Taky znám chovatele, kteří měli zákaz chovu a tak se založila nová chovka na příbuzného a jelo se dál.
Ale překvapilo mě, že měla ta žena na sebe dvě chovky, tedy aspoň to tak vypadalo z vašeho příspěvku.
Taky znám chovatele, kteří měli zákaz chovu a tak se založila nová chovka na příbuzného a jelo se dál.
Ale překvapilo mě, že měla ta žena na sebe dvě chovky, tedy aspoň to tak vypadalo z vašeho příspěvku.
Myslela jsem, že je to na rodné číslo…
Řekněte si zapomíná, takže tam bude “m” i “n”, zapomněl.
Upřímnou soustrast.
Udělala jste mu krásný závěr života 🌹🌹
Sarah, jak mohla mít dvě chovatelské stanice? Leda jednu na sebe a druhou na nějakého rodinného příslušníka…
Každopádně je hrozivé, kam to zašlo a jak dlouho trvá, než dojde k odebrání psů.
Sardullah, moc držím palce.
Jako byste na tom byla osobně zainteresovaná…
Samozřejmě nevím, jaké byly a jsou majetkové poměry té rodiny, ale aspoň z toho, co proběhlo médii, rozhodně nouzí netrpěli. A jestliže psychiatr mohl poskytovat některé své služby zdarma, tak si jinak jistě vydělal dost. Nehledě na to, že jeho manželka měla a jistě má svůj příjem a podle médií ne na úrovni minimální mzdy.
Žebrat v tomto případě na doniu či jiné platformě je nestydatost a znevěrohodňuje to i ostatní sbírky.
Samozřejmě že mám možnost volby, zda přispět či ne, ale už jen fakt, že to někdo takhle zkusí a soucitní lidé, kteří slepě věří tomu, že je tato sbírka prověřená doniem a tudíž se jedná opravdu o potřebné, přispějí, i když jsou na tom materiálně mnohdy hůř než ti, pro které se sbírka pořádá, je hyenismus.
Ovdovět a zůstat s nezletilými dětmi sám/sama je samozřejmě šok, pokud je to náhle a tragédie v každém případě. Ale žebrat? Mě by hanba fackovala, protože jsem přesvědčená, že účelem sbírek je pomoci těm, co si nemůžou pomoct sami. Ten, kdo může pracovat, si taky může pomoci. Nejde to rychle a bez vlastní iniciativy jako sbírka, ale jde to. Jenže proč nezaložit sbírku, když vždycky někdo dá… Proč spoléhat na sebe … A pak se tu rojí sbírky na různých platformách jako je donio, znesnáze a další. Celkem žasnu, kolik se v těch sbírkách vybere peněz.
https://medium.seznam.cz/clanek/glosator-dvouhlavy-pes-doktora-vladimira-demichova-savka-a-brodaga-zil-tri-a-pul-hodiny-168810#dop_ab_variant=1512800&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
V posledních pár letech došlo k neuvěřitelné devalvaci důvodů sbírek. Původní smysl sbírek, tedy pomoci vážně nemocným nebo lidem v bezvýchodné situaci, se zvrtnul. Žasnu zde nad touto sbírkou i nad spoustou dalších. Nadzvedává mě i žebrání vdov a vdovců, kteří zůstanou sami s dětmi. Ano, mají to těžké, ale proč by je měl někdo dotovat? Nezůstanou bez prostředků, pozůstalý rodič pracuje nebo bere rodičák, má vdovský či vdovecký důchod (pokud byli manželé, což se dnes hodně podceňuje, lidi se neberou a pak, když jeden zemře, druhý nemá nárok na tento důchod), děti důchody sirotčí. Mohou si zažádat o dávky na bydlení.
Nevěřím, že Donio opravdu každou žádost důkladně prověřuje. Jako tu známou sbírku na děti a manželku toho pražského psychiatra sebevraha. Rodina s několikamilionovým majetkem žebrá a lidi s dobrým srdcem dávali. Podle mě je to hyenismus od zakladatele sbírky.
Vím, nemusím přispět, když nechci. Roky posílám měsíčně příspěvek Dobrému andělovi, a nepravidelně dám tam, kde vidím smysl a nemám podezření na podvod.
Já jo. Jestli to fakt řekl veterinář, měl by se dovzdělat. Agresivita se takto neřeší. Ale podle mě si agresivitu madam vymyslela.
Prý veterinář doporučil kastraci kvůli agresivitě… u bostonského teriéra (!)
To nemyslíte vážně, že ne, že by to mohlo být řešení…
Za mě v pořádku.
Držím palce. Vím, že to máte do Brna z ruky, ale my máme skvělé zkušenosti s Doc. MVDr. Svobodou, který se specializuje na kožní problémy. Tak kdybyste chtěli třeba konzultaci, tak by nebyl problém se domluvit.
Orionko, já si vůbec nevšimla! Nestíhám číst všechno ani ve vláknech,která sleduji. Znám to tam, samozřejmě, ale jen z venku. Uvnitř jsem nebyla…
My jsme nikdy nic podobného u psa neměli, nicméně obecně při různých zánětech máme velmi dobrou zkušenost s česnáčkem lékařským. Děláme si sami na jaře tinkturu, česnáček se nakládá do alkoholu. Otázkou je, jak byste to do psa dostali, ale my lidi to děláme tak, že jednu čajovou lžičku tinktury rozředíme v cca deci vody a vypijeme ráno na lačno. Mám s tím osobně opravdu velmi dobré zkušenosti.
Nevím, jestli se dá tinktura někde sehnat, jestli se dělá průmyslově, ale za mě by to za zkoušku stálo.
Nebo rohlík se salámem, ne?
Možností je víc a člověk musí improvizovat podle okolností. A nesmí se bát, pro jednou se nic nestane, pokud pes není alergik zrovna na to jídlo nebo složku jídla, které je k dispozici.
Nedělejte z toho kovbojku. Psovi se fakt nic nestane, když sežere jednorázově více salámu (nejspíš mu nedáte kilo, že?), maximálně ho to prožene, ale ne proto, že by byl salám tak škodlivý, ale protože na něj není zvyklý.
A o to jde - pokud tak moc touží chlap být ženou nebo žena mužem, až tak, že chce úředně být druhým pohlavím, tak se vším všudy bez zadních vrátek. Takže operace, žádná cesta zpět. A ne aby mohl pohlaví střídat třeba jednou ročně, tak jak se to dotyčné/dotyčnému bude hodit.
A stejně se můžou snažit jak chtějí, cítit se jako druhé pohlaví nebo třeba autobus, chromozomy budou pořád původní, mužské nebo ženské. To se úředně přepsat nedá.