Aktuálně: 2 690 inzerátů263 313 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 14.01.2025, 18:17:49 xxx.xxx.220.12

Používám Stomaclean od Topvetu a teď mi dneska přišla enzymatická pasta Wedental.Na čištění používím dětský kartáček na prst.Dobrá byla na zuby propolis. tinktura, 

Psice má zuby špatně narostlé, spodní špičáka dovnitř a od míčku(tenisák)  je má obroušené…ošklivé má také jen horní špičáky. Míček má občas a jen doma, aby nebyl abrazivní- od písku, hlíny…bulina je loupe z té žluté kůžičky a pak ho praskne a kouše tu gumu, i to napolykala, takže má prostě utrum, i když to byla topovka. přešla na kopačák, volejbalák. 

přímo ATB na zuby Stomorgyl

https://www.metropolevet.cz/produkt/tablety-a-leciva/stomorgyl/

A když mu ty zuby vytrhne, nebude mu vypadávat z huby jazyk?

Spravování zubů u psů je taky pěknej ranec. 

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 13.01.2025, 11:42:25 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Couďas, dík za vyjádření, ale vlastně jste v něm popsala to, co už dávno vím. Ano, vůdčí kůň je ten, za kterým všichni koně odejdou a kterému se podřídí ostatní. Dostali jsme se do fáze, kdy můj kůň z nějakého důvodu nechce. To, že není spokojený, je naprosto evidentní a poznám to už jenom ve chvíli, kdy si na něj sednu. Že jsem za ním chodila jen tak nebo prostě na procházky do přírody, to jsem uváděla také. Že jsem na něj občas zlá, je taky realita, když se zapomene a nabyde chvilkového dojmu, že by měl někam kráčet vlastním tempem pryč. Šťastný není ani teď, jelikož si tou bitkou asi vymohl nějakou pozici, ale hned na to šel za pásku jen s jedním koněm, aby se mohl ten zraněný v klidu zahojit a oddělený za páskou bez stáda nevydrží. Na stádo vidí, ale nemůže se s ním volně pohybovat.

Vlastně jsem to nepsala celé proto, že chci zpět svého “starého dobrého koně” - to může prostě trvat ještě dlouho a budu se tomu muset přizpůsobit. Hledám především nějaký návrh řešení pro ustajovatele, který by už nejradši zase stádo spojil dohromady a nechal si to prostě koně vyříkat samotné….což je pochopitelné,  ale také celkem na současném terénu a charakteru zimoviště dost po zdravotní stránce riskantní. To je celé. Od svýho koně zázraky nečekám, ten má naložíno dost, od toho žádám jen to, že když ho vytáhnu, tak mi nebude nebezpečný, ať na ruce nebo ze sedla, tj. základní respekt.

memůže mít kobyla fyzickou bolest? zuby, záda, kopyta? 

ve stádě koně následují i jiné koně, a to zejména ty starší (viz Arbora)

vzájemná antipatie

něco z etologie na čtení

https://www.ctpz.cz/media/upload/1623672825_10-kone-09.pdf

Verun
Verun 13.01.2025, 11:14:13 xxx.xxx.220.12

Tak jsem to začala číst…no ale když nemáte potřebu si zjišťovat fakta, tak se nedivím, že máte alergii a skepsi k výzkumům… (to je volná  citace autorky) 

PS: i mustangové se dožívají více než 10 let, na foto cca  30 letý(hřebec Picasso v povodí Sand Wash v Coloradu)

Obrázek
Verun
Verun 12.01.2025, 10:31:36 xxx:xxx.6cd3:f8f2

Kdyby si každý striktně oddělil virtuální svět a osobni život nebylo by tolik nedorozumění. 

Verun
Verun 10.01.2025, 21:57:57 xxx.xxx.220.12
Dafi:

to nevím,to mě nenapadlo..

p.s.-funguje to i na lidi?

a kolik to stojí prosím?

https://cz.vitamin360.com/p/life-extension-bioactive-milk-peptides-30-veg-capsules?utm_source=google_product_feed&utm_medium=cpc&utm_campaign=price_comparison_site&utm_term=0970166000&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax&utm_id=18275424860&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI3PezsoXsigMV1KaDBx0HXDW8EAQYASABEgLt8_D_BwE

mléčné peptidy jako Zylkane

Verun
Verun 10.01.2025, 21:39:50 xxx.xxx.220.12

Fretky už nemáme. 

no právě mezi rybníkama hráze, jdete při kraji vody a se tam najednou propadnete…a žerou rybky…to už jsme se smířily s vydrama, ty aspoň nedělají díry. 

