Aktuálně: 2 327 inzerátů270 183 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 15.01.2025, 10:58:34 xxx.xxx.11.197
impact:

Blbý je, že na těch klinikách nebude žádnej slušnej a zkušenej doktor dělat noční. Nemaj důvod. Takže noční odsírají nezkušení mladí doktoři, co ledva vylezli školu. No a blbý je i to, že na takových klinikách musíte ve všech úkonech zaplatit všechny lidi, od uklízečky až po kominíka a musíte zaplatit všechny drahé přístroje a jejich provoz, i když je u své návštěvy nevyužijete.

Jinak já mám s hospitalizací na jedné vyhlášené vyškovské klinice tak otřesnou zkušenost, že už bych psa přes noc nenechala bez mého dozoru prostě nikde krom své dvorní vetky. Protože jak byl doktor schopnej se chovat ke staré feně jen proto, aby mě donutil ji tam nechat a sypat peníze… 🤮 

Jj, s noční pohotovostí je to těžký. Tady v pohraničí to skoro všude zrušili, nikdo to nechtěl dělat. Dřív jezdila i jakási noční sanita domů, ale asi to kvůli té drahotě nikdo nevyužíval. Člověk se fakt hrozí, aby něco nečekaně nepřišlo v noci.

Sarah01
Sarah01 15.01.2025, 06:31:24 xxx.xxx.11.197
Doron:

My se teď s Doronem vrátili z veteriny, zase se mu strašně přihoršilo a o půlnoci mi selhaly nervy, když měl teplotu 40,3 C a zase jen zoufale koukal a stál a stál pořád u mě, lehnout si nechtěl za žádnou cenu, byl úplně schvácenej.

Stodůlky nebraly, jediný co bylo klinika Jaggy v Řepích.

Ten podnik se mi nelíbil, strašně trvalo než někdo otevřel, doktorka taková mladičká, sestra taky, Dorovi byly sympatický. Udělal se rentgen a krev, nesměla jsem u toho být, že to dělají dole, kde jsou hospitalizovaní psi a tam nikdo nesmí.

Rtg prý nejednoznačné a crp vysoké ( 90) a vysoký i leukocyty. Doktorka chtěla, ať ho tam nechám, že mu dají infuzi a budou ho pozorovat, musím ale zaplatit navíc  k hospitalizaci 3 500 za karanténu protože ten psincák. Chvíli jsem váhala, ptala jsem se, co jako v tý infuzi bude a že prý různé prospěšné látky, ale s atb by ještě počkala. Za žádnou cenu mi nechtěli ukázat, kde by byl, že je to prý jako bych chtěla v nemocnici jít na ARO .

Bála jsem se ho tam nechat, on je citovej, špatně by to nesl a stejně už byly čtyři, tak mu můžu zajistit za tři hodiny péči jinde.

Nakonec mu teda vet píchla Rimadyl, a dostali jsme domů čtyři tablety plus atb ( jsem si vyžádala) a zase ten sirup .

Snad jsem neudělala chybu, měla jsem z toho podniku ale špatnej pocit, bála bych se tam o něj.

Zaplatila jsem 9 600kč , nejsem úplnej lakomec, ale skoro jsem se rozplakala🙂)

Teď  tvdě usnul a zase vypadá trochu líp.

Myslím, že dneska už neusnu a budu mít dobrou fotku svítání.;)

Jaggy nemá moc dobrou pověst, taky bych ho tam nenechala. Co jsem kde byla na veterině, vždycky se člověk mohl podívat, kde by pejsek byl. Doufám, že bude v pořádku, držím palce. 🍀

Sarah01
Sarah01 14.01.2025, 21:44:57 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

já měla jen děsný strach, že tu kaluž prosednu 😂 , že nebude řádně promrzlá… Neb když já usednu, tak je to solidní ledoborec 😉 Naštěstí to dopadlo dobře, čistý snížek byl ze mě oklepán… 

Hlavně, že jste si nic nenarazila, já se už docela bojím padat a led bývá občas hodně tvrdý. 

Sarah01
Sarah01 14.01.2025, 14:53:10 xxx.xxx.162.253
Dafi:

Sardullah-já  když házela na zkoušce činkou,vypadalo to,že se snažím ho i zabít..

hodně mých míčků skončilo-v rybníce,v potoce,za pltem,na stromě,nad hlavou a zpět před nohy….

pamlsky jsem v životě nezkoušela házet-mám svoje limity…🙂

Jednou se nás na výcviku sešlo takových několik, dummy většinou končily hozené na stromech a psi je pochopitelně nemohli najít. 😊

Sarah01
Sarah01 14.01.2025, 12:59:44 xxx.xxx.11.197

Blackmore"s Night je folkrock , inspirováno renesanční hudbou. 

Bobčo, ani jeden odkaz nešel, z e-mailu to právě zkopírovat nejde, musí se to uložit do nějaké složky v PC nebo v mobilu,  obrázky teda, videa sem jdou dát jen z Youtube.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 19:16:28 xxx.xxx.162.253

Já myslím, že i ten vývar je výborný nápad. 👍 U nás to taky pomáhalo a mně nedávno na kašel taky.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 19:11:11 xxx.xxx.162.253

Tak hlavně, že už je to aspoň trošku lepší.  Někdy to trvá dýl, no.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 18:39:11 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Možná…. jen trochu ubrat na alkehůlu 😀 My teď doma jedeme suchej čtvrtrok  a to sou Vám změny dycky 😀 😀 

edit - kurnik JAK TA DORON? Je mi jasný, že jí je blbě, pesům je blbě, lítá…. já vim. no. 

Dyť já alkehůl nemužu. Prostě blbě vidím, hlavně za soumraku, a brýle se mně nechce nosit, už několik let. 🙂

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 18:00:45 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak teď jsi mě pobavila…👍😂

Pes měl zelenej blikací obojek, schovanej v těch chlupech nebyl celej vidět a já prostě viděla zelené kočičí oči. 😂

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 17:48:00 xxx.xxx.162.253

Já jsem přišla z venčení před chvílí a za toho soumraku už fakt blbě vidím, musím chodit dřív, vlastního psa jsem si na tom sněhu spletla s cizí kočkou. 🙄😄

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 14:48:00 xxx.xxx.162.253
eva:

Jj, jednoduchý, ale jedinečný…🙂..taky šmejdím po youtube, ale máloco se mi zalíbí…pro mě ta nová hudba není tak zajímavá jako ty staré věci…každý jsme prostě jiný…taky si to nepouštím pořád, že jo…když byly děti malé, nebylo ještě žádné youtube, bylo rádio, tv, CD…taky to bylo období, kdy na hudbu moc času nebylo..teď musím mít náladu a ta taky není pořád…vnuk mi pustil toto a já jsem vybuchla smíchy, protože jsem si okamžitě vzpomněla na diskotéku…40 let jsem tuto píseň neslyšela..

https://www.youtube.com/watch?v=lyuFLU2Zqz0&ab_channel=DschinghisKhanVEVO

🤣😂

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 14:01:52 xxx.xxx.28.39
assil:

Já tyhle 60. a 70. veci si taky někdy ráda poslechnu, ale mám prostě dojem, že hudebně dneska už je to takový jednoduchý, i když tenkrát to byl převrat

A navíc jsou to věci, který už jsem slyšela milionkrát a já ráda objevuju nový věci a se spotify a YT to jde jedna báseň

Tak to mám stejně. Občas si poslechnu něco staršího, ale to jsou většinou takový ty srdcovky, jinak mám radši nový věci nebo klidně coververze.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 13:51:12 xxx.xxx.28.39

Já bych rozhodně jela jinam, pokud máte možnost, snad by se někdo našel. Nepřijde mi to na psincák. Dráček si ho jednou přivezl z výstavy a bylo to docela brutální, ale nezvracel, jen prostě vykašlával hleny po celým baráku. Fenky to chytly taky, ale měly slabší průběh. Další rok jsem dala očkovat a už byl klid. Ale říkal mi veterinář, že ten psincák má víc kmenů a může to pes chytnout i přes očkování.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 13:34:13 xxx.xxx.28.39
Coudas:

Tohle je dcera kamaráda, vyprávěl mi, jak klip točili (anekdotu s koněm), jsem si jen vzpomněla, protože zpívá ve skupině Arthemion, a tato hudba mi nic neříká, ale někoho treba zaujme.

https://m.youtube.com/watch?v=0A_pa2Elojw

Od Nightwish znám jen I wish I was an angel 🙂

Pěkné, na takovou hudbu musí být rozpoložení, aby si to člověk užil.

Já mám od Nightwish nejradši tuhle https://www.youtube.com/watch?v=f2iFXCUFKfg A ještě tuhle instrumentálku https://www.youtube.com/watch?v=TVLZppHLWF4

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 13:25:05 xxx.xxx.28.39
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 13.01.2025, 13:15:43

Spíš si symphonic metal.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 10:10:24 xxx.xxx.28.39
Bobca:

tedááá👌..měla jsem husinu a hrkly mi slzy do očí…Holky(a kluku),já totiž mám vždycky nostalgii,když si vzpomenu,jak mi chlap zakázal kapelu po svatbě,a já nemohla hrát..Po 26 letech,až jsem odešla,jsme se pak po 31 letech znovu s chlapama sešli,mě určili kapelnicí,a znovu jsme začli hrát..a když slyším někoho takhle zpívat,tak je mi to líto,že já nemohla zrovna mezi 21-51 hrát..Ale doma jsem měla “nahrávací”-spíš "kopírovací studio"..rozšiřovala jsem kazety Nedvědů..Pak z CD na kazety do auta..Měla jsem super věž-vysněnou..dělala si výběr písniček z rádia..Na domácí “tanečky”s dětma,když byly “pařby”na zahradě🤭..Později vypalovala už kopírované cizí -to už jsem někde psala..To už po 50.,když jsem bydlela v Olomouci..Chodila každý týden hrát country se skupinou hráčů z různých kapel v okolí…Tak jsem to všechno doháněla..🤗

Coudas-je čím se chlubit..ráda si vás poslechnu znova🙏

Bobčo, a proč vám manžel kapelu zakázal?

Orionka - Nohavicu má taky ráda, všechny jeho písničky a začíná si je broukat už i 1,5 letá vnučka.

Sarah01
Sarah01 13.01.2025, 00:24:42 xxx.xxx.162.253
Q_:

Vždycky raději rock.  Na zábavách klasika, nejraději Kerny. U švagra, když jsme pár let zpátky oddělávali beton, co nám tehdy zbyl a švagr si vzpomněl, že by tudy mělo vést další vedení, aspoň teda mě zachránil Linkin Park, Manowar apod. …prostě do rytmu s prací, bez ohledu na slova. Do sluchátek, sbíječku v ruce a občas čtvrtku čisté. Má to tam teď pěkné.

Taky mám nejradši rock a metal, Kern jsou srdcovka, taky Titanic, to už je zkrátka nostalgie, zlatý osmdesátky. Určitě Iron Maiden, na posledním koncertě jsem byla předloni, loni nebyl a letos nepojedu, už skončil Nicko McBrain (bubeník), už to nebude ono. Z dalších hlavně Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath ještě s Ozzym, ale mám širší záběr, taky Metallica, Accept ještě s Udem, z novějších Nightwish, Powerwolf, Sabaton (od Tommy Johanssona se mně moc líbí covery, které teď dělá), Eluveitie a spoustu dalších, třeba snesu něco málo od AC/DC, Kiss a Twisted Sister. Z lidové hudby miluju Hradišťan, byla jsem na několika koncertech. Nemám ráda dechovku, pop a country.

Dám sem něco, co by mohl snést myslím každý:

https://www.youtube.com/watch?v=aK_-goknM60

https://www.youtube.com/watch?v=wIWbsqGVAxI