drvodelkafialova:Upřímně řečeno, vy snad máte z toho dotazu pocit, že toho psa má majitel-lka, rád?
Já tedy ne. Pokud je pes problémový, ať už z jakéhokoli důvodu a majitel ho nezvládá, je to opravdu potencionálně nebezpečné prostředí pro malé dítě. Samozřejmě, psa nikdo z nás neviděl, ale zpráv o vážně poraněných dětech i hůř, je alespoň podle mého až moc a za sebe bych si nedovolila na takhle položený dotaz odpovědět, že se to dá zvládnout. Ano, možná ano, ale tazatel, se vlastně vůbec neptá na radu, jak situaci napravit, ani nedává doplňující informace. To zrovna nevypadá na člověka, který chce ubrat ze svého pohodlí a přístup k psovi měnit. A pak je to děcko opravdu ohrožené.
Tak jestli to bylo na mě, já mám z dotazu pocit, že tazatelka není majitelkou psa. Protože si nedokážu představit, že by se takhle o svým psovi vyjadřovala. Ano, z toho dotazu víme houby, čí je to pes, co je to za plemeno a jak rodina tazatelky žije, jestli s tchánovci, rodiči nebo jinými lidmi v domě. V tom případě by ale taky bylo řešení odstěhovat se. A v případě, že je to její vlastní pes, tak mně teda zbavení se psa v případě, že se narodí do rodiny dítě, přijde teda velmi jednoduché a zbabělé řešení. Takových psů je v inzerátech plno…narodilo se dítě, příp. zjistili jsme, že má alergii, nemáme na něj čas atd. Hlavně, že když se tady občas mladá holka zeptá, jestli má vhodné podmínky na pořízení psa, tak jí většina lidí napíše, ať jde do toho, že kdyby měla čekat na vhodnější podmínky, tak toho psa nebude mít nikdy. Trochu zodpovědnosti by těm mladým neškodilo.