Obrázek
Verun
Verun 10.01.2025, 21:00:20 xxx.xxx.220.12

Dá se todle zvířátko nějak vystrnadit z pozemku, bohužel 4 rybníky na kaskádě, asi se mu odtud chtít nebude.  Jsme se dneska potkali a já tam dneska nasypala kýbl mrkve pro srny, to budou mít jako stolečku prostři se…🙄

Verun
Verun 10.01.2025, 17:53:37 xxx:xxx.3b69:6a08

A víte za jak dlouho poklesne  v krvi na polovinu? Jestli mate nějakou studií na mysli .hoďte mi ji sem. Já jsem jasný příznivec, ale způsob účnku mi jasný stále není,když ani radioizotopy oznacená kys.hyaluronová se nedostala tam.kam předpokládali že se by se dostat měla.dost jsem v tom ležela.kdyz mi to vet řekl.ale stále jsem z toho jelen.

Teď půjdu na ortop Amb. A chtěla bych taky ně co, nejlépe do žíly.co dávali vám?

Verun
Verun 09.01.2025, 09:54:39 xxx.xxx.220.12

Dodatek: načatá ampulka se nedá uchovávat(rozdělit třeba na dvě dávky u psa)  nemá protimikrobiotickou složku, a je hustá(jako bílek) takže použít jehlu s větším průměrem, třeba růžovou(dají se koupit v lékárně, aby jste byli připravení, kdyby vet neměl) pes to dostával pomalu přes kanilu, bez reakce,  vet je opatrný, má špatnou zkušenost s aplikací přímo do kloubu.

Verun
Verun 08.01.2025, 13:52:57 xxx:xxx.50ba:dd98
Annix:

Moc děkuji za reakce, určitě to vyzkouším. Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho se tato dávka dává a jestli koník musí být bez jakékoliv zátěže, nebo aspoň na krokovky muze během podávání chodit? Nedokážu si představit ho nechat několik týdnů tak, děkuji. 

Práce neomezeně…

Myslím.ze 5 dávek…kupuju ale celé balení po 6.tak dostanou 6.

Verun
Verun 08.01.2025, 13:51:24 xxx:xxx.50ba:dd98

Koňsky geloren jsme s manželem měli každej svůj kyblik a pak hned lidskej a wau efekt nebyl.a to nebyla kúra na  jeden mesic.urcitě to ale  tělíčku prospělo,do psa leju a sypu kde co…snad ještě neměla kurkumu.

Píchá  se to v rozmezí 5-9 dní .ideál po týdnu.

Verun
Verun 08.01.2025, 12:21:05 xxx:xxx.50ba:dd98

Mě ho doporučil vet po drobném nálezu  na šlaše. + Za půl roku zopakovat.kobyla byla bez klinických projevů.tak nemám co hodnotit.jestli  to pomohlo.je hoby koník.

Koupila jsem ho i psovi.psí vet je k tomu dost skeptický.prý dle nějakého sympozia,kde se to probíralo,a hyaluron byl označen radioizotopy,se vyloženě do kloubů nesoustřeďuje.je tak nějak rozptylen.prej se pořádně neví ,jak vůbec účinkuje. U psa to nemělo žádný efekt.je pravděpodobně neurologická.

Obě 6ml /6x

Verun
Verun 06.01.2025, 22:10:52 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Se zkuste zeptat Pavla Novýho - ten přece v S tebou mě baví svět tvrdil v zimě na horách “A za uchem měla pár třešní .” 😀

No a pak by mě zajímalo, kde na horách používali kánoj, na které sjíždějí kopec u chalupy. 🙃

Verun
Verun 05.01.2025, 22:25:01 xxx.xxx.220.12

Já měla z útulku nejvděčnějšího skoro jezevčíka Alíka, ani háravá fena se mezi nás nevešla. To jen k té vděčnosti.  

Edit: jinak to byl postih, od soumraku štěkal na všechno co se hlo, neměl rád občany tmavší pleti, cikána poznal i v bílé teplákovce…

k učenlivosti: do štěněte se to snažte “nacpat”  do půl roku, jsou jako houba a nasávají ,co můžou…se starším psem, kterého neznáte , musíte podle jeho schopností a přístupnosti. 

Obrázek
Verun
Verun 05.01.2025, 21:12:14 xxx.xxx.220.12

Mi stačí tušírka z decathlonu.

Verun
Verun 05.01.2025, 20:51:40 xxx.xxx.220.12
Derina:

Dobrý den.Při brouzdání jsem narazila na toto:

https://www.youtube.com/watch?v=orAGU04T0rc

zaujalo mně hlavně to lezení po stromech a tak mě zajímá jestli taky někdo zkoušíte něco obdobného? Jak asi musí vypadat výcvik na takové výkony. Nějaké ty rekordy jsou i tady:

https://www.pesweb.cz/cz/2128.psi-rekordy nejdelší skok 9,2 m.

eště ten doskok do vody, ale mnohdy si pes zláme nohy i jen při zákusu do rukávu….