Výborné, fakt. Pokud se to bude prosazovat, bude to asi znamenat konec některých plemen, třeba německé dogy, irského vlkodava. S něčím v tom textu souhlasím, v něčem ne. A mám strach, aby se to tažení za zdravím nepřehánělo.
Výborné, fakt. Pokud se to bude prosazovat, bude to asi znamenat konec některých plemen, třeba německé dogy, irského vlkodava. S něčím v tom textu souhlasím, v něčem ne. A mám strach, aby se to tažení za zdravím nepřehánělo.
Nijak. Postihne to zase jen ty, kteří jsou identifikovatelní, tedy chovatele s PP.
Já už vůbec nevím o co šlo. A je mi to jedno. Mám jiné starosti.
Věříte, že já už vůbec nevím, na co mi vlastně odpovídáte?
Upřímnou soustrast. Držte se. 🌹🌹
Fuj! Ta chovatelka musí být nemocná, jinak to není možné. Chudáci psi.
Je mi to moc líto. Držte se 🌹🌹
Tak si to tak neberte, nebuďte vztahovačná. Můžu se zapojit do kterékoliv diskuze. Že se vám nelíbí můj názor, za to nemůžu.
Keriton, netušila jsem, že vám tak ležím v žaludku, že klec vytáhnete vy sama. Dobré odkopání!
Co to znamená, že se psovi vrací separačka za 6 - 9 měsíců? Jako že je to reakce na hárání fen v okolí?
No, přeji vám ať se vaše víra v moc kastrace potvrdí.
Já teda nejsem žádný odborník ani “odborník”, a možná právě proto bych nikdy neuvažovala o kastraci jako o řešení chování. Nevěřím, že to může být efektivní.
Ráda si tu čtu vtipy a předpokládám, že když je to ve Veselém okénku, že to jsou vtipy. Ale dokud to nepřečtu, nezjistím, že to tak není .
Víc než malá dávka demagogie…
Fiono, nějak nechápu váš příkrý tón u odpovědí na některé příspěvky. Většina se vám tu snaží pomoct dle svých zkušeností a vědomostí. Ne vše a ne na každého psa funguje. Kdyby existovalo zázračné řešení, jistě vám ho zde už někdo napsal.
Já jsem možná ta poslední, která může radit, protože separačku jsem nikdy řešit nemusela.
Ale přidám svou zkušenost a názor i při vědomí, že vám konkrétně nepomůže.
Vždycky při odchodu jsme se s každým psem rozloučili. Ne srdceryvně, ale řekli jsme klidným hlasem kam jdeme - “ahoj, jdu teď do práce/nakoupit/do školy, buď hodný, za chvíli se vrátím. Hezky hlídej." Po návratu jsme se vždy se psem přivítali. Zase ne nijak megalomansky, ale tak, aby viděl a cítil, že máme radost ze setkání.
Loučení, vítání, to pro nás bylo a je součástí komunikace se psem, kdy s ním mluvíme tak trochu jako s dítětem. A stejně jako bych od dítěte/jakéhokoliv člena domácnosti/ neodešla bez rozloučení a vysvětlení kam jdu, tak ani od psa.
Samozřejmě, než si naši psi zvykli na naše odcházení a jejich samotu, nebylo to bez jejich hlasových projevů a ani bez materiálních ztrát. Samojed například strhl tapetu v kuchyni, kde byl po dobu naší nepřítomnosti zavřený. Ale to byla tzv. povolená ztráta, mohlo být hůř.
Jak píšu, asi vám to nijak nepomůže a tak aspoň držím palce.
To nebude vymýceno nikdy. Stejně jako blud, že má mít fena aspoň jednou za život štěňata.
Edit: až teď jsem všechny příspěvky dočetla. A to stejné už psala Kometa…
Ivuš, co na říct?…
Je škoda, že člověk, který má rád plemeno foxteriér, absolutně nechápe co znamená průkaz původu, proč se chová organizovaně, a proč se vede plemenná kniha.
Množením psů bez PP děláte svému oblíbenému plemenu medvědí službu.
Uff, tak tedy apríl. Děkuji za upozornění, mám číst pečlivě.
Jsem moc ráda, že to není skutečnost. Ale já bych se nedivila, kdyby to bylo doopravdy. V záplavě různých labradoodlů a bůhví jakých kříženců…
Nechápu, nechápu, nechápu!
Množení kříženců…
Chápu, že jsou majitelky těch zvířat na dosažené výsledky se svými psy pyšné, ale tohle je účelovka pro prachy.
No a naše chudinka nemá talířek, ale nutíme ji žrát z plastové nebo nerezové misky. Ještě, že to zachraňuje občas mamka, která ji krmí vidličkou jako slušně vychovanou holku.