Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.12.2024, 11:57:42
Znečištění ovzduší se rapidně zlepšilo za posledních třicet let. Nefachčí tu zdaleka tolik továren jako za socáče, utlumuje se topení uhlím a komíny průmyslových objektů mají čím dál lepší odlučovače. Zplodiny z aut jsou čím dál nižší.
Mít všechno na elektřinu je velmi nebezpečné. Obecně. Jakmile nebude elektřina a vše bude na elektřinu včetně takových důležitých věcí jako sanitky, hasičská auta a vojenská technika, budeme jako společnost strašně zranitelní. Proto ve svých malých podmínkách nespoléhám jen na tento jeden zdroj a nevyměním kombinovaný sporák za čistě elektrický, i když jsem s indukcí koketovala. A nekoupím si auto na elektřinu.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.12.2024, 11:08:14
Nevím, ale moderní, tedy nová, auta na benzín či naftu mají nějaký ten systém, třeba android auto, tedy něco jak ten chytrý telefon. Mají to i ta relativně levná auta do půl milionu. V elektro autě jsem nejela a ani v dohledné době nepojedu, tak nevím, jestli je tam ten systém o moc jiný. Zatím je to pořád tak, že auto ovládá člověk a to je hlavní.
Já teda rozhodně elektro auto nechci, bez ohledu na cenu. Dokud to půjde, budu mít benzíňák. A doufám, že se green deal odporoučí do propadliště dějin dřív, než Evropu zničí.
Možná jsem divná, ale chlap, který by neuměl vzít do ruky šroubovák, kladívko, který si neporadí s drobnými opravami v domě, by mi neimponoval. A na druhou stranu považuji za samozřejmé, že já jako ženská umím uvařit, upéct, vyprat, vyžehlit, zašít, atd.
Odpověď na příspěvek uživatele Miska015 z 18.12.2024, 19:35:54
Snad nejhorší věc, kterou můžete starému pejskovi udělat, je dát ho někam do útulku, k cizím lidem, prostě se ho takto zbavit a sebrat mu všechny jistoty, které dosud měl. To už je mnohem milosrdnější nechat ho v klidu ve své náruči odejít. Jestli je už čas musíte zvážit vy, případně váš veterinář. Ale ne ten, který radí dát pejska do útulku. Nevěřím, že to nějaký vět řekl, a jestli ano, už bych k němu nešla.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.12.2024, 10:44:54
Tak ve mně potřebu šišlání nevyvolávají mimina lidská a tím méně zvířecí. Kolikrát když tu od některých čtu, jak písemně šišlají, tak mi to přijde strašné. Na své děti jsem nešišlala.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.12.2024, 11:33:19
Víte jak tu často píšeme novým zájemcům o štěně, že pořizovací cena je vlastně to nejmenší v celkových nákladech na psa? Tak stejně je to s porodem. Taky je to v celém kontextu marginálie. A bát se porodu? To já úplně nechápu.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.12.2024, 08:45:05
Nechci do nikoho hučet a přesvědčovat ho k rození dětí. Respektuji, že je někdo nechce. Jen jsem podotkla, že děti nebudou pořád ti malí otravní lidé, ale že se z nich stanou dospělí, a že to netrvá moc dlouho z hlediska délky života.
Jen malá poznámka k tomu “nesnáším děti” - z těch dětí vyrostou dospělí lidé a trvá to jen dvacet let. Pak už jste s potomky parťáci, přátelé, i když jste rodiče a děti. A to dětství strašně rychle uteče a je to jen malý časový úsek v kontextu celého života.
To, že mě to tu už tak netěší jako dřív, je způsobeno více faktory. Nejdřív ty podivnosti se stalkováním, pak přesun osoby, kvůli níž nechodím na Politiku, do Všeobecného pokecu, a nakonec to tykání. No, jak píšu, zatím neodcházím, uvidím, jaký bude vývoj.