Doron:Něco jinýho je množení, něco jinýho pes bez PP, já mezi to rovnítko nedávám.
Lidi nedělají všechno jen pro peníze. Některý lidi třeba chtějí psa po svým psu, nebo si prostě chtějí udělat psa podle svýho, jejich pes jim přijde nějak výjimečnej, chtějí si užít štěňata …
Motivace může být různá..
Z takovýhoto domácího množení končí nejvíc psů v útulcích. Ok, chtějí jedno štěně po svojí úžasné fence, narodí se jich třeba 8 nebo 10, co udělají s těmi ostatními? Prodají je za těch 10 tisíc nebo i víc jedno komu a už se víc nestarají. Z těch štěňat je třeba 5 fen a řekněme, že majitel každé feny by si taky řekl, že po té svojí úžasné holčičce chce taky štěňátka. Navíc vůbec nevědí, jak je na tom fena nebo krycí pes se zdravím. Zdraví tihle lidi vždycky komentují takhle: nikdy jí/jemu nic nebylo, nebylo třeba dělat rentgeny atd., příp. nemáme čas, nechce se nám, nemáme na to. Někdy ani nevědí, jestli jsou nebo nejsou rodiče příbuzní. Jo, kdysi jsem si říkala to, co vy a na co papíry, když na výstavy chodit nebudu, a pořídila jsem si fenku GR bez PP. Měla nemocné srdce, což jsme zjistili až v jejích cca 8 letech, doživotně brala léky, občas musela být hospitalizovaná a pobyt na veterině nesnášela. Povahově byla typický GR a vzhledově taky, štěňata nikdy neměla. Milovala jsem ji, ale o tom to není.