samozřejmě vše od Waltariho a nejvíc Cizinec příchází.
Mistr a Markétka jsem četla kdysi a nijak moc mě to nezaujalo, Kinga ráda čtu, nejvíc nej je podlě mě Nespavost.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.04.2024, 12:03:57
Ono když se to vezme do důsledky, tak ty děcka vlastně nemusí vědět nic, takže školy můžeme zrušit. 😀
Tak třeba se ví, že čtení zvyšuje slovní zásobu i schopnost psát gramaticky správně + představivost, teda kreativitu a proto se nutí děti číst. Ono jako pak když to vyleze z vejšky, mělo by to umět mluvit a psát líp než dlaždič.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.04.2024, 11:40:08
S krmítkem neporadím, já měla podobná akorát s plechovou nášlapnou plochou a slepice se na to nikdy nenaučily.
Akorát k těm potkanům, ono jako nejen potkani, ale i myši, se ti normálka prokoušou zdí, i ve zdech mívají hnízda, takže nějaký plech v podlaze mi připadá úplně zbytečný.
Jako lepší se mi zdá prostě kontrolovat kurník a jak se někde objeví díra, tak to hned zabetonovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.04.2024, 11:46:34
U nás všude okolo v obcích, kde to svádí jezdit rychle, jsou radary s foťákama. Takže lidi si dávají majzla. Je to asi jediná účinná strategie, platit pořád pokuty se nikomu nechce.
Jediný místo, kde to není, je u naší vesnice, protože tam není elektrika. A přecházejí tam lidi i děti na bus a je to někdy fakt běh o život.