Jak budete vědět, do jaké doby tu událost zařadit, když nevíte, kdy se stala? Nevíte v jaké době, tak jak ji můžete správně zařadit?
Nevím už jak to napsat.
Jak budete vědět, do jaké doby tu událost zařadit, když nevíte, kdy se stala? Nevíte v jaké době, tak jak ji můžete správně zařadit?
Nevím už jak to napsat.
Buggyro, abyste věděla, jestli na sebe stříleli z děl, nebo se mlátili klacky, musíte vědět, KDY se ta událost stala.
Jak drobný roční poplatek jste uvažovali? To asi bude klíčové, protože reklamy otravují každého.
Jak si zařadíte událost do správné doby, když nevite, kdy se stala?
Takové ty řeči, jak to není potřeba, je hloupost. Stejně by někdo mohl považovat za hloupost větný rozbor, násobilku a sčítání a odčítání. Jenže pak je i v běžném rozhovoru za blbce, když neví základní věci, ať už z historie, zeměpisu, matematiky či češtiny.
Děti , a nejen děti, by měly mít povědomí o obojím. Říká se tomu všeobecný rozhled. Nemusí znát každý letopočet a každou událost. Jako nemusí znát každou rostlinu zvíře, atd. A jako nemusí znát podmínky zaměstnávání při registraci na ÚP. Tam by je měli poučit, od toho tam ty pracovnice jsou.
Úroveň pedagogů je někdy opravdu tristní. Ale já mám nedůvěru k alternativám. Nemyslím si totiž, že je to lepší. Jen jiné a ještě k tomu drahé.
Tak to asi nemá smysl a vámi polemizovat.
Dokážete si historické události zařadit do správné doby a tím i do správných souvislostí, když nevíte, kdy se udály?
Za 46000,- hrubého proč ne? Na ulici to nenajdou a když není povinná vojenská služba, dokonce ani branná výchova na školách, tak je jen dobře, že se naučí co v případě napadení naší vlasti dělat.
Píši o škole, ne o školce.
Jasně, že úroveň studovaných pedagogů je různá, stejně jako míra empatie a schopností vůbec učit. Mě to jen strašně udivilo, když jsem na tu lesní školu narazila. Otázku vzdělání svých dětí řešit nemusím, ta je dávno vyřešena, a pokud budu mít vnoučata, tak bude jen věcí jejich rodičů, jak ji budou řešit oni.
Mám to podobně. Projekty, práce ve skupinách, ne! Jsem individualistka.
A alternativy taky ne. Za nás to naštěstí nebylo a své děti bych tam nedala. Kamarádka měla dceru v Montessori školce. A na poslední rok před první třídou ji dala radši do státní školky. A do školy šla do normální základky.
Nedávno jsem zjistila, jak funguje tzv. Lesní škola. Nemá akreditaci ministerstva školství, takže rodiče musí děti přihlásit do nějaké normální školy, kde akceptují individuální vzdělávání a děti tam chodí jen na přezkoušení. Oficiálně tyto děti vzdělávají rodiče doma. Ve skutečnosti chodí do lesní školky, kde jsou “vzdělávány” pedagogy, kteří pedagogy nejsou, nemají a nemusí mít pedagogické vzdělání, vlastně nemusí mít žádné vzdělání, může to být kdokoliv. Připadá mi to na hlavu.
To je ten pokrok 🙂
Aha. No my jsme se násobilku učili zpaměti a museli jsme ji umět jak když bičem mrská. Učitelka nás zkoušela stylem, že jsme museli ze sebe vysypat celou násobilku daného čísla. Teda malou násobilku. Moje maminka ještě musela stejně umět i velkou násobilku.
Aha, asi jsem přehlédla, že jste psala, že teď nejsou. Maminka objedná paletu vždycky v létě a má to tak, že vždy je jedna paleta jako do foroty, aby nezůstala bez topení.
Pořád ale nevím, PROČ se neučí násobilka, ale tohle, pro mne podivné, dopočítávání.
Podle mě jsou základem pro život tzv. kupecké počty, což je sčítání, odčítání, násobení a dělení. S tím v běžném životě člověk vystačí. Nemyslím samozřejmě studium, ale běžné situace.
Tak já si zdaleka nepamatuji všechno, ale dost. Historie je můj koníček, tak tam je to jasné.
Pamatuji si nejen data narození rodiny a kamarádů, ale i data úmrtí bližší rodiny a jiná důležitá data, třeba data sňatku. Taky rodná čísla, nejen svoje a mých dospělých dětí, ale i bývalého manžela, mé maminky a sestry.
Zase ale neumím a neznám jiné věci. Třeba na hudbu jsem absolutně marná, nemám hudební sluch a i když ráda zpívám trampské písničky, musí to být pro mé okolí utrpení (říkají že ne). Nevyznám se v umění a obrazy a sochy a další umělecká díla posuzuji podle toho jestli se mi líbí nebo nelíbí a podle toho pro mě mají nebo nemají hodnotu. Moderní umění se mi vesměs nelíbí.
Tohle počítání místo násobilky mi přijde jako totální nesmysl.
Edit: proč se neučí násobilka nazpaměť? Ví to někdo?