No jo, jenže jinej jaksi néni. Obvolávala jsem všecky cca před půl rokem. Tak to asi zkusím znova, třeba se někde uvolnilo.
No jo, jenže jinej jaksi néni. Obvolávala jsem všecky cca před půl rokem. Tak to asi zkusím znova, třeba se někde uvolnilo.
😂🤣
Tak to máte dobrý, že Vám aspoň ty žádanky vystavili. Mně praktická lékařka nechce napsat vůbec žádnou žádanku, protože tvrdí, že je to protiprávní požadavek. To je sice hezký, ale pokud to po mě někdo chce a trvá na tom, že bez žádanky mě neošetří, tak mám smůlu. Nechtěla mně po operaci ani vypsat neschopenku s tím, že mi ji má vystavit ten, kdo mě operoval.
Buggyra:https://www.denik.cz/ekonomika/opravneni-na-rizeni-auta-s-automatem-je-omezene-20130823-cqe1.html je tam napsáno i kde to na řidičáku hledat
Já mám na zadní straně sloupečky č. 9, 10, 11 a 12, v 9 jsou písmenná označení a piktogramy motocyklů a aut, vedle v 10 je datum získání ŘP a ve 12 je v řádku B číslo 78, což zřejmě má značit ten automat? Jinak tam nic jiného není.
balu:To existuje? Řidičák jen na automat?
Ano. Akorát to na tom řidičáku nemůžeme najít, kde to tam je. 😊
balu:Pokud jste chtěla škodovku, tak to je ideální, jít přes autorizovaného prodejce Škody.
Já jsem škodovku nechtěla, teda napřed jsem se před pořízením posledního auta dívala na Yetiho, ale nakonec jsem loni koupila Opel Crossland s nájezdem 31 tisíc a ještě v tovární záruce, 1,2 61kW. Není to žádný závoďák, což jsem ani nechtěla, šla jsem výkonově proti fordu dolů, ale 90% jízd jezdím po Brně a okolí, často popojíždím v kolonách. Je to auto pro dva a psa. V pěti dospělých lidech to není ideální, ale to jsme jeli výjimečně. Jinak to má moderní techniku a mně se s ním jezdí dobře. Zvýšený posaz je skvělý a prostornost uvnitř až překvapivá na to, jak je to zvenku malé auto.
Ano, já ještě navíc potřebuju automat a tam už jsou ceny trochu jinde. Chtěla jsem auto maximálně po prvním majiteli a najeto max. 150 tis. Sice by se mně víc líbil Volkswagen, ale to už je zase cenově výš, tak třeba jindy.
2x
Fikovnice:Jako jo, jednání OTŘESNÉ, to souhlasím. Ale nemyslím, že by DNES podváděli, jako třeba přetáčeli tachometry, vydávali havarovaná auta za nehavarovaná atd. Na to se dnes snadno přijde.
Zamlčují, je třeba si pořádně přečíst smlouvu. Do výbavy nesmyslně přidávají funkce a věci, které člověk nepotřebuje a nechce, jakousi GPS za cca 30 tis. a nějaké pojištění Carlife, které ve výsledu nekryje vůbec nic. Takže všechno přečíst několikrát tam i zpátky a trvat na tom, že tyto věci nechci, pozdější reklamace bývají problematické. Já jsem si před koupí auta všechno nastudovala, zkoukla několik videí atd. Třeba na YouTube má pan Matěj Horňák videa, jen teda ty autobazary nejmenuje, ale aspoň člověk ví, na co si dát pozor a raději s sebou vzít přímo do bazaru nějakýho zkušenýho automechanika. Ještě si dobře pamatuju, jak jsi psala, kolik času jsi tam strávila, já si to třeba nemůžu dovolit. Mně když volali a řekla jsem jim, jaké auto chci, že ho mají na stránkách, tak to bylo hned, že to konkrétní nemají, ale že mi dovezou jiné, akorát o 5 let starší. Tak jsem se s nimi zase rozloučila.
balu:Asi záleží jak na které provozovně. Já jsem se v Brně nesetkala vyloženě s nějakým nepříjemným nebo špatným chováním. A to jsem si nechala postupně dovézt dvě auta z jiných poboček. Ale, jo, časově je to náročné, ale zase auto nekupuji každý rok, tak jsem ten čas investovala. Ono mnohem víc času mi zabraly návštěvy jiných autobazarů a webových stránek různých prodejců, protože jsem vybírala fakt dlouho. Abych se vždy vrátila k áčkám…
Moje neteř kupovala auto v áčkách v Brně tuším loni. Myslela si, že za 150 tis. koupí ještě kvalitní ojetinu, což je nesmysl. Takže ho po prohlídce jela vrátit, měla teda s sebou dva chlapy, jinak by to asi bylo horší. Vyměnili za jiné, připlatila si, ale už je to v pořádku. Byla to Škoda Rapid.
Já jsem nakonec koupila Fabii přímo u autorizovanýho prodejce Škoda a jsem spokojená.
Fikovnice:Ali, toto je pro mě důležité…
Závodní dr. po Tobě chtěl papíry…a jak víš, že na ně nemá nárok. Má nárok minimálně na Výpis z karty/dokumentace.
Ano, na výpis nárok má, ale nemá právo vyžadovat po zaměstnanci pooperační zprávy, příp. zprávy od odborných lékařů. Argumentoval tím, že je i posudkový lékař. Je to neskutečně arogantní člověk a jsem ráda, že jako administrativní pracovník k němu už chodit nemusím.
megi-the-pes:Jsem slyšela, že praktit se vůbec nedoví, že se léčím i jinde. Když mu to sama nepovím. A i to vidím u obyčejné hospit. - nedonesu papír já, neví nic.
Ano, je to tak. Já teda papíry už nenosím, protože praktik je nikdy nechtěl. Takže všechno mám doma. Chtěl je sice závodní dr., ale ten na to podle mě nemá nárok, nedostal nic.
Fikovnice:Ali, ale já třeba ani pořádně nevím, kdo je můj praktik…😀 Moje odešla do důchodu, což jsem se dozvěděla zcela náhodně. Vím, že jsi na praktiky naštvaná, a zcela oprávněně!
Myslím, že ten člověk se fakt zvencnul a přijít na to ASI mělo jeho okolí - ten otec, spolužáci…
Jak asi víš, já praktika mám, ale jednání děs a hrůza, nikdy se mně tam nechce chodit. Hledám jiného někde v okolí, abych v případě např. horečky nemusela jezdit někam daleko, což bych třeba nebyla s to zvládnout. Napíšu to na rovinu…moje dr. se nezajímá o můj fyzický zdravotní stav, natož aby se starala o ten psychický. Takže kdyby mně hráblo v palici….
Ad přeplatek na energiích, už nevím, do kterého vlákna jsem to psala. Dnes jsem urgovala, tak uvidíme. Faktura přišla 11. 1. , prý přeplatek bude obratem zaslán na účet, do dnešního dne ho nemám, platby jsem odesílala vždy k 13. v měsíci. Očividně zákazník platit musí, dodavatel vracet už tak ne.
balu:Asi někde zaslechla vtipnou průpovídku - “fordem tam a vlakem zpátky”.
Říkám to jako majitelka fordů, která na ně nedá dopustit, a kterou fordy nikdy nevypekly a nenechaly na holičkách. Měla jsem dva. Ten druhý slouží synovi jako pracovní auto dosud. Krom běžné údržby a řešení běžného opotřebení na nich nebyly žádné závady. A to jsem oba vozy kupovala jako ojetiny v “áčkách”.
Áčka mají hroznou pověst. Ale taky jsme od nich měli auto, Octavii, a dokud nám to nesprasil mechanik v servisu, tak bylo všechno v cajku, přestože to v minulosti bylo služební auto. Loni jsem ale už odvahu u nich koupit neměla. Jednání už v telefonu bylo strašný a popravdě nemohla jsem si dovolit zkejsnout na pobočce cca 3 hodiny, jak to předběžně vypadalo. Doma tehdy 3 psi sami a navíc zpátky poslední bus cca ve 20 hod., v časovým presu jsem být nechtěla, to potom často člověk podepíše všechno.
Jani, pokud tady ten střelec z FF měl taky jakousi psychickou nemoc, tak na vině v první instanci je podle mě taky praktik. Tím nechci popírat, že toho asi ti praktici mají moc. Ale zřejmě není jiná možnost, jak to řešit líp.
keriton:U černých drápků mi připadá nejbezpečnější stříhat “na plátky”, prostě vždy odstřihnout jen malinkatej kousek, plátek. A věnovat se tomu trochu častěji, zpočátku jsem na ně koukala třeba i co dva týdny, teď už vím, jak rychle zhruba rostou a které se přirozeně obrušují méně. Tak kouknu prostě jednou za čas, třeba jednou za měsíc za dva.
Já u jedné fenky musím co 2 týdny, roste jí to hrozně rychle.
Doron:Vy stříháte drápy !?! Máte můj hluboký obdiv 🙂!
To je jedna z věcí, ze kterých mám posvátnou hrůzu.😱 Uši vyčistím, do oka nakapu, ránu propláchnu, ale tohle ať po mě nikdo nechce !
Oni moji psi mají drápy obroušené, protože chodíme kus po asfaltu, ale Fram má ty slavné briardí paspárky a ty se stříhat musí . Tak jsem zakoupila kleštičky, požádala Framíka o souhlas: “Hele, já ti to teda střihnu jo ?” Pes nic nenamítal, kleštičky jsem nasadila na drápek, pak je odložila a pak mu to pižlala pilníkem na nehty snad půl hodiny. 🤣
Já dělám všechno…stříhám drápy, čistím oči i uši, stříhám srst na výstavy a jakýkoliv ošetření čehokoliv, jednou jsme doma zašívali i natržený ucho. 😊
Zazněla tady poznámka o polidšťování. Nevím no, ale myslím si, že je to o něčem jiným. Pes domácí dávno není divoký zvíře a jeho reprodukci z větší části řídí člověk. Feně je sice prd po tom, jestli si zničí postavu, ale pravda je, že některý feny jsou po stěnatech nejmíň rok v tak špatné kondici, že s nimi majitelé na výstavy radši nechodí. A pokud fena rodí každej rok, tak na výstavě není vidět už vůbec. A že jsou březost a porod riziko, je taky fakt… záněty v průběhu březosti, vstřebání plodů, císaře, úhyny fen po porodu. Co se týká péče o štěňata, tak jo, instinkt feně velí se starat, ale taky ne vždycky, i tady (nebo už na iFauně?) přece kdysi kdosi psal, že fena štěňata zabila nebo sežrala. A většinou, co jsem měla možnost vidět a poznat, tak v těch cca 7 týdnech je fena ráda, že se těch piraní zbaví, i když se po porodu stará ukázkově. Jak píše sardullah, psů už je moc, tak proč množit na čemkoliv, nevidím v tom smysl. I s prodejem PP štěňat už dnes chovatelé mají problém, ceny šly od kovidu dost dolů, ruší se rezervace a štěňata často zůstávají i po 50. dni u chovatele.
Měla jsem 4 feny, který štěňata nikdy neměly a nemám pocit, že by tím celý život trpěly. Co se týká zdraví, jedna měla pyometru, jedna umřela na osteosarkom, zbývající dvě měly obě rakovinu mléčné žlázy. Teď mám jednu, která štěňata taky mít nebude, teď má 7 let, za měsíc bych s ní chtěla jít na kastraci, jako prevenci pyometry.
impact:Medvěd má pět prstů. 😀
To mě nenapadlo se podívat a popravdě medvěda v lese jsem ještě nepotkala, i když jsem asi byla blízko.
Tak už vím 😊
Jedině ho snad na tu srst mazat. 😊 Já jsem ho kdysi zkoušela na minulé smečce a výsledky nula nula nic. Ale mám dlouhosrsťaky. Současná smečka na mase má srst krásnou